vasárnap, február 5, 2023
Home Apple hírek Kiadott egy frissítést az Apple, ami javíthatja az iPhone 14-széria egyik idegesítő...

Kiadott egy frissítést az Apple, ami javíthatja az iPhone 14-széria egyik idegesítő hibáját

A legújabb készülékek ütközésészlelő funkciója az elmúlt időszakban több helyzetben is tévesen riasztotta a hatóságokat, egyebek mellett ez is szerepel a legújabb frissítés javításai között.

Szerdán kiadta az Apple az iOS 16.1.2-es verziószámú frissítést, ami elsősorban biztonsági frissítéseket és javításokat tartalmaz, tehát már ezek miatt is érdemes megnyomni a frissítés gombot.

A frissítés javítást („optimalizációt”) ígér a szeptemberben bemutatott iPhone 14-modellekben megjelent ütközésészlelés funkcióhoz is, igaz, részletekbe az Apple nem bocsátkozott, hogy mégis min csiszolgattak az új rendszerverzióban.

Pedig több hír is megjelent a sajtóban arról, hogy az elsősorban autóbalesetek észlelésére kifejlesztett újdonság különböző helyzetekben tévesen riasztja a hatóságokat.

Októberben a 9to5Mac arról írt, hogy a funkció (ami a telefonok mellett az idén bemutatott Watch-modellek, az SE 2, a 8 és az Ultra órákon is elérhető) olykor tévesen tárcsázza a 911-es segélyhívót, ha a felhasználó épp hullámvasúton van.

Ezen túl a síelők esetében is hasonló problémákról érkezett hír. A KSL TV a napokban arról számolt be, hogy Amerikában, Utah államban az ütközésészlelés funkció gyakran aktiválódik síelőknél is. A felhasználóknak a figyelmeztetés megjelenését követően 20 másodperc áll rendelkezésükre, hogy reagáljanak, utána a készülék automatikusan riasztást küld a legközelebbi segélyközpontnak, benne a készülék pontos tartózkodási helyével és telefonszámával.

Az iOS 16.1.2 frissítés az iPhone 8-ra és annál újabb készülékekre installálható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Éhezik a HOLD!

Nem nagyon, de valamelyest. Óriási akciónk van ugyanis: ha most nyit nálunk Online Vagyonkezelés számlát, akkor az ön megtakarításának gyarapításán alig keresünk pénzt. A...

Még a zsebünkben is elfér?

Nem akar lemaradni az óriáscég. Az elmúlt évek során egyre több telefongyártó jelentkezett különleges kialakítású telefonokkal, tabletekkel. A Samsung a Galaxy Z Fold és...

Bivalyerős kamerával érkezik az új Samsung Galaxy S-sorozat

A Galaxy S23 Ultrában egy 200 megapixeles kamera van, ami akár 100x-os zoommal is értékelhető képeket készít, Európából nézve a legfontosabb változás mégsem ez:...

Mire jó egy okosotthon és hogyan alakítsuk ki a rendszert a lakásunkban?

Az okosotthon már közel sem az a futurisztikus koncepció, ami pár évtizede még csak a távoli jövő különlegességének ígérkezett, hanem bárki által elérhető, hétköznapi...

Recent Comments