csütörtök, május 19, 2022
Home Iphone Kihalt utca? Erőszakos partner? Ez az iPhone-os parancsikon sokat segíthet

Kihalt utca? Erőszakos partner? Ez az iPhone-os parancsikon sokat segíthet

Könnyen használható, egy esetleges támadót becsapó, „ételrendelő” parancsikont készített egy amerikai automatizálási szakértő. Fontos, adott esetben életmentő alkalmazásokat rejtett mögé.

Hasít a TikTokon az a videó, amelyikben Kevin Boroumand automatizálási szakértő elmagyarázza, hogyan lehet biztonságban valaki, ha letölt az iPhone-jára egy parancsikont, amely mögött különleges dolgok rejlenek. Egy ilyesfajta védelem hasznos lehet egy ismeretlennel történő első randin, vagy akár akkor, ha késő este kell valakinek hazamennie egy kihalt utcán. A fejlesztő nem szerénykedik, egyenesen azt állítja, hogy az ingyenesen letölthető – itthon sajnos egyelőre még nem elérhető – DoorDash Express parancsikonnal elkészítette a legjobb biztonsági eszközt az iPhone-osok számára.

A DoorDashnek (egy amerikai ételrendelési és ételszállítási platform) álcázott parancsikon mögé olyan megoldásokat tettek, amelyekkel azonnal Ubert lehet hívni a felhasználó tartózkodási helyére, értesíteni lehet egy előre kiválasztott személyt, sőt szükség esetén akár a rendőrséget is – összegzi a 9to5 Mac.

© 9to5Mac

A parancsikonra kattintás után három szó jelenik meg a képernyőn: Pizza, Tacos és Sushi, mindegyik a hozzá tartozó hangulatjellel (ez teljesen személyre szabható, ami egy ügyes módosítás Boroumand részéről). Ha megérintik a „Pizza” elemet, egy automatikus szöveg megy el a kiválasztott kontaktoknak – a szöveget előre meg lehet fogalmazni, hogy csak az értse, akinek elküldték.

Ha a „Tacos” elemre kattintanak, és az Uber telepítve van a telefonra, akkor a parancsikon egy Ubert rendel a tartózkodási helyére. A kijelzőn a „köszönjük a rendelést” felirat jelenik meg, miután Ubert megtalálták. Rendőrségi beavatkozást igénylő helyzet esetén a „Sushi-t” kell választani, és máris megy egy SMS a 911-es segélyhívó számra a tartózkodási hellyel, figyelmeztetve a rendőröket arra, hogy az illető veszélyben van. Ilyenkora megjelölt kontaktok is kapnak egy másolatot az üzenetről.

Van egy második menü is, a „rendelés befejezése” néven – itt lehet edényeket vagy vizet hozzáadni a rendeléshez. Ha az „edény hozzáadása” gombot érinti meg valaki, akkor az iPhone automatikusan rögzíti a hangot, miközben visszatér a kezdőképernyőre. Ha a „víz hozzáadása” lehetőséget választjuk, iPhone elsötétül, és elkezdi a videó rögzítését az előlapi kamerával, majd amikor a videófelvétel véget ért, további biztonsági intézkedésként elküldi az előre meghatározott kapcsolattartóknak.

Boroumand jelenleg a parancsikon frissítésén dolgozik, mivel elképzelése gyorsan népszerűvé vált a TikTokon. A frissítések tartalmaznák az ikonok és a választható cégek listáját (nem minden országban van Uber vagy DoorDash), lehetővé téve az Egyesült Államokon kívüli országok felhasználói számára, hogy csatlakoztassák saját helyi segélyhívó számaikat. A fejlesztő az androidos világra is szeretné kiterjeszteni az elképzelését.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments