Home Apple hírek Már fizetett hirdetésben is támadja az Intel az Apple M1 lapkáját

Már fizetett hirdetésben is támadja az Intel az Apple M1 lapkáját

Nagyon piszkálja az Intel csőrét az Apple házon belül készült processzora. Egy ideig hallgatott, majd referenciaértékekkel, illetve újabban már hirdetéssel, fizetett promócióval is támadja az M1 lapkakészletet.

A techvilág egyik legizgalmasabb tavalyi eseménye az Apple Silicon projekt első termékének megjelenése volt. Független szaklapok dicsérték az M1 chipkészlet teljesítményét, és azok a Mac gépek is megjelentek, amelyekbe Intel processzor helyett már a saját áramkör dolgozott, és bizony nem is teljesítettek rosszul ezek a komputerek.

Érthető, hogy egy ekkora piac- és reputáció-vesztése húsbavágó volt az Intelnek, s több hónapos hallgatás után támadásba lendült. Referenciaértékekkel próbálta megindokolni, miért is gondolja úgy, hogy a Windows 10-es laptopok felülmúlják az Apple ARM-alapú megoldásait, sőt – vitatott módon – egyes méréseknél például olyan szoftvert használt, amelyet kifejezetten az Intel-specifikus hardveres gyorsítás előnyeinek kihasználására terveztek.

Úgy tűnik, mindez azonban nem volt elég, és az Intel tovább támadja az új megoldást. Ezúttal a Twitterre került fel egy hirdetés, amelyben a chipgyártó megosztott egy YouTube-linket. (A videót, ami egyébként egy fizetett hirdetés, és ami felhívja a figyelmet az Apple-lapka összes hiányosságra, lásd alább.)

A Twitterre „csupán” annyit tett fel az Intel, hogy csupán egy számítógép felelhet meg a tudósok és a játékosok igényeinek egyaránt, és az nem a mac. „Ha képes vagy elindítani egy rakétát, illetve a Rocket League-t (ez utóbbi egy online multiplayer játék), akkor nem Macen dolgozol. Válts PC-re.” Máshol azt is kiemeli, hogy csak egy számítógép kínál táblagép módot, érintőképernyőt és ceruzát egyetlen eszközön, és mondani sem kell, hogy ez sem a Mac.

A vállalat Mac-ellenes hirdetését – jegyzi meg a MacRumors – valószínűleg több is követi majd, mivel az Apple lassan eltávolodik az Intel chipjeitől, és azt tervezi, hogy a következő két évben teljesen saját fejlesztésű chipekkel látja el számítógépeit. Hamarosan az Apple Silicon chipek táplálják a MacBook Prót, sőt a következő frissített iMac-ekett is.

[embedded content]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Recent Comments