Home Apple hírek Kisöpörte a többiek fejhallgatóit boltjaiból az Apple, ez árulkodó jel lehet

Kisöpörte a többiek fejhallgatóit boltjaiból az Apple, ez árulkodó jel lehet

Jó ideje pletykálják már, hogy az Apple fülhallgatói mellé saját márkás fejhallgatóval is előáll és egy kisebb hangszóróval is – azt viszont még nem tudni, ezt mikorra tervezik. Árulkodó jel lehet, hogy a boltok polcain már felszabadították a készülékeknek a helyet.

Nem árulja többé más gyártó fülhallgatóját, fejhallgatóját és vezeték nélküli hangszóróját sem az Apple, a Sonos, a Bose és a Logitech által gyártott készülékek kikerültek az Apple Store-ok és a vállalat weboldalának kínálatából is – számolt be róla a Bloomberg. A kisöprés oka feltehetőleg az Apple saját termékportfóliójának ilyen irányú bővítése.

Az Apple jelenleg csak az AirPods és AirPods Pro fülhallgatókat, a szintén saját HomePod hangszórót, valamint a korábban felvásárolt Beats márka audioeszközeit kínálja. (Webshopjukban ezek mellett egy audio kiegészítő maradt, egy Pioneer márkájú kis konferencia-hangszóró.)

A felsoroltak mellé a cég a pletykák szerint már régóta tervezget új termékeket. Nem véletlenül, a viselhető eszközök eladásából ugyanis igen sok pénze származott az Apple-nek például 2020 második negyedévében is, és ehhez nagyban hozzájárultak az AirPods-eladások. A pletykák szerint az első fejhallgatót még az idei évben bejelenthetik – ez a kiszivárgott információk AirPods Studio néven kerülhet majd piacra –, de állítólag a HomePod okoshangszóró kompaktabb változata is bemutatkozhat. Talán néhány napon belül; semmire nem garancia, de árulkodó jel lehet, hogy a konkurens audioeszköz-gyártók kipaterolására éppen néhány nappal az Apple jövő keddre meghirdetett sajtóbemutatója előtt került sor.

A lépés nem újszerű az Apple-től: amikor 2014-ben bejelentették az Apple Watch-ot, a cég nem sokkal később levette a polcokról a Fitbit viselhető eszközeit. Néhány évvel ezelőtt ugyanez a sors jutott a Bowers & Wilkins fejhallgatóinak, tavaly pedig a Bang & Olufsen készülékeinek is.

Az Apple szerint gyakran változtatnak a kínálaton, amit többek között a felhasználók igényei határoznak meg. A mostani döntés pedig nem jelenti azt, hogy ne árulnának más, harmadik fél által gyártott készülékeket az Apple Store-okban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments