szerda, május 25, 2022
Home Apple hírek Lehet, hogy a logón keresztül lehet majd tölteni az Apple gépeit

Lehet, hogy a logón keresztül lehet majd tölteni az Apple gépeit

Az iPad fejlesztésével kapcsolatos újabb értesülések egy izgalmas változásról szólnak, amely a jól megszokott almát, azaz az Apple logót is érintené.

Jelenleg valamennyi iPad modell vezetékesen, USB-C vagy Lightning kábelen keresztül tölthető, azonban hamarosan itt is megjelenhet az iPhone-oknál (iPhone 12, iPhone 13) megismert vezeték nélküli töltés kényelme. Persze ahhoz, hogy használni lehessen ezeknél a telefonoknál a MagSafe töltést, a hátoldalnak üvegből kellett készülnie a korábbi alumínium helyett.

Valami hasonló történne az idei iPad Pro esetében: az Apple be szeretné vezetni a vezeték nélküli töltés lehetőségét. Igaz, az iPades MagSafe-nek nem lenne annyi alternatív használat lehetősége, mint a telefonosnak (pl. vezeték nélküli töltőállványok, autós töltés), de mindenképpen egy kényelmes töltési megoldásról lenne szó. Ehhez persze üvegre kellene cserélni a tablet hátoldalát.

A 9to5Mac értesülése szerint az Apple feladta a teljes üveg hátlap ötletét, annak ellenére, hogy az iPhone 13 Pro és Pro Max texturált matt üvege igencsak jól mutatott volna az iPad Prón is. Arra hivatkoztak, hogy ez igen sérülékennyé tenné az okostelefonnál nagyobb méretű tabletet, és a súlyára is hatással lenne. Másfelől egy alumíniumból készült hátoldal megnehezítené az eszköz kompatibilissé tételét a MagSafe töltővel. Minthogy pro és kontra is vannak érvek, az Apple egy ügyes kompromisszumos megoldás mellett tette le a voksát.

© 9to5Mac

Az új tableteken nagyobb lenne az Apple logó (hasonlóan az új MacBook Prókhoz), viszont üvegből készülne, és ezen a részen tenné lehetővé a vezeték nélküli MagSafe töltést. A prototípus erősebb mágnesekkel is rendelkezik a balesetek elkerülése érdekében, és támogatja a gyorsabb töltést, mint a MagSafe for iPhone-hoz. A prototípusok állítólag erősebb mágneseket is tartalmaznak a balesetek elkerülése érdekében, és támogathatják az iPhone-okénál gyorsabb vezeték nélküli töltési sebességet is. Ez jó hír, mivel az iPad Pro modellek sokkal nagyobb akkumulátorokat használnak, és sokkal tovább tartana a vezeték nélküli töltés.

Az idei iPad Pro még az első fél évben megjelenik. Állítólag nagyobb lesz az akkumulátora (ami jó hír, mert több felhasználó is panaszkodott arra, hogy a Magic Keyboard miatt gyorsan lemerül az eszköz), az iPhone 13-hoz hasonló kameramodul és egy vadonatúj chipet is kap. Mivel úgy tudni, hogy az Apple egy új, M2 chippel ellátott MacBook Air bevezetését is tervezi, ésszerű feltételezni, hogy a 2022-es iPad Próban is M2 chip dolgozik majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments