Home Apple hírek Kisöpörte a többiek fejhallgatóit boltjaiból az Apple, ez árulkodó jel lehet

Kisöpörte a többiek fejhallgatóit boltjaiból az Apple, ez árulkodó jel lehet

Jó ideje pletykálják már, hogy az Apple fülhallgatói mellé saját márkás fejhallgatóval is előáll és egy kisebb hangszóróval is – azt viszont még nem tudni, ezt mikorra tervezik. Árulkodó jel lehet, hogy a boltok polcain már felszabadították a készülékeknek a helyet.

Nem árulja többé más gyártó fülhallgatóját, fejhallgatóját és vezeték nélküli hangszóróját sem az Apple, a Sonos, a Bose és a Logitech által gyártott készülékek kikerültek az Apple Store-ok és a vállalat weboldalának kínálatából is – számolt be róla a Bloomberg. A kisöprés oka feltehetőleg az Apple saját termékportfóliójának ilyen irányú bővítése.

Az Apple jelenleg csak az AirPods és AirPods Pro fülhallgatókat, a szintén saját HomePod hangszórót, valamint a korábban felvásárolt Beats márka audioeszközeit kínálja. (Webshopjukban ezek mellett egy audio kiegészítő maradt, egy Pioneer márkájú kis konferencia-hangszóró.)

A felsoroltak mellé a cég a pletykák szerint már régóta tervezget új termékeket. Nem véletlenül, a viselhető eszközök eladásából ugyanis igen sok pénze származott az Apple-nek például 2020 második negyedévében is, és ehhez nagyban hozzájárultak az AirPods-eladások. A pletykák szerint az első fejhallgatót még az idei évben bejelenthetik – ez a kiszivárgott információk AirPods Studio néven kerülhet majd piacra –, de állítólag a HomePod okoshangszóró kompaktabb változata is bemutatkozhat. Talán néhány napon belül; semmire nem garancia, de árulkodó jel lehet, hogy a konkurens audioeszköz-gyártók kipaterolására éppen néhány nappal az Apple jövő keddre meghirdetett sajtóbemutatója előtt került sor.

A lépés nem újszerű az Apple-től: amikor 2014-ben bejelentették az Apple Watch-ot, a cég nem sokkal később levette a polcokról a Fitbit viselhető eszközeit. Néhány évvel ezelőtt ugyanez a sors jutott a Bowers & Wilkins fejhallgatóinak, tavaly pedig a Bang & Olufsen készülékeinek is.

Az Apple szerint gyakran változtatnak a kínálaton, amit többek között a felhasználók igényei határoznak meg. A mostani döntés pedig nem jelenti azt, hogy ne árulnának más, harmadik fél által gyártott készülékeket az Apple Store-okban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Keresztbe tehet az Apple a Facebooknak – Mi lesz így a világ legnagyobb közösségi oldalával?

Közösséget építünk! Signature-előfizetőink számára egyedi online klubeseményt szervezünk, ahol profi befektetők mondják el, mi várható 2021-ben. További részletek ide kattintva. A Facebook...

Milliárdokra perelik Olaszországban az Apple-t a régi iPhone-ok miatt

Lassan már nehéz eldönteni, hogy termékeiről vagy az ellene indított perekről írnak-e többet az Apple esetében. Legutóbb egy olasz fogyasztóvédelmi ügynökség gondolta úgy,...

Megállíthatatlan az Apple: a világ legnagyobb mobilgyártójává tették az új iPhone-ok

Közösséget építünk! Signature-előfizetőink számára egyedi online klubeseményt szervezünk, ahol profi befektetők mondják el, mi várható 2021-ben. További részletek ide kattintva. A világ...

Elviszi a gyártás egy részét Kínából az Apple, Vietnámban és Indiában lesz az új gyártósor

Felpörgeti a gyártás átszervezését az Apple – állítják a cég ügyeit ismerő névtelen források. A cupertinói vállalat az iPhone-ok, az iPadek és a...

Recent Comments