csütörtök, január 20, 2022
Home Apple hírek Kisöpörte a többiek fejhallgatóit boltjaiból az Apple, ez árulkodó jel lehet

Kisöpörte a többiek fejhallgatóit boltjaiból az Apple, ez árulkodó jel lehet

Jó ideje pletykálják már, hogy az Apple fülhallgatói mellé saját márkás fejhallgatóval is előáll és egy kisebb hangszóróval is – azt viszont még nem tudni, ezt mikorra tervezik. Árulkodó jel lehet, hogy a boltok polcain már felszabadították a készülékeknek a helyet.

Nem árulja többé más gyártó fülhallgatóját, fejhallgatóját és vezeték nélküli hangszóróját sem az Apple, a Sonos, a Bose és a Logitech által gyártott készülékek kikerültek az Apple Store-ok és a vállalat weboldalának kínálatából is – számolt be róla a Bloomberg. A kisöprés oka feltehetőleg az Apple saját termékportfóliójának ilyen irányú bővítése.

Az Apple jelenleg csak az AirPods és AirPods Pro fülhallgatókat, a szintén saját HomePod hangszórót, valamint a korábban felvásárolt Beats márka audioeszközeit kínálja. (Webshopjukban ezek mellett egy audio kiegészítő maradt, egy Pioneer márkájú kis konferencia-hangszóró.)

A felsoroltak mellé a cég a pletykák szerint már régóta tervezget új termékeket. Nem véletlenül, a viselhető eszközök eladásából ugyanis igen sok pénze származott az Apple-nek például 2020 második negyedévében is, és ehhez nagyban hozzájárultak az AirPods-eladások. A pletykák szerint az első fejhallgatót még az idei évben bejelenthetik – ez a kiszivárgott információk AirPods Studio néven kerülhet majd piacra –, de állítólag a HomePod okoshangszóró kompaktabb változata is bemutatkozhat. Talán néhány napon belül; semmire nem garancia, de árulkodó jel lehet, hogy a konkurens audioeszköz-gyártók kipaterolására éppen néhány nappal az Apple jövő keddre meghirdetett sajtóbemutatója előtt került sor.

A lépés nem újszerű az Apple-től: amikor 2014-ben bejelentették az Apple Watch-ot, a cég nem sokkal később levette a polcokról a Fitbit viselhető eszközeit. Néhány évvel ezelőtt ugyanez a sors jutott a Bowers & Wilkins fejhallgatóinak, tavaly pedig a Bang & Olufsen készülékeinek is.

Az Apple szerint gyakran változtatnak a kínálaton, amit többek között a felhasználók igényei határoznak meg. A mostani döntés pedig nem jelenti azt, hogy ne árulnának más, harmadik fél által gyártott készülékeket az Apple Store-okban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Hamarosan indulhat az 5G-s iPhone SE gyártása

Egy friss szivárgás egész pontos menetrendet vázolt fel a készülék piaci rajtja kapcsán. Hónapok óta özönlenek a pletykák arról, hogy az Apple már az...

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát A Momentum ifjú politikusa...

Ismét megtörtént: lenyomta az Apple a Samsungot

A tavalyi utolsó negyedévben mindössze egy százalékkal nőtt az okostelefonok eladása a világon az előző év azonos időszakához képest az ellátási láncok problémái és...

Vadonatúj Mac Pro számítógépet dobhat piacra év végén az Apple – Liner.hu

Tavaly ősszel bemutatásra kerültek a 14 és 16 hüvelykes, M1 Pro és M1 Max lapkákkal ellátott csúcslaptopok, idén pedig tovább bővülhet a cupertinóiak...

Recent Comments