Home Macbook Kitiltotta az USA a repülőgépekről a régebbi MacBook Prókat, mert kigyulladhatnak

Kitiltotta az USA a repülőgépekről a régebbi MacBook Prókat, mert kigyulladhatnak

Az Apple két hónapja rendelte el a 2015-ös MacBook Prók visszahívását, mert veszélyessé válhatnak az eszközök. Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal most szintén lépett az ügyben.

Korlátozást vezet be az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (Federal Aviation Administration, FAA) a régebbi MacBook Prók miatt. A hatóság közlése szerint a 2015 februrárja és 2017 szeptembere között gyártott 15 colos gépeket nem lehet felvinni a repülőgépekre, mert azok akkumulátor veszélyeztetheti a repülés biztonságát – áll a Bloombergnek küldött közleményben.

Az Apple még június közepén jelentette be, hogy visszahívja és ingyen kicseréli a retinakijelzővel ellátott 2015-ös MacBook Prók akkumulátorát, azok ugyanis túlmelegedhetnek, vagy akár ki is gyulladhatnak. A cupertinói cég egy dedikált weboldalt is létrehozott azért, hogy a felhasználók ellenőrizni tudják, az ő készüléküket érinti-e a probléma.

© Facebook / Steve Gage

Május végén az egyik felhasználó videóra vette, ahogy elfüstöl a MacBookja, majd egy másik eset kapcsán egy fotót is lehetett látni arról, hogy a hibás működés miatt lényegében kilyukadt a készülék.

Az FAA emlékeztet: az érintett laptopokat sem feladni nem lehet, sem a kézipoggyásszal felvinni az utastérbe. Azokat a laptopokat azonban, amelyekben már kicserélték a hibás akkumulátort, nem érinti a korlátozás. A Bloomberg szerint az Egyesült Királyságban, Olaszországban és Kanadában működő négy légitársaság – a TUI Group Airlines, a Thomas Cook Airlines, az Air Italy és az Air Transat – már korábban jelezte, nem engedik fel gépeikre az Apple érintett laptopját.

A hónap elején az európai légügyi hatóság is kiadott egy figyelmeztetést, ám ők egyelőre nem tiltották meg, hogy a repülőgépekre fel lehessen vinni a laptopot – azt azonban csak kikapcsolt állapotban lehet szállítani, és nem lehet bekapcsolni a repülés ideje alatt sem.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments