Home Iphone Már frissítheti az iPhone-ját, az imént megjelent az iOS 15

Már frissítheti az iPhone-ját, az imént megjelent az iOS 15

Hétfő este elérhetővé vált az iPhone-os iOS 15, illetve mellette az iPadek és Apple Watch okosórák új operációsrendszer-verziója is.

Hosszas várakozás után az Apple egy hete árulta el, hogy mikor érkezik az iPhone-okra szánt operációs rendszer újabb változata, az iOS 15. Az ígéretnek megfelelően magyar idő szerint hétfőn este elérhetővé is vált a legfrissebb szoftvercsomag.

A cupertinói vállalat júniusban, a WWDC fejlesztői konferencián mutatta azt be, azóta pedig több bétaverziót is kiadott az Apple. A mostani frissítésről egy üzenetben értesítik a felhasználókat, akik dönthetnek úgy is, hogy nem telepítik a rendszert.

Akik a frissítés mellett teszik le a voksukat, azok jó néhány új funkciót is kapnak. Megújul például a Facetime és a Messages alkalmazás: előbbi támogatja a térbeli hangzást és a korábbinál jobban képes kiszűrni a háttérzajt, a felhasználók pedig megosztható hivatkozásokkal csatlakozhatnak a hívásokhoz.

Az új funkciókról részletesebben itt olvashat.

Különböző beállításokat is eszközölhetnek a felhasználók annak érdekében, hogy a munka, tanulás közben a lehető legkevésbé se zavarja őket a mobiljuk.

Hasonló újdonság az iOS 15-ben a Live Text nevű funkció. Ez a Google Lens-hez hasonlóan képes egy fényképből, képernyőképből, vagy épp a kamerával látott helyszínről kinyerni az ott látható írott szöveget, majd szerkeszthető szöveges fájlba konvertálni azt. Az operációs rendszer telepítésével megújul az időjárás app és frissül az Apple Maps is, a Safari böngésző pedig új kinézetet kap.

További hír, hogy az iOS 15-öt még a 6 éve megjelent iPhone 6S-re is le lehet tölteni, de még az első generációs iPhone SE is megkapja.

Az Apple az iOS 15 mellett elérhetővé tette az iPad-ekre szánt iPadOS 15-öt, az Apple Watch-ra szánt watchOS 8-at, valamint az Apple TV-hez való tvOS 15-öt is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Recent Comments