Home Apple hírek Még el sem kezdődött a második teszt, csúszhat az Apple csodaszemüvegének érkezése

Még el sem kezdődött a második teszt, csúszhat az Apple csodaszemüvegének érkezése

Egy, az Apple szemüveges projektjét jól ismerő forrás szerint a cégnek már meg kellett volna kezdenie az eszköz második körös tesztjét, ez azonban még nem történt meg.

Az elmúlt években egyre többet hallhattunk az Apple következő nagy dobásáról, az egyelőre még fejlesztés alatt álló kiterjesztettvalóság-szemüvegről (augmented reality, AR). Nemrég néhány koncepcióképen csodálhattuk meg, korábban pedig azt pletykálták, hogy már 2022-ben piacra dobhatja azt a cupertinói vállalat. Könnyen lehet azonban, hogy ez a premier csúszni fog.

A DigiTimes alapján a MacRumors arról ír, hogy az Apple egyelőre még nem kezdte el a készülék prototípusának második tesztelését, pedig ezt a cég ütemterve szerint 2021 első negyedévében kellett volna megtennie a vállalatnak. Mivel egy készülék fejlesztésénél mindig szoros az ütemterv, ahhoz, hogy 2022 első negyedévében megkezdhesse a tömeggyártást, 2021-ben már semmilyen csúszás nem fér bele a projektbe.

© Martin Hajek / iDropNews

A névtelenséget kérő forrás arról is beszélt a lapnak, hogy ha sikerül abszolválni a második tesztet, még mindig szükség lehet egy harmadikra, illetve további finomhangolásra, ami miatt tovább csúszhat a projekt. Ennek értelémben ha még mindig nem kezdődött meg a tesztelés, akkor a csúszás már borítékolható.

Persze a dologhoz az is hozzátartozik, hogy az Apple soha nem beszélt még az AR-szemüvegről, így azt sem tudni, hogy valóban létezik-e ilyen projekt a cupertinói vállalatnál, és ha igen, akkor mikor lépne vele piacra.

A pletykák szerint egyébként az eszköz szó szerint egy szemüvegre hasonlít majd: a keretében lesz az akkumulátor és a processzor, a lencséje kijelzőként funkcionálhat, a felhasználó elé vetített képekkel pedig az illető interakcióba is léphet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Recent Comments