szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Már 785 millió ember fizet havonta az Apple-nek

Már 785 millió ember fizet havonta az Apple-nek

Nemcsak az iPhone-ok, iPadek, MacBookok hozzák a pénzt az Apple-nek, hanem előfizetéses üzletágai is. Olyannyira, hogy az egyik alelnök világszintű növekedésről, rekordokról beszél.

Az Apple bejelentette első üzleti negyedéves eredményeit, és az egyik érdekes adat a szolgáltatási üzletágában tapasztalható, minden idők rekordját megdöntő fizetős felhasználói szám növekedése volt.

2021-ben 165 millióval bővült azok száma, akik fizetnek valamilyen, az Apple-höz kapcsolódó szolgáltatásért, így jelenleg több mint 785 millió előfizetőt tartanak nyilván. Azaz úgyis fogalmazhatunk, hogy egyre közelebb kerülnek az egymilliárd előfizetőhöz, beleértve az iCloud, az Apple Music, az Apple Acade, az Apple News+, az Apple One és az Apple TV+ (ahol az Apple eredeti sorozatai találhatók) előfizetőit is.

A dollárok nyelvére lefordítva ez 19,5 milliárd dollár bevételt jelentett a vizsgált negyedévben, ami – amellett hogy szintén rekordnak számít – 24 százalékos növekedést jelent a zenei, video, hirdetési és fizetési szolgáltatásokban, bár e két utóbbi szolgáltatás mutatta a legkisebb növekedést.

Szolgáltatások bevétele negyedévenként (millió dollár)

© Malcom Owen

Az Apple pénzügyi igazgatója, Luca Maestri szerint minden földrajzi szegmensben tapasztalható a negyedéves rekord, és azt sem rejtette véka alá, hogy még az Apple-t is meglepték az eredmények, ugyanis nem számítottak ilyen bővülésre. Maestri azt is megígérte, hogy új szolgáltatásokkal fognak megjelenni, amelyekről úgy gondolják, hogy tetszeni fognak a felhasználóknak. Emellett folyamatosan javítják jelenlegi szolgáltatási kínálatuk minőségét.

Volt még egy érdekes adat a beszámolóban: jelenleg már 1,8 milliárd Apple által kiadott eszköz aktív a világon. Ha a vállalat tudja folytatni az eddig produkált növekedési ütemet, akkor még ebben az évben elérheti a kétmilliárdot az aktív eszközök száma.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments