csütörtök, szeptember 29, 2022
Home Apple hírek Már 785 millió ember fizet havonta az Apple-nek

Már 785 millió ember fizet havonta az Apple-nek

Nemcsak az iPhone-ok, iPadek, MacBookok hozzák a pénzt az Apple-nek, hanem előfizetéses üzletágai is. Olyannyira, hogy az egyik alelnök világszintű növekedésről, rekordokról beszél.

Az Apple bejelentette első üzleti negyedéves eredményeit, és az egyik érdekes adat a szolgáltatási üzletágában tapasztalható, minden idők rekordját megdöntő fizetős felhasználói szám növekedése volt.

2021-ben 165 millióval bővült azok száma, akik fizetnek valamilyen, az Apple-höz kapcsolódó szolgáltatásért, így jelenleg több mint 785 millió előfizetőt tartanak nyilván. Azaz úgyis fogalmazhatunk, hogy egyre közelebb kerülnek az egymilliárd előfizetőhöz, beleértve az iCloud, az Apple Music, az Apple Acade, az Apple News+, az Apple One és az Apple TV+ (ahol az Apple eredeti sorozatai találhatók) előfizetőit is.

A dollárok nyelvére lefordítva ez 19,5 milliárd dollár bevételt jelentett a vizsgált negyedévben, ami – amellett hogy szintén rekordnak számít – 24 százalékos növekedést jelent a zenei, video, hirdetési és fizetési szolgáltatásokban, bár e két utóbbi szolgáltatás mutatta a legkisebb növekedést.

Szolgáltatások bevétele negyedévenként (millió dollár)

© Malcom Owen

Az Apple pénzügyi igazgatója, Luca Maestri szerint minden földrajzi szegmensben tapasztalható a negyedéves rekord, és azt sem rejtette véka alá, hogy még az Apple-t is meglepték az eredmények, ugyanis nem számítottak ilyen bővülésre. Maestri azt is megígérte, hogy új szolgáltatásokkal fognak megjelenni, amelyekről úgy gondolják, hogy tetszeni fognak a felhasználóknak. Emellett folyamatosan javítják jelenlegi szolgáltatási kínálatuk minőségét.

Volt még egy érdekes adat a beszámolóban: jelenleg már 1,8 milliárd Apple által kiadott eszköz aktív a világon. Ha a vállalat tudja folytatni az eddig produkált növekedési ütemet, akkor még ebben az évben elérheti a kétmilliárdot az aktív eszközök száma.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments