Home Iphone Kevesen ismerik ezt a remek iPhone-funkciót, pedig nagyon hasznos

Kevesen ismerik ezt a remek iPhone-funkciót, pedig nagyon hasznos

Különféle hangok felismerésére is használhatók az Apple telefonjai. Megmutatjuk, hogyan működik a funkció, és miért hasznos a mindennapokban.

Az Apple Support nevű YouTube-csatornája igazi információs aranybánya. Ezen a felületen ugyanis gyakorta osztanak meg a nagyközönség előtt nem annyira ismert funkciókat vagy érdekességeket a gyártó eszközeiről. Nemrég az iPhone, pontosabban a telefon általi hangfelismerés került napirendre. Sokan ugyanis talán nem tudják, de az almás mobilok erre is képesek.

[embedded content]

A funkció lényege, hogy az iPhone mikrofonjai révén folyamatosan pásztázza a környezetünket, és ha egy előre beállított hangmintát detektál, úgy értesítést küld róla. A fejlesztés elsődlegesen a siket és nagyothallók számára készült, de tulajdonképpen bárki profitálhat a használatával.

Ha például otthonról dolgozunk, és közben zenét vagy más hanganyagot hallgatunk, nem szükséges az ajtót figyelnünk, az iPhone ugyanis a kapucsengő hangját is felismeri.

Ehhez persze magunk mellett kell tartsuk az eszközt, és a Siri használatától is el kell tekintsünk. A funkció esetében van egy másik megkötés is: a telefonnak mindenképp az iOS 14-es kiadását kell használnia, a technológia ugyanis ezzel a rendszerverzióval vált a kompatibilis iPhone-ok részévé.

Ha ön is kipróbálná a hangfelismerést, telefonján navigáljon a Beállítások, Kisegítő lehetőségek, majd egy kicsit lejjebb görgetve a Hangfelismerés menüponthoz. A funkció aktiválása után kell kiválasztania azt a hangmintát, amelyet hallani szeretne. A készülék többféle kategóriát is kezel, köztük a kutyaugatást, a babasírást, de még a tűzjelzőt is. A felkínált minták közül több is beállítható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Ettől félt az Apple: az EU-ban kötelező lesz az USB-C a mobilokon | 24

Az Európai Bizottság sajtóközleményben jelentette be, hogy előterjesztik azt az új jogszabályt, ami megszabná a telefongyártók számára, hogy egységesen USB-C töltőporttal lássák el az...

Brüsszel ma dönt az iPhone-töltők sorsáról – Napi.hu

Az Európai Bizottság csütörtökön javaslatot terjeszt elő arra vonatkozóan, hogy az elektronikus eszközök gyártói egységes töltőket forgalmazzanak mobiltelefonokhoz, táblagépekhez, kamerákhoz és fejhallgatókhoz –...

Recent Comments