kedd, július 5, 2022
Home Iphone Kevesen ismerik ezt a remek iPhone-funkciót, pedig nagyon hasznos

Kevesen ismerik ezt a remek iPhone-funkciót, pedig nagyon hasznos

Különféle hangok felismerésére is használhatók az Apple telefonjai. Megmutatjuk, hogyan működik a funkció, és miért hasznos a mindennapokban.

Az Apple Support nevű YouTube-csatornája igazi információs aranybánya. Ezen a felületen ugyanis gyakorta osztanak meg a nagyközönség előtt nem annyira ismert funkciókat vagy érdekességeket a gyártó eszközeiről. Nemrég az iPhone, pontosabban a telefon általi hangfelismerés került napirendre. Sokan ugyanis talán nem tudják, de az almás mobilok erre is képesek.

[embedded content]

A funkció lényege, hogy az iPhone mikrofonjai révén folyamatosan pásztázza a környezetünket, és ha egy előre beállított hangmintát detektál, úgy értesítést küld róla. A fejlesztés elsődlegesen a siket és nagyothallók számára készült, de tulajdonképpen bárki profitálhat a használatával.

Ha például otthonról dolgozunk, és közben zenét vagy más hanganyagot hallgatunk, nem szükséges az ajtót figyelnünk, az iPhone ugyanis a kapucsengő hangját is felismeri.

Ehhez persze magunk mellett kell tartsuk az eszközt, és a Siri használatától is el kell tekintsünk. A funkció esetében van egy másik megkötés is: a telefonnak mindenképp az iOS 14-es kiadását kell használnia, a technológia ugyanis ezzel a rendszerverzióval vált a kompatibilis iPhone-ok részévé.

Ha ön is kipróbálná a hangfelismerést, telefonján navigáljon a Beállítások, Kisegítő lehetőségek, majd egy kicsit lejjebb görgetve a Hangfelismerés menüponthoz. A funkció aktiválása után kell kiválasztania azt a hangmintát, amelyet hallani szeretne. A készülék többféle kategóriát is kezel, köztük a kutyaugatást, a babasírást, de még a tűzjelzőt is. A felkínált minták közül több is beállítható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments