vasárnap, július 3, 2022
Home Iphone Lesz ám néhány kérdőjel a Netflix iPhone-os játékai körül

Lesz ám néhány kérdőjel a Netflix iPhone-os játékai körül

Csak idő kérdése, hogy az androidos játékok után az iOS-esek is megjelenjenek a Netflix kínálatában. Az App Store szabályzata azonban jó pár kérdést felvet ezzel kapcsolatban.

November elejétől androidos játékok is elérhetők a Netflix előfizetéses szolgáltatásán belül, és nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy tudjuk, előbb-utóbb az iOS-es játékoknak is meg kell jelenniük a kínálatban. Ezzel a kérdéssel foglalkozik a Bloomberg neves újságírója is, aki szerint e játékok az App Store kínálatába kerülnek majd. Ez azt jelenti, hogy a játékok nem tölthetők le vagy játszhatók a Netflix alkalmazásban – onnan csupán elindíthatók.

Ez persze nem túl meglepő, hiszen ez az androidos játékok esetében is így működik: ha a dedikált játékok lapon kiválasztanak egy alkalmazást, akkor megnyílik a Google Play áruház, felkér az alkalmazás letöltésére, majd be kell jelentkezni a Netflix-fiókba.

© Indian Television

Vélhetően iOS-en is hasonló lenne a működés. Valószínűleg az App Store-ból lehet majd letölteni a játékot, majd be kell jelentkezni a Netflix-fiókba. Ezzel a Netflix technikailag nem szegné meg az App Store irányelveit, azonban nem lenne meglepő – írja a 9to5Mac –, ha az Apple megakadályozná, hogy a Netflix az androidoshoz hasonló játéklapot jelenítsen meg. Valószínűleg nem ez lesz az a nagyszerű, egybefüggő, minden egyben megoldás, amilyet a Netflix szeretne.

A Bloomberg cikkírója ezért azt jósolja, hogy a Netflix végül a felhőbe teszi a játékait. Ez ismét jól működne az Android esetében, de az Apple irányelvei szinte lehetetlenné teszik a felhőalapú játék-megoldásokat, és arra kényszerítik a szolgáltatásokat, hogy megelégedjenek a szerény webalkalmazásokkal. Nem világos, hogy mi lesz a szolgáltatással iOS rendszeren, amennyiben a Netflix úgy döntene, hogy felkarolja a felhőalapú játékokat.

De ne fussunk ennyire előre, egyelőre marad az App Store-os megoldás, bár a szolgáltatás sikere így végsősoron az Apple-n múlik, aki ugyan régi partnere, de közben egyre nagyobb riválisa a Netflixnek. A Netflix játékkínálata ugyanis egyelőre még csekély, különösen ha a rivális Apple Arcade-dal hasonlítjuk össze, amelyik több száz játékot kínál letöltésre az előfizetőknek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments