szerda, március 22, 2023
Home Iphone Lehet, hogy az iPhone 13-mal térerő nélkül is lehet majd telefonálni

Lehet, hogy az iPhone 13-mal térerő nélkül is lehet majd telefonálni

Igen hasznos és marketingszempontból is jól kommunikálható jellemzőt kaphat az idei iPhone – állítja a neves Apple-elemző.

Nem baj, ha nincs térerő, eltűnik a szolgáltató jele, akkor is lehet majd telefonálni az iPhone 13-mal, ugyanis az eszköz natív támogatást nyújt majd a műholdas kommunikációhoz – véli a neves Apple-elemző, Ming-Chi Kuo. Mindezt – mutat rá az Apple Insider – a telefonban található Qualcomm X60 chip teszi lehetővé, az áramkör ugyanis támogatja az alacsony Föld körüli pályán (Low Earth Orbit, LEO) keringő műholdakkal kapcsolatos kommunikációt.

Ma már vannak olyan alternatív kommunikációs hálózatok, amelyek nem támaszkodnak celluláris jelekre, hanem például a LEO műholdakat használják. A közelgő iPhone 13 is fog olyan hardvereket tartalmazni, amelyek csatlakozhatnak az említett műholdakhoz. Bár a LEO műholdas kommunikáció támogatásának számos alkalmazása lehet, elsősorban a hívások kezdeményezésére és az üzenetek küldésére fókuszál majd mobilhálózati lefedettség nélkül.

© Filckr/Bruce Irving

Ez a technológia ugyan nem új, de nehezen érhető el a fogyasztói piacon. A legtöbb műholdas telefon behemót készülék, óriási antennákkal, így egy hasonló funkciójú iPhone 13 valóban úttörő lehet. Kuo szerint jövőre ilyen funkció már elérhető lesz a Qualcomm Snapdragon X65 alapsávú chipben is, és más gyártók is beépítik majd a telefonjaikba.

A piacelemző arra számít, hogy az Apple a neves amerikai műholdas hírközlési vállalattal, a Globalstarral fog együttműködni ez ügyben. Azt is elmagyarázta a befektetőknek írt jegyzetében, hogy a „legegyszerűbb forgatókönyv” a felhasználók számára a LEO-kapcsolat biztosításához az, ha az egyes szolgáltatók együttműködnek a Globalstarral. Ez ugyanis azt jelenti, hogy ezen szolgáltató ügyfelei közvetlenül a hálózat-üzemeltetőjükön keresztül használhatnák a Globalstar műholdas kommunikációs szolgáltatását az iPhone 13-on, további szerződések vagy fizetések nélkül.

Kuo emellett úgy véli, hogy ez csupán a jéghegy csúcsa lenne, és a LEO műholdas kommunikáció megtalálhatja az utat az Apple AR-headsetjébe, autójába és egyéb jövőbeli okostermékeibe.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

A Kremlben rettegnek attól, hogy az iPhone-okat lehallgatják, mindenkinek le kell selejteznie…

Vlagyimir Putyin újraválasztási kampányában részt vevő Kreml-dolgozóknak tilos lesz iPhone-t használniuk, mert a politikai vezetés attól tart, hogy ezeket a készülékeket lehallgathatják – jelentette...

Recent Comments