csütörtök, május 19, 2022
Home Apple hírek Kiszivárgott: mobilos kártyaelfogadással újíthat az Apple

Kiszivárgott: mobilos kártyaelfogadással újíthat az Apple

Az Apple a saját mobilterminálja bevezetésén 2020 óta dolgozik, akkor vásárolta fel ugyanis 100 millió dollárért a Mobeewave nevű kanadai startupot, mely egy szoftveres mobilterminált fejleszt okostelefonokra. A rendszer az iPhone-okban lévő NFC chipet használja majd a kommunikációban, hasonlóan az Apple Pay mobilfizetési megoldásukhozértesült a Bloomberg.

Léteznek olyan technológiai megoldások, melyek úgy teszik képessé az iPhone-okat kártyaelfogadásra, hogy bluetooth-on keresztül kommunikál a telefon a terminállal, ám a most megszellőztetett megoldás a telefonokba épített NFC chipet használja majd. Ahogy az érintéses fizetést megszokhattuk a terminálokon, itt a telefon hátuljához kell érinteni a kártyát vagy a másik iPhone eszközt (ha pl. Apple Pay mobilfizetési tranzakciót hajtanánk végre).

Egyelőre nem világos, hogy a mobilterminált az Apple Pay brandje alatt fogják-e népszerűsíteni, ugyanakkor a 2020-ban felvásárolt Mobeewave csapata az Apple fizetési divíziójában dolgozik a kezdetek óta. Az sem dőlt még el, hogy az Apple partnerséget köt-e valamelyik meglévő fizetési hálózatot működtető céggel, kártyatársasággal, vagy önmaga szervezi meg a szolgáltatás elindítását.

Az új funkciót a következő hónapokban vezethetik be egy frissítéssel, az első béta verziót az iOS 15.4-es verzióval már a közeljövőben piacra dobhatják, és már tavasszal jöhet a végső verzió kibocsátása. Az Apple szóvivője nem kommentálta a Bloomberg értesülését.

Az Apple már korábban feltűnt a fizetési piacon a megoldásaival, 2019-ben vezette be az Apple Card hitelkártyát, ez a kártya a MasterCard hálózatát használja, a rendszert a Goldman Sachs működteti. Az Apple banki partner tervezi elindítani a BNPL (részletfizetési) szolgáltatását is, az Apple Cash digitális P2P fizetéseket tesz lehetővé, az Apple Pay mobilfizetési megoldás pedig már régóta ismert szolgáltatásuk itthon is.

A címlapkép forrása: Getty Images.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments