szombat, december 3, 2022
Home Iphone Lesz ám néhány kérdőjel a Netflix iPhone-os játékai körül

Lesz ám néhány kérdőjel a Netflix iPhone-os játékai körül

Csak idő kérdése, hogy az androidos játékok után az iOS-esek is megjelenjenek a Netflix kínálatában. Az App Store szabályzata azonban jó pár kérdést felvet ezzel kapcsolatban.

November elejétől androidos játékok is elérhetők a Netflix előfizetéses szolgáltatásán belül, és nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy tudjuk, előbb-utóbb az iOS-es játékoknak is meg kell jelenniük a kínálatban. Ezzel a kérdéssel foglalkozik a Bloomberg neves újságírója is, aki szerint e játékok az App Store kínálatába kerülnek majd. Ez azt jelenti, hogy a játékok nem tölthetők le vagy játszhatók a Netflix alkalmazásban – onnan csupán elindíthatók.

Ez persze nem túl meglepő, hiszen ez az androidos játékok esetében is így működik: ha a dedikált játékok lapon kiválasztanak egy alkalmazást, akkor megnyílik a Google Play áruház, felkér az alkalmazás letöltésére, majd be kell jelentkezni a Netflix-fiókba.

© Indian Television

Vélhetően iOS-en is hasonló lenne a működés. Valószínűleg az App Store-ból lehet majd letölteni a játékot, majd be kell jelentkezni a Netflix-fiókba. Ezzel a Netflix technikailag nem szegné meg az App Store irányelveit, azonban nem lenne meglepő – írja a 9to5Mac –, ha az Apple megakadályozná, hogy a Netflix az androidoshoz hasonló játéklapot jelenítsen meg. Valószínűleg nem ez lesz az a nagyszerű, egybefüggő, minden egyben megoldás, amilyet a Netflix szeretne.

A Bloomberg cikkírója ezért azt jósolja, hogy a Netflix végül a felhőbe teszi a játékait. Ez ismét jól működne az Android esetében, de az Apple irányelvei szinte lehetetlenné teszik a felhőalapú játék-megoldásokat, és arra kényszerítik a szolgáltatásokat, hogy megelégedjenek a szerény webalkalmazásokkal. Nem világos, hogy mi lesz a szolgáltatással iOS rendszeren, amennyiben a Netflix úgy döntene, hogy felkarolja a felhőalapú játékokat.

De ne fussunk ennyire előre, egyelőre marad az App Store-os megoldás, bár a szolgáltatás sikere így végsősoron az Apple-n múlik, aki ugyan régi partnere, de közben egyre nagyobb riválisa a Netflixnek. A Netflix játékkínálata ugyanis egyelőre még csekély, különösen ha a rivális Apple Arcade-dal hasonlítjuk össze, amelyik több száz játékot kínál letöltésre az előfizetőknek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Most először megmenthette egy ember életét az iPhone 14 új funkciója

Egy Alaszkában elakadt férfi az iPhone 14 készülékével riasztotta a hatóságokat sikeresen, miközben semmilyen mobilhálózat nem állt rendelkezésére. Az iOS 16.1-es frissítéssel az...

Nekiment az Apple-nek Mark Zuckerberg, szerinte az App Store „nem jó hely”

Elon Musk után Mark Zuckerberg is kritizálta az Apple-t, azzal viszont nem fenyegetőzött, hogy törli a Facebookot a cég alkalmazásboltjából. Néhány napja Elon...

Vett 300 darab iPhone 13-at, a parkolóban már ki is rabolták

A kiskereskedőként dolgozó amerikai férfi 300 darab iPhone 13-at vásárolt New York egyik Apple-üzletében, de nem jutott a készülékekkel messzire. Jól ismerhették a...

Kiadott egy frissítést az Apple, ami javíthatja az iPhone 14-széria egyik idegesítő hibáját

A legújabb készülékek ütközésészlelő funkciója az elmúlt időszakban több helyzetben is tévesen riasztotta a hatóságokat, egyebek mellett ez is szerepel a legújabb frissítés...

Recent Comments