csütörtök, január 20, 2022
Home Iphone Lesz ám néhány kérdőjel a Netflix iPhone-os játékai körül

Lesz ám néhány kérdőjel a Netflix iPhone-os játékai körül

Csak idő kérdése, hogy az androidos játékok után az iOS-esek is megjelenjenek a Netflix kínálatában. Az App Store szabályzata azonban jó pár kérdést felvet ezzel kapcsolatban.

November elejétől androidos játékok is elérhetők a Netflix előfizetéses szolgáltatásán belül, és nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy tudjuk, előbb-utóbb az iOS-es játékoknak is meg kell jelenniük a kínálatban. Ezzel a kérdéssel foglalkozik a Bloomberg neves újságírója is, aki szerint e játékok az App Store kínálatába kerülnek majd. Ez azt jelenti, hogy a játékok nem tölthetők le vagy játszhatók a Netflix alkalmazásban – onnan csupán elindíthatók.

Ez persze nem túl meglepő, hiszen ez az androidos játékok esetében is így működik: ha a dedikált játékok lapon kiválasztanak egy alkalmazást, akkor megnyílik a Google Play áruház, felkér az alkalmazás letöltésére, majd be kell jelentkezni a Netflix-fiókba.

© Indian Television

Vélhetően iOS-en is hasonló lenne a működés. Valószínűleg az App Store-ból lehet majd letölteni a játékot, majd be kell jelentkezni a Netflix-fiókba. Ezzel a Netflix technikailag nem szegné meg az App Store irányelveit, azonban nem lenne meglepő – írja a 9to5Mac –, ha az Apple megakadályozná, hogy a Netflix az androidoshoz hasonló játéklapot jelenítsen meg. Valószínűleg nem ez lesz az a nagyszerű, egybefüggő, minden egyben megoldás, amilyet a Netflix szeretne.

A Bloomberg cikkírója ezért azt jósolja, hogy a Netflix végül a felhőbe teszi a játékait. Ez ismét jól működne az Android esetében, de az Apple irányelvei szinte lehetetlenné teszik a felhőalapú játék-megoldásokat, és arra kényszerítik a szolgáltatásokat, hogy megelégedjenek a szerény webalkalmazásokkal. Nem világos, hogy mi lesz a szolgáltatással iOS rendszeren, amennyiben a Netflix úgy döntene, hogy felkarolja a felhőalapú játékokat.

De ne fussunk ennyire előre, egyelőre marad az App Store-os megoldás, bár a szolgáltatás sikere így végsősoron az Apple-n múlik, aki ugyan régi partnere, de közben egyre nagyobb riválisa a Netflixnek. A Netflix játékkínálata ugyanis egyelőre még csekély, különösen ha a rivális Apple Arcade-dal hasonlítjuk össze, amelyik több száz játékot kínál letöltésre az előfizetőknek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hamarosan indulhat az 5G-s iPhone SE gyártása

Egy friss szivárgás egész pontos menetrendet vázolt fel a készülék piaci rajtja kapcsán. Hónapok óta özönlenek a pletykák arról, hogy az Apple már az...

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát A Momentum ifjú politikusa...

Ismét megtörtént: lenyomta az Apple a Samsungot

A tavalyi utolsó negyedévben mindössze egy százalékkal nőtt az okostelefonok eladása a világon az előző év azonos időszakához képest az ellátási láncok problémái és...

Vadonatúj Mac Pro számítógépet dobhat piacra év végén az Apple – Liner.hu

Tavaly ősszel bemutatásra kerültek a 14 és 16 hüvelykes, M1 Pro és M1 Max lapkákkal ellátott csúcslaptopok, idén pedig tovább bővülhet a cupertinóiak...

Recent Comments