Home Macbook Kitiltotta az USA a repülőgépekről a régebbi MacBook Prókat, mert kigyulladhatnak

Kitiltotta az USA a repülőgépekről a régebbi MacBook Prókat, mert kigyulladhatnak

Az Apple két hónapja rendelte el a 2015-ös MacBook Prók visszahívását, mert veszélyessé válhatnak az eszközök. Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal most szintén lépett az ügyben.

Korlátozást vezet be az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (Federal Aviation Administration, FAA) a régebbi MacBook Prók miatt. A hatóság közlése szerint a 2015 februrárja és 2017 szeptembere között gyártott 15 colos gépeket nem lehet felvinni a repülőgépekre, mert azok akkumulátor veszélyeztetheti a repülés biztonságát – áll a Bloombergnek küldött közleményben.

Az Apple még június közepén jelentette be, hogy visszahívja és ingyen kicseréli a retinakijelzővel ellátott 2015-ös MacBook Prók akkumulátorát, azok ugyanis túlmelegedhetnek, vagy akár ki is gyulladhatnak. A cupertinói cég egy dedikált weboldalt is létrehozott azért, hogy a felhasználók ellenőrizni tudják, az ő készüléküket érinti-e a probléma.

© Facebook / Steve Gage

Május végén az egyik felhasználó videóra vette, ahogy elfüstöl a MacBookja, majd egy másik eset kapcsán egy fotót is lehetett látni arról, hogy a hibás működés miatt lényegében kilyukadt a készülék.

Az FAA emlékeztet: az érintett laptopokat sem feladni nem lehet, sem a kézipoggyásszal felvinni az utastérbe. Azokat a laptopokat azonban, amelyekben már kicserélték a hibás akkumulátort, nem érinti a korlátozás. A Bloomberg szerint az Egyesült Királyságban, Olaszországban és Kanadában működő négy légitársaság – a TUI Group Airlines, a Thomas Cook Airlines, az Air Italy és az Air Transat – már korábban jelezte, nem engedik fel gépeikre az Apple érintett laptopját.

A hónap elején az európai légügyi hatóság is kiadott egy figyelmeztetést, ám ők egyelőre nem tiltották meg, hogy a repülőgépekre fel lehessen vinni a laptopot – azt azonban csak kikapcsolt állapotban lehet szállítani, és nem lehet bekapcsolni a repülés ideje alatt sem.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Az iPhone használata webkameraként Windows és macOS alatt | Techwok

Manapság egyre nagyobb szerepet kap életünkben a videochat, hiszen a vírushelyzet miatt sokan csak így tudják tartani a kapcsolatot ismerőseikkel, családtagjaikkal, vagy adott esetben...

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID

Az Apple 2017 óta nem tett ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okba, de ez idén megváltozhat. Ráadásul úgy, ahogy azt a rajongók is évek óta szeretnék. ...

Alaposan átszabhatja a MacBookokat az Apple, látványos változásokról pletykálnak

Szögletesebbek lehetnek az idei évben érkező MacBook Prók, de nem ez lesz az egyetlen szembeötlő változás az eszközökön. Már hallani pletykákat, hogy mivel...

Beperelték az Apple-t

A Coalition for Safer Internet nevű nonprofit szervezet beperelte az Apple-t az észak-kaliforniai bíróságon, hogy távolítsa el a Telegram nevű közösségi média-alkalmazást az Apple Store-ból. Mindezt azzal...

Recent Comments