szerda, február 1, 2023
Home Apple Watch Maszkban és szemüvegben is felismer minket az Apple Face ID-ja

Maszkban és szemüvegben is felismer minket az Apple Face ID-ja

Az iOS 15.4 bétájával már Apple Watch sem kell, maszkban és szemüvegben is működik a Face ID arcfelismerő.

Az iPhone-felhasználók számára elég régóta problémát jelent, hogy a maszk viselésekor a készülékük Face ID rendszere nem ismeri fel őket, így a készülék zárolása nem oldódik fel. Végül az Apple a Face ID-t kompatibilissé tette a maszkviseléssel, de ennek feltétele az volt, hogy a részleges arcfelismerést Apple Watch kötelező viselésével egészítették ki – ha az óra csatlakozva és hitelesítve volt, a Face ID maszkban is működött.

Face IDForrás: 9to5Mac

Az iOS 15.4 bétájában azonban már nincs szükség az Apple Watch-ra, a Face ID óra nélkül is működik maszkviseléskor, a feloldáshoz, Apple Payhez, App Store-hoz is lehet használni, továbbá a külsős appokhoz.

Persze a Face ID maszk nélkül beállítva a legpontosabb, de azt viselve a szem körüli területek azonosítására koncentrálnak az algoritmusok. Ezen felül a legutóbbi frissítés már a szemüvegeseknek is kedvez, elvileg azt viselve is működik a rendszer az iOS 15.4-gyel. Egyedül a napszemüveget kell levenni.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments