Home Iphone Már az iPhone-ján is elérheti az Nvidia játékszolgáltatását

Már az iPhone-ján is elérheti az Nvidia játékszolgáltatását

Valamikor az év elején lépett ki béta fázisából az Nvidia felhőalapú játékszolgáltatása. Most viszont már az iPhone- és iPad-felhasználók számára is elérhető.

Igazán hosszú ideig, mintegy hét évig tesztelte az Nvidia a GeForce NOW nevű játékstreaming-szolgáltatását, amit végül februártól lehet használni. A szolgáltatás hasonló elven alapszik, mint a Google Stadiája: a játék az Nvidia távoli szerverén fut, és nem a felhasználó saját eszközét terheli.

Nem meglepő persze, hogy egy ilyesfajta szolgáltatás nem kerül be az App Store-ba, azonban mindez nem jelenti azt, hogy az Apple eszközein ne lehetne élni ezzel a lehetőséggel. A legújabb hírek szerint ugyanis a felhasználóknak elég a GeForce NOW-t futtatniuk a böngészőjükben, és így nyugodtan játszhatnak a Safariban – adta hírül minap az Nvidia.

A szolgáltatás jelenleg bétaverzióban érhető el az iOS felhasználók számára, az Nvidia ingyenes hozzáférést kínál tesztelési célokra olyan játékokkal, mint az Assassin’s Creed Valhalla, a Destiny 2 Beyond Light vagy a Shadow of the Tomb Raider. Még több játékhoz férhetnek hozzá az úgynevezett Alapítók (Founders), a tagság havi 5 dollárba vagy fél évre 25 dollárba kerül.

Úgy is értékelhetjük mindezt, hogy az Nvidiának sikerült eljuttatni a windowsos játékok erejét az iPhone-ra, kikerülve az Apple vitatott korlátozásait. Azt viszont érdemes tudni, hogy a GeForce NOW játékok iPhone-on történő futtatásához gamepad szükséges (azaz ne is keressük az egérre és billentyűzetre tervezett játékokat).

És még egy kapcsolódó hír: míg a Fortnite mindeddig kizárólagos volt Androidon, az Epic Games slágere hamarosan elérhetővé válik az iPhone-okon is, ugyancsak a GeForce NOW-n, illetve a böngészőn keresztül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Appon belüli vásárlásokat is megoszthatóvá tesz az Apple

Kiterjeszti az App Store Family Sharing funkcióját az Apple: a megoldással a családtagok már az olyan alkalmazáson belüli vásárlásaikat is megoszthatják egymás között, mint...

Appon belüli vásárlásokat is megoszthatóvá tesz az Apple

Kiterjeszti az App Store Family Sharing funkcióját az Apple: a megoldással a családtagok már az olyan alkalmazáson belüli vásárlásaikat is megoszthatják egymás között, mint...

Viszlát Touch Bar, helló portok – komoly változáson eshet át az idei MacBook Pro

Hirdetés Már négy év is etelt azóta, hogy az Apple bizonyos MacBook Pro változatok esetében lecserélte a felső billentyűzet sort...

Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban, talán kettő is

Az idei „nagy” iPhone-család várhatóan szeptemberben érkezik, viszont még az év első felében bemutathat az Apple egy olcsóbb iPhone-t. Sokan remélik is ezt,...

Recent Comments