Home Iphone Már az iPhone 13-ról árult el dolgokat a megbízható elemző

Már az iPhone 13-ról árult el dolgokat a megbízható elemző

Épp hogy csak bejelentette az Apple az idei évre szánt csúcstelefonjait (az iPhone 12 család tagjait), azonban máris van, akit a továbbiak érdekelnek. Ming-Chi Kuo TF International Securities rendre hitelesnek bizonyuló értesüléseket szállító elemzője azt vázolta fel, mire számíthatunk jövőre.

Azt szinte száz százalékig biztosra vehetjük, hogy jövő ősszel megérkezik az újabb iPhone-család, az iPhone 13-as modellek. Bár most még csak a 12-esekkel ismerkedünk, Ming-Chi Kuo már a jövő évi készülékekkel szembeni elvárásait vázolta fel egy jegyzetben, amely a MacRumors szerkesztőségébe is eljutott.

Kuo úgy gondolja, hogy az iPhone 13 családnak is négy tagja lesz (ebből kettő magasabb kategóriás, míg kettő megfizethetőbb lesz). Ugyanolyan nagyságúak lesznek, mint az idei modellek (egy 5,4”-es, két 6,1”-es és egy 6,7”-es eszköz), azaz nem lesznek nagy változások a tervezésben, mivel az Apple általában két évig megőrzi ugyanazt a formatervezést. (Cikkünk nyitóképe nem ezt ábrázolja, csak illusztráció.)

Komoly fejlesztés várhatók viszont a kameráknál. A két csúcskategóriás modell ultraszéles kameráit jelentősen tovább fejlesztik, f/1.8 hatelemes lencsét és autófókuszt kapnak, ami nagy frissítés az iPhone 12 modellekhez képest, amelyeknél az ultraszéles kamera rekesze f/2.4, ötelemes a lencse és fix a fókusz. Az nem derült ki, hogy mi lesz a nem Pro modellek ultraszéles kameráival.

Várható még gyorsabb A sorozatú processzor is, illetve egy olyan modell, amelyikben egyaránt lesz Face ID és Touch ID. Kuo igen optimista e telefonok fogadtatását illetően, ezt a megjavított kamerákon kívül az akkor már erősebb 5G infrastruktúrával magyarázza, illetve azzal, hogy az Apple nagy valószínűség szerint vissza fog térni a szeptemberi bejelentéshez.

Hasonlóképp nyilatkozott nemrégiben Ross Young kijelzőipari elemző: ő is úgy gondolja, hogy a 2021-es készülékek azonos méretűek lesznek, mint az ‌‌iPhone 12-es‌‌ modellek, és 120 Hz-es ProMotion kijelzőket, továbbfejlesztett kameraérzékelőket és 6 GHz alatti 5G-s kapcsolatokat fognak használni (ezzel az Apple pénzt takaríthat meg azokban az országokban, ahol nem érhetők el a mmWave 5G hálózatok).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Csinosabbá válhatnak az Apple számítógépei

Többek közt búcsúzhat a Touch Bar a laptopokról, megújulhat végre az iMac. A rendre jól értesültnek bizonyuló Ming-chi Kuo piacelemző szerint nem csak a saját...

Újabb cég fordult az EU-hoz az Apple adó miatt

Újabb tartalomterjesztő platform fordult panasszal az Európai Bizottság versenyügyi szervéhez az Apple által az App Store piactéren keresztül végzett értékesítések kapcsán számított jutalékrendszere miatt....

Legyőzte az Apple-t a kis magyar cég

Különleges élmény volt, hogy »egy lapon« emlegetnek a világ egyik legnagyobb márkájának vezérigazgatójával, még ha bírósági tárgyalási idézés is volt, azt viszont már...

Appon belüli vásárlásokat is megoszthatóvá tesz az Apple

Kiterjeszti az App Store Family Sharing funkcióját az Apple: a megoldással a családtagok már az olyan alkalmazáson belüli vásárlásaikat is megoszthatják egymás között, mint...

Recent Comments