Home Iphone Már megint az iPhone töltője miatt kerülhet bajba az Apple

Már megint az iPhone töltője miatt kerülhet bajba az Apple

A tajvani fogyasztóvédelem nem nézi jó szemmel, hogy az Apple kihagyta az iPhone 12 dobozából a töltőt. Szerintük ezzel a lépéssel a vásárlókat károsította meg a cég.

Amikor az Apple piacra dobta az iPhone 12-t, egy régóta pletykált, merész lépést is meghúzott: kihagyta a dobozból a töltőt. Kábelt ugyan adott hozzá, de magát a töltőfejet nem, amit a cég azzal indokolt, hogy így kevésbé terheli a gyártás a környezetet – egyfelől azért, mert nem kellett minden telefonhoz gyártani egyet, másrészt azért, mert így kisebbek lettek a dobozok is.

Ezt sokan máshonnan közelítették meg. Van, aki szerint a lépést az Apple mohósága szülte, mivel töltőt továbbra is lehet kapni, csak most már pénzért. Erre a következtetésre jutott a tajvani fogyasztóvédelem is.

© AppleInsider

Az Apple Insider beszámolója szerint a fogyasztóvédelem úgy véli, az Apple érvelése nem állja meg a helyét, a vásárlók zsebéből viszont még több pénzt húz ki. A cég szerintük megsértette a vásárlók jogait is, a töltő ugyanis elengedhetetlen a telefon működéséhez.

Ez persze így nem igaz, hiszen a telefon nem a töltő, hanem az akkumulátorban tárolt energia miatt kapcsol be, tölteni pedig másik töltővel is lehet.

A fogyasztóvédők most azt akarják, hogy a hatóságok vizsgálják meg az Apple gyakorlatát. Így a végén az is előfordulhat, hogy a cég kénytelen lesz töltőt biztosítani az iPhone 12-höz. Brazíliában például ez történt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Ettől félt az Apple: az EU-ban kötelező lesz az USB-C a mobilokon | 24

Az Európai Bizottság sajtóközleményben jelentette be, hogy előterjesztik azt az új jogszabályt, ami megszabná a telefongyártók számára, hogy egységesen USB-C töltőporttal lássák el az...

Recent Comments