Home Apple hírek Már fizetett hirdetésben is támadja az Intel az Apple M1 lapkáját

Már fizetett hirdetésben is támadja az Intel az Apple M1 lapkáját

Nagyon piszkálja az Intel csőrét az Apple házon belül készült processzora. Egy ideig hallgatott, majd referenciaértékekkel, illetve újabban már hirdetéssel, fizetett promócióval is támadja az M1 lapkakészletet.

A techvilág egyik legizgalmasabb tavalyi eseménye az Apple Silicon projekt első termékének megjelenése volt. Független szaklapok dicsérték az M1 chipkészlet teljesítményét, és azok a Mac gépek is megjelentek, amelyekbe Intel processzor helyett már a saját áramkör dolgozott, és bizony nem is teljesítettek rosszul ezek a komputerek.

Érthető, hogy egy ekkora piac- és reputáció-vesztése húsbavágó volt az Intelnek, s több hónapos hallgatás után támadásba lendült. Referenciaértékekkel próbálta megindokolni, miért is gondolja úgy, hogy a Windows 10-es laptopok felülmúlják az Apple ARM-alapú megoldásait, sőt – vitatott módon – egyes méréseknél például olyan szoftvert használt, amelyet kifejezetten az Intel-specifikus hardveres gyorsítás előnyeinek kihasználására terveztek.

Úgy tűnik, mindez azonban nem volt elég, és az Intel tovább támadja az új megoldást. Ezúttal a Twitterre került fel egy hirdetés, amelyben a chipgyártó megosztott egy YouTube-linket. (A videót, ami egyébként egy fizetett hirdetés, és ami felhívja a figyelmet az Apple-lapka összes hiányosságra, lásd alább.)

A Twitterre „csupán” annyit tett fel az Intel, hogy csupán egy számítógép felelhet meg a tudósok és a játékosok igényeinek egyaránt, és az nem a mac. „Ha képes vagy elindítani egy rakétát, illetve a Rocket League-t (ez utóbbi egy online multiplayer játék), akkor nem Macen dolgozol. Válts PC-re.” Máshol azt is kiemeli, hogy csak egy számítógép kínál táblagép módot, érintőképernyőt és ceruzát egyetlen eszközön, és mondani sem kell, hogy ez sem a Mac.

A vállalat Mac-ellenes hirdetését – jegyzi meg a MacRumors – valószínűleg több is követi majd, mivel az Apple lassan eltávolodik az Intel chipjeitől, és azt tervezi, hogy a következő két évben teljesen saját fejlesztésű chipekkel látja el számítógépeit. Hamarosan az Apple Silicon chipek táplálják a MacBook Prót, sőt a következő frissített iMac-ekett is.

[embedded content]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Recent Comments