csütörtök, május 19, 2022
Home Apple hírek Már 785 millió ember fizet havonta az Apple-nek

Már 785 millió ember fizet havonta az Apple-nek

Nemcsak az iPhone-ok, iPadek, MacBookok hozzák a pénzt az Apple-nek, hanem előfizetéses üzletágai is. Olyannyira, hogy az egyik alelnök világszintű növekedésről, rekordokról beszél.

Az Apple bejelentette első üzleti negyedéves eredményeit, és az egyik érdekes adat a szolgáltatási üzletágában tapasztalható, minden idők rekordját megdöntő fizetős felhasználói szám növekedése volt.

2021-ben 165 millióval bővült azok száma, akik fizetnek valamilyen, az Apple-höz kapcsolódó szolgáltatásért, így jelenleg több mint 785 millió előfizetőt tartanak nyilván. Azaz úgyis fogalmazhatunk, hogy egyre közelebb kerülnek az egymilliárd előfizetőhöz, beleértve az iCloud, az Apple Music, az Apple Acade, az Apple News+, az Apple One és az Apple TV+ (ahol az Apple eredeti sorozatai találhatók) előfizetőit is.

A dollárok nyelvére lefordítva ez 19,5 milliárd dollár bevételt jelentett a vizsgált negyedévben, ami – amellett hogy szintén rekordnak számít – 24 százalékos növekedést jelent a zenei, video, hirdetési és fizetési szolgáltatásokban, bár e két utóbbi szolgáltatás mutatta a legkisebb növekedést.

Szolgáltatások bevétele negyedévenként (millió dollár)

© Malcom Owen

Az Apple pénzügyi igazgatója, Luca Maestri szerint minden földrajzi szegmensben tapasztalható a negyedéves rekord, és azt sem rejtette véka alá, hogy még az Apple-t is meglepték az eredmények, ugyanis nem számítottak ilyen bővülésre. Maestri azt is megígérte, hogy új szolgáltatásokkal fognak megjelenni, amelyekről úgy gondolják, hogy tetszeni fognak a felhasználóknak. Emellett folyamatosan javítják jelenlegi szolgáltatási kínálatuk minőségét.

Volt még egy érdekes adat a beszámolóban: jelenleg már 1,8 milliárd Apple által kiadott eszköz aktív a világon. Ha a vállalat tudja folytatni az eddig produkált növekedési ütemet, akkor még ebben az évben elérheti a kétmilliárdot az aktív eszközök száma.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments