vasárnap, augusztus 1, 2021
Home Macbook Kitiltotta az USA a repülőgépekről a régebbi MacBook Prókat, mert kigyulladhatnak

Kitiltotta az USA a repülőgépekről a régebbi MacBook Prókat, mert kigyulladhatnak

Az Apple két hónapja rendelte el a 2015-ös MacBook Prók visszahívását, mert veszélyessé válhatnak az eszközök. Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal most szintén lépett az ügyben.

Korlátozást vezet be az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (Federal Aviation Administration, FAA) a régebbi MacBook Prók miatt. A hatóság közlése szerint a 2015 februrárja és 2017 szeptembere között gyártott 15 colos gépeket nem lehet felvinni a repülőgépekre, mert azok akkumulátor veszélyeztetheti a repülés biztonságát – áll a Bloombergnek küldött közleményben.

Az Apple még június közepén jelentette be, hogy visszahívja és ingyen kicseréli a retinakijelzővel ellátott 2015-ös MacBook Prók akkumulátorát, azok ugyanis túlmelegedhetnek, vagy akár ki is gyulladhatnak. A cupertinói cég egy dedikált weboldalt is létrehozott azért, hogy a felhasználók ellenőrizni tudják, az ő készüléküket érinti-e a probléma.

© Facebook / Steve Gage

Május végén az egyik felhasználó videóra vette, ahogy elfüstöl a MacBookja, majd egy másik eset kapcsán egy fotót is lehetett látni arról, hogy a hibás működés miatt lényegében kilyukadt a készülék.

Az FAA emlékeztet: az érintett laptopokat sem feladni nem lehet, sem a kézipoggyásszal felvinni az utastérbe. Azokat a laptopokat azonban, amelyekben már kicserélték a hibás akkumulátort, nem érinti a korlátozás. A Bloomberg szerint az Egyesült Királyságban, Olaszországban és Kanadában működő négy légitársaság – a TUI Group Airlines, a Thomas Cook Airlines, az Air Italy és az Air Transat – már korábban jelezte, nem engedik fel gépeikre az Apple érintett laptopját.

A hónap elején az európai légügyi hatóság is kiadott egy figyelmeztetést, ám ők egyelőre nem tiltották meg, hogy a repülőgépekre fel lehessen vinni a laptopot – azt azonban csak kikapcsolt állapotban lehet szállítani, és nem lehet bekapcsolni a repülés ideje alatt sem.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Kamu, hogy a Tesla-vezér Elon Musk lehetett volna az Apple vezérigazgatója

Érdekes történet látott napvilágot, ugyanis a jövő hónapban jelenik meg a The Wall Street Journal újságírójának egy új könyve, mely a Power Play: Tesla, Elon...

Nem jó az Apple AirTagbe a rosszízű gombelem

Vagy legalábbis a gyártó nem vállal garanciát a megfelelő működésére. Elemeket nyelni potenciálisan életveszélyes móka, a probléma megtörténte esetén a szerencsétlenül jártakat haladéktalanul a sürgősségi...

Besúgásra próbálja rávenni az Apple az egyik szivárogtatót

Minden évben menetrendszerú, hogy különböző szivárogtatóktól kikerülnek az új iPhone-ok prototípusai, így sokszor már hónapokkal a megjelenés előtt tudjuk, hogy mire is lehet számítani....

Többek közt iPhone forgalmazásába kezd az LG

Hivatalos a partnerség, jönnek az Apple termékei a dél-koreai boltjaiba. Az elmúlt hetekben szórakoztató pletykák érkeztek az LG háza tájáról, az okostelefonos piacról való kilépéssel...

Recent Comments