szerda, február 1, 2023
Home Iphone Kínában újra az iPhone az emberek kedvence

Kínában újra az iPhone az emberek kedvence

6 év után újra az Apple rendelkezik a legnagyobb piaci részesedéssel a kínai okostelefon-piacon.

A Counterpoint Research elemzői szerint tavaly október és december között újra az Apple volt a legnépszerűbb márka az okostelefonok piacán. A szektor 23 százalékát szerezte meg egy látványos, 79 százalékos negyedéves növekedés után. Így 2015 negyedik negyedéve után először ismét a legnépszerűbb Kínában az Apple. Éves összehasonlításban 32 százalékkal több iPhone-t tudott eladni a régióban, az iPhone 13 széria sikerének köszönhetően.

iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro MaxForrás: cnet

Második a piacon 19 százalékos részesedéssel a Vivo, amely negyedéves viszonylatban 21 százalékos visszaesést produkált a szállításokban. Az Oppo (a OnePlus is benne van) harmadik 17 százalékkal, majd a Honor 15, a Xiaomi 13 százalékkal, a Huawei 7, a Realme 3 százalékkal következik. Utóbbi éves szinten 83 százalékos növekedést produkált.

A negyedik negyedévben a kínai okostelefon-piac 9 százalékos csökkenést mutatott, az éves eladások 2 százalékkal csökkentek. A Counterpoint szerint ennek egyik oka a chipválság (túlzott kereslet), a másik, hogy az emberek tovább tartják meg a készülékeiket. Az elemzők szerint a gyártók még tovább emelik majd a készülékeik vételárait.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments