kedd, november 29, 2022
Home Iphone Kevesen ismerik ezt a remek iPhone-funkciót, pedig nagyon hasznos

Kevesen ismerik ezt a remek iPhone-funkciót, pedig nagyon hasznos

Különféle hangok felismerésére is használhatók az Apple telefonjai. Megmutatjuk, hogyan működik a funkció, és miért hasznos a mindennapokban.

Az Apple Support nevű YouTube-csatornája igazi információs aranybánya. Ezen a felületen ugyanis gyakorta osztanak meg a nagyközönség előtt nem annyira ismert funkciókat vagy érdekességeket a gyártó eszközeiről. Nemrég az iPhone, pontosabban a telefon általi hangfelismerés került napirendre. Sokan ugyanis talán nem tudják, de az almás mobilok erre is képesek.

[embedded content]

A funkció lényege, hogy az iPhone mikrofonjai révén folyamatosan pásztázza a környezetünket, és ha egy előre beállított hangmintát detektál, úgy értesítést küld róla. A fejlesztés elsődlegesen a siket és nagyothallók számára készült, de tulajdonképpen bárki profitálhat a használatával.

Ha például otthonról dolgozunk, és közben zenét vagy más hanganyagot hallgatunk, nem szükséges az ajtót figyelnünk, az iPhone ugyanis a kapucsengő hangját is felismeri.

Ehhez persze magunk mellett kell tartsuk az eszközt, és a Siri használatától is el kell tekintsünk. A funkció esetében van egy másik megkötés is: a telefonnak mindenképp az iOS 14-es kiadását kell használnia, a technológia ugyanis ezzel a rendszerverzióval vált a kompatibilis iPhone-ok részévé.

Ha ön is kipróbálná a hangfelismerést, telefonján navigáljon a Beállítások, Kisegítő lehetőségek, majd egy kicsit lejjebb görgetve a Hangfelismerés menüponthoz. A funkció aktiválása után kell kiválasztania azt a hangmintát, amelyet hallani szeretne. A készülék többféle kategóriát is kezel, köztük a kutyaugatást, a babasírást, de még a tűzjelzőt is. A felkínált minták közül több is beállítható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Elon Musk szerint az Apple letilthatja a Twittert az App Store-ból

A Twitter és a Tesla milliárdos vezérigazgatója azt is mondta, hogy az Apple nyomást gyakorol a Twitterre a tartalommoderációs követelmények miatt. Az Apple által...

Az összes iPhone-t lefoglalta a hatóság a boltokban

A hatóság megelégelte, hogy az Apple-t a büntetés sem tántorítja el. Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a Brazíliában nem nézik jó szemmel,...

Vásároljon Apple iPhone 14-et, és 300 USD értékű Walmart-ajándékkártyát kap ezzel a Cyber ​​​​hétfői ajánlattal

Az egyik legjobb Apple iPhone Black Friday ajánlat átkerült a Cyber ​​​​hétfőre. Vásároljon AT&T vagy Verizon Apple iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro vagy...

Így lehet iPhone 13-ja garanciával 300 ezer forint alatt

A forint hónapok óta gyengélkedik, a műszaki cikkek ára az egekben, az Apple hiába csökkentette az iPhone 13 árát, a gazdasági helyzet miatt...

Recent Comments