Home Apple hírek Kisöpörte a többiek fejhallgatóit boltjaiból az Apple, ez árulkodó jel lehet

Kisöpörte a többiek fejhallgatóit boltjaiból az Apple, ez árulkodó jel lehet

Jó ideje pletykálják már, hogy az Apple fülhallgatói mellé saját márkás fejhallgatóval is előáll és egy kisebb hangszóróval is – azt viszont még nem tudni, ezt mikorra tervezik. Árulkodó jel lehet, hogy a boltok polcain már felszabadították a készülékeknek a helyet.

Nem árulja többé más gyártó fülhallgatóját, fejhallgatóját és vezeték nélküli hangszóróját sem az Apple, a Sonos, a Bose és a Logitech által gyártott készülékek kikerültek az Apple Store-ok és a vállalat weboldalának kínálatából is – számolt be róla a Bloomberg. A kisöprés oka feltehetőleg az Apple saját termékportfóliójának ilyen irányú bővítése.

Az Apple jelenleg csak az AirPods és AirPods Pro fülhallgatókat, a szintén saját HomePod hangszórót, valamint a korábban felvásárolt Beats márka audioeszközeit kínálja. (Webshopjukban ezek mellett egy audio kiegészítő maradt, egy Pioneer márkájú kis konferencia-hangszóró.)

A felsoroltak mellé a cég a pletykák szerint már régóta tervezget új termékeket. Nem véletlenül, a viselhető eszközök eladásából ugyanis igen sok pénze származott az Apple-nek például 2020 második negyedévében is, és ehhez nagyban hozzájárultak az AirPods-eladások. A pletykák szerint az első fejhallgatót még az idei évben bejelenthetik – ez a kiszivárgott információk AirPods Studio néven kerülhet majd piacra –, de állítólag a HomePod okoshangszóró kompaktabb változata is bemutatkozhat. Talán néhány napon belül; semmire nem garancia, de árulkodó jel lehet, hogy a konkurens audioeszköz-gyártók kipaterolására éppen néhány nappal az Apple jövő keddre meghirdetett sajtóbemutatója előtt került sor.

A lépés nem újszerű az Apple-től: amikor 2014-ben bejelentették az Apple Watch-ot, a cég nem sokkal később levette a polcokról a Fitbit viselhető eszközeit. Néhány évvel ezelőtt ugyanez a sors jutott a Bowers & Wilkins fejhallgatóinak, tavaly pedig a Bang & Olufsen készülékeinek is.

Az Apple szerint gyakran változtatnak a kínálaton, amit többek között a felhasználók igényei határoznak meg. A mostani döntés pedig nem jelenti azt, hogy ne árulnának más, harmadik fél által gyártott készülékeket az Apple Store-okban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Megerősítették: ezek az iPhone-ok mehetnek a kukába, nincs több frissítés – Pénzcentrum

2021. szeptember 24. 16:49 Megérkezett a legújabb iPhone-frissítés, a felhasználók már hozzáférnek az iOS 15-höz. Kiderült többek között az is, hogy...

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Sokkolóan amatőr az Apple hibajavítása

Abszurd okból továbbra is támadható távolról a macOS. Kellemetlen biztonsági hibára derült nemrég fény az Apple számítógépes operációs rendszerében, támadók .inetloc kiterjesztésű állományok megnyittatásával kódfuttatást...

Recent Comments