vasárnap, április 11, 2021
Home Iphone Már az iPhone-ján is elérheti az Nvidia játékszolgáltatását

Már az iPhone-ján is elérheti az Nvidia játékszolgáltatását

Valamikor az év elején lépett ki béta fázisából az Nvidia felhőalapú játékszolgáltatása. Most viszont már az iPhone- és iPad-felhasználók számára is elérhető.

Igazán hosszú ideig, mintegy hét évig tesztelte az Nvidia a GeForce NOW nevű játékstreaming-szolgáltatását, amit végül februártól lehet használni. A szolgáltatás hasonló elven alapszik, mint a Google Stadiája: a játék az Nvidia távoli szerverén fut, és nem a felhasználó saját eszközét terheli.

Nem meglepő persze, hogy egy ilyesfajta szolgáltatás nem kerül be az App Store-ba, azonban mindez nem jelenti azt, hogy az Apple eszközein ne lehetne élni ezzel a lehetőséggel. A legújabb hírek szerint ugyanis a felhasználóknak elég a GeForce NOW-t futtatniuk a böngészőjükben, és így nyugodtan játszhatnak a Safariban – adta hírül minap az Nvidia.

A szolgáltatás jelenleg bétaverzióban érhető el az iOS felhasználók számára, az Nvidia ingyenes hozzáférést kínál tesztelési célokra olyan játékokkal, mint az Assassin’s Creed Valhalla, a Destiny 2 Beyond Light vagy a Shadow of the Tomb Raider. Még több játékhoz férhetnek hozzá az úgynevezett Alapítók (Founders), a tagság havi 5 dollárba vagy fél évre 25 dollárba kerül.

Úgy is értékelhetjük mindezt, hogy az Nvidiának sikerült eljuttatni a windowsos játékok erejét az iPhone-ra, kikerülve az Apple vitatott korlátozásait. Azt viszont érdemes tudni, hogy a GeForce NOW játékok iPhone-on történő futtatásához gamepad szükséges (azaz ne is keressük az egérre és billentyűzetre tervezett játékokat).

És még egy kapcsolódó hír: míg a Fortnite mindeddig kizárólagos volt Androidon, az Epic Games slágere hamarosan elérhetővé válik az iPhone-okon is, ugyancsak a GeForce NOW-n, illetve a böngészőn keresztül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Egy 4 éves fiú halála miatt nyomozott a brazil rendőrség, feltörték a gyanúsítottak iPhone-jait

Az izraeli Cellebrite nevű cég átszámítva mintegy 4,8 millió forintért árulja azt az eszközét, amivel a rendvédelmi szervek feltörhetik a gyanúsított iPhone-ját. Az...

Kipróbálható a One UI az Apple készülékein

Hirdetés Valószínűleg a Samsung is értesült róla, hogy az Apple felmérése szerint a fiatalok töretlen lelkesedést mutatnak az Egyesült Államokban...

Recent Comments