Home Iphone Már az iPhone-ján is elérheti az Nvidia játékszolgáltatását

Már az iPhone-ján is elérheti az Nvidia játékszolgáltatását

Valamikor az év elején lépett ki béta fázisából az Nvidia felhőalapú játékszolgáltatása. Most viszont már az iPhone- és iPad-felhasználók számára is elérhető.

Igazán hosszú ideig, mintegy hét évig tesztelte az Nvidia a GeForce NOW nevű játékstreaming-szolgáltatását, amit végül februártól lehet használni. A szolgáltatás hasonló elven alapszik, mint a Google Stadiája: a játék az Nvidia távoli szerverén fut, és nem a felhasználó saját eszközét terheli.

Nem meglepő persze, hogy egy ilyesfajta szolgáltatás nem kerül be az App Store-ba, azonban mindez nem jelenti azt, hogy az Apple eszközein ne lehetne élni ezzel a lehetőséggel. A legújabb hírek szerint ugyanis a felhasználóknak elég a GeForce NOW-t futtatniuk a böngészőjükben, és így nyugodtan játszhatnak a Safariban – adta hírül minap az Nvidia.

A szolgáltatás jelenleg bétaverzióban érhető el az iOS felhasználók számára, az Nvidia ingyenes hozzáférést kínál tesztelési célokra olyan játékokkal, mint az Assassin’s Creed Valhalla, a Destiny 2 Beyond Light vagy a Shadow of the Tomb Raider. Még több játékhoz férhetnek hozzá az úgynevezett Alapítók (Founders), a tagság havi 5 dollárba vagy fél évre 25 dollárba kerül.

Úgy is értékelhetjük mindezt, hogy az Nvidiának sikerült eljuttatni a windowsos játékok erejét az iPhone-ra, kikerülve az Apple vitatott korlátozásait. Azt viszont érdemes tudni, hogy a GeForce NOW játékok iPhone-on történő futtatásához gamepad szükséges (azaz ne is keressük az egérre és billentyűzetre tervezett játékokat).

És még egy kapcsolódó hír: míg a Fortnite mindeddig kizárólagos volt Androidon, az Epic Games slágere hamarosan elérhetővé válik az iPhone-okon is, ugyancsak a GeForce NOW-n, illetve a böngészőn keresztül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Megerősítették: ezek az iPhone-ok mehetnek a kukába, nincs több frissítés – Pénzcentrum

2021. szeptember 24. 16:49 Megérkezett a legújabb iPhone-frissítés, a felhasználók már hozzáférnek az iOS 15-höz. Kiderült többek között az is, hogy...

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Sokkolóan amatőr az Apple hibajavítása

Abszurd okból továbbra is támadható távolról a macOS. Kellemetlen biztonsági hibára derült nemrég fény az Apple számítógépes operációs rendszerében, támadók .inetloc kiterjesztésű állományok megnyittatásával kódfuttatást...

Recent Comments