szerda, május 25, 2022
Home Iphone Látványos változásra készülhetnek az iPhone-osok mobiljuk kezdőképernyőjén

Látványos változásra készülhetnek az iPhone-osok mobiljuk kezdőképernyőjén

Nyári fejlesztői konferenciáján, a WWDC-n mutatja majd be az Apple az iOS 16-ot. Sok érdekességgel érkezik majd az új főverzió, s ha igazak az értesülések, megváltozhat, interaktívabbá válhat telefonunk kezdőképernyője.

A következő nagy szoftverfrissítés az iOS világban a 16-os verziószámú változat lesz, amelyet először nyári fejlesztői konferenciáján mutat majd be az Apple, és az operációs rendszer néhány hónap múlva válik majd letölthetővé. Főverzió-váltásról lesz szó, így számos újdonság kerül majd bele, azonban arra is készülni kell, hogy a rendszer ezúttal már kevésbé lesz kegyes a régebbi modellekkel.

A legújabb, de egyelőre még nem megerősített értesülések szerint látványosan megváltozhat az iPhone kijelzője, az interaktív widgetek megjelenésével. A háttérben az InfoShack nevű funkció áll (az elnevezés egyelőre csak házon belüli kódnév), lényegében egy új widget-modell, ami lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kapcsolatba lépjen vele, közvetlenül vezérelhesse a mögötte rejlő alkalmazást.

Valami hasonlóval foglalkozott annak idején a Microsoft is a Windows 10 Mobile-ben. A mobil platform élő csempéi lényegében dinamikus widgetek voltak a kezdőképernyőn. És bár információkat és fissített tartalmakat tudtak megjeleníteni, nem voltak interaktívak.

De térjünk vissza az iOS 16 interaktív widgetjeire. A kiszivárogtatás szerint elképzelhető például egy zenei widget, amellyel lejátszathatók és szüneteltethetők a dalok, vagy át is ugorhatók. Az óra widgettel pedig elindíthatnánk és megállíthatnánk a stoppert. Nagy a valószínűsége annak, hogy az Apple a Vezérlőpult elemeit is hozzá fogja adni az InfoShackhoz, azaz a kezdőképernyőn lennének elhelyezve olyan funkciók, mint a zseblámpa, a hang- vagy fényerő-szabályozó. Az Apple elképzelése szerint ezzel időt lehetne megtakarítani a különböző funkciók elindításakor. Arról is hallani, hogy az Apple mérnökei kétféle InfoShack verzión is dolgoznak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments