péntek, szeptember 30, 2022
Home Iphone Kihalt utca? Erőszakos partner? Ez az iPhone-os parancsikon sokat segíthet

Kihalt utca? Erőszakos partner? Ez az iPhone-os parancsikon sokat segíthet

Könnyen használható, egy esetleges támadót becsapó, „ételrendelő” parancsikont készített egy amerikai automatizálási szakértő. Fontos, adott esetben életmentő alkalmazásokat rejtett mögé.

Hasít a TikTokon az a videó, amelyikben Kevin Boroumand automatizálási szakértő elmagyarázza, hogyan lehet biztonságban valaki, ha letölt az iPhone-jára egy parancsikont, amely mögött különleges dolgok rejlenek. Egy ilyesfajta védelem hasznos lehet egy ismeretlennel történő első randin, vagy akár akkor, ha késő este kell valakinek hazamennie egy kihalt utcán. A fejlesztő nem szerénykedik, egyenesen azt állítja, hogy az ingyenesen letölthető – itthon sajnos egyelőre még nem elérhető – DoorDash Express parancsikonnal elkészítette a legjobb biztonsági eszközt az iPhone-osok számára.

A DoorDashnek (egy amerikai ételrendelési és ételszállítási platform) álcázott parancsikon mögé olyan megoldásokat tettek, amelyekkel azonnal Ubert lehet hívni a felhasználó tartózkodási helyére, értesíteni lehet egy előre kiválasztott személyt, sőt szükség esetén akár a rendőrséget is – összegzi a 9to5 Mac.

© 9to5Mac

A parancsikonra kattintás után három szó jelenik meg a képernyőn: Pizza, Tacos és Sushi, mindegyik a hozzá tartozó hangulatjellel (ez teljesen személyre szabható, ami egy ügyes módosítás Boroumand részéről). Ha megérintik a „Pizza” elemet, egy automatikus szöveg megy el a kiválasztott kontaktoknak – a szöveget előre meg lehet fogalmazni, hogy csak az értse, akinek elküldték.

Ha a „Tacos” elemre kattintanak, és az Uber telepítve van a telefonra, akkor a parancsikon egy Ubert rendel a tartózkodási helyére. A kijelzőn a „köszönjük a rendelést” felirat jelenik meg, miután Ubert megtalálták. Rendőrségi beavatkozást igénylő helyzet esetén a „Sushi-t” kell választani, és máris megy egy SMS a 911-es segélyhívó számra a tartózkodási hellyel, figyelmeztetve a rendőröket arra, hogy az illető veszélyben van. Ilyenkora megjelölt kontaktok is kapnak egy másolatot az üzenetről.

Van egy második menü is, a „rendelés befejezése” néven – itt lehet edényeket vagy vizet hozzáadni a rendeléshez. Ha az „edény hozzáadása” gombot érinti meg valaki, akkor az iPhone automatikusan rögzíti a hangot, miközben visszatér a kezdőképernyőre. Ha a „víz hozzáadása” lehetőséget választjuk, iPhone elsötétül, és elkezdi a videó rögzítését az előlapi kamerával, majd amikor a videófelvétel véget ért, további biztonsági intézkedésként elküldi az előre meghatározott kapcsolattartóknak.

Boroumand jelenleg a parancsikon frissítésén dolgozik, mivel elképzelése gyorsan népszerűvé vált a TikTokon. A frissítések tartalmaznák az ikonok és a választható cégek listáját (nem minden országban van Uber vagy DoorDash), lehetővé téve az Egyesült Államokon kívüli országok felhasználói számára, hogy csatlakoztassák saját helyi segélyhívó számaikat. A fejlesztő az androidos világra is szeretné kiterjeszteni az elképzelését.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments