szombat, január 22, 2022
Home Iphone Kevesen ismerik ezt a remek iPhone-funkciót, pedig nagyon hasznos

Kevesen ismerik ezt a remek iPhone-funkciót, pedig nagyon hasznos

Különféle hangok felismerésére is használhatók az Apple telefonjai. Megmutatjuk, hogyan működik a funkció, és miért hasznos a mindennapokban.

Az Apple Support nevű YouTube-csatornája igazi információs aranybánya. Ezen a felületen ugyanis gyakorta osztanak meg a nagyközönség előtt nem annyira ismert funkciókat vagy érdekességeket a gyártó eszközeiről. Nemrég az iPhone, pontosabban a telefon általi hangfelismerés került napirendre. Sokan ugyanis talán nem tudják, de az almás mobilok erre is képesek.

[embedded content]

A funkció lényege, hogy az iPhone mikrofonjai révén folyamatosan pásztázza a környezetünket, és ha egy előre beállított hangmintát detektál, úgy értesítést küld róla. A fejlesztés elsődlegesen a siket és nagyothallók számára készült, de tulajdonképpen bárki profitálhat a használatával.

Ha például otthonról dolgozunk, és közben zenét vagy más hanganyagot hallgatunk, nem szükséges az ajtót figyelnünk, az iPhone ugyanis a kapucsengő hangját is felismeri.

Ehhez persze magunk mellett kell tartsuk az eszközt, és a Siri használatától is el kell tekintsünk. A funkció esetében van egy másik megkötés is: a telefonnak mindenképp az iOS 14-es kiadását kell használnia, a technológia ugyanis ezzel a rendszerverzióval vált a kompatibilis iPhone-ok részévé.

Ha ön is kipróbálná a hangfelismerést, telefonján navigáljon a Beállítások, Kisegítő lehetőségek, majd egy kicsit lejjebb görgetve a Hangfelismerés menüponthoz. A funkció aktiválása után kell kiválasztania azt a hangmintát, amelyet hallani szeretne. A készülék többféle kategóriát is kezel, köztük a kutyaugatást, a babasírást, de még a tűzjelzőt is. A felkínált minták közül több is beállítható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Az iPhone volt a legkelendőbb mobil 2021 végén

Az Apple okostelefonja lett 2021 negyedik negyedévének legnépszerűbb okostelefonja, de közel a konkurencia. Az ünnepi szezon megy a legerősebben általában az Apple-nél,...

Őrzi elsőségét az Apple

A tavalyi negyedik negyedévben is az Apple vált a globális okostelefon-piac vezető gyártójává, megismételve ezzel az egy évvel korábbi sikert – derül ki a...

Ismét az Apple adta el a legtöbb telefont

Az almás cég az év legforgalmasabb időszakában fordította meg a mérkőzést. A tavalyi év egyik nagy kérdése volt, hogy a dinamikus növekedést produkáló Xiaomi...

A holland bíróság beleállt az Apple pénzbeszedésébe

Bár viták és bírósági tárgyalások kereszttüzében áll az App Store, illetve az Apple üzletpolitikája, már vannak országok, ahol a fejlesztőknek nem kell „Apple-adót”...

Recent Comments