csütörtök, január 20, 2022
Home Apple hírek Megálmodta egy tervező, mire lehetne használni az Apple még be sem mutatott...

Megálmodta egy tervező, mire lehetne használni az Apple még be sem mutatott csodaszemüvegét

Egyelőre azt sem tudni, mikor mutathatja be az Apple a kiterjesztettvalóság-szemüvegét, de az könnyen lehet, hogy a megjelenése után másként fogunk majd számítógépezni és telefonozni, mint korábban.

Jó ideje hallani már arról, hogy az Apple kiterjesztettvalóság-szemüveget (augmented realty, AR) fejleszt, és ha minden jól megy, a vállalat egy-két éven belül lerántják róla a leplet. Sőt, már olyan információról is hallani lehetett, hogy 2021-ben bemutatja az újdonságát a cég. Hogy mi mindenre lehet majd képes, azt egyelőre csak sejteni lehet, van azonban olyan, aki elképzelt neki egy hasznos felhasználási módot.

A tervezőként dolgozó Dominik Hofacker azt álmodta meg, milyen lenne a kiterjesztett valóságra épülő operációs rendszer – írja a Cult of Mac. Az így működő macOS-ről egy videót is készített, amit nézve olyan érzésünk támadhat, mintha a Különvélemény című filmet néznénk.

[embedded content]

Mint látható, a rendszer megjelenítéséhez már számítógép sem kellene, elég volna hozzá az AR-szemüveg. Az íróasztalon minden olyan lényeges elem feltűnik, amire szükség lehet a macOS használata közben, sőt, még böngészni is lehetne vele.

A magunk részéről nem gondolnánk, hogy a szemüveg ilyen komoly felhasználásra lenne képes, ahhoz valószínűleg nem elég erős a hardvere. Korábban viszont láthattunk már egy ehhez hasonló elképzelést, ami kifejezetten hasznos felhasználási mód lehetne.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát A Momentum ifjú politikusa...

Ismét megtörtént: lenyomta az Apple a Samsungot

A tavalyi utolsó negyedévben mindössze egy százalékkal nőtt az okostelefonok eladása a világon az előző év azonos időszakához képest az ellátási láncok problémái és...

Az Apple szerint milliók biztonságát kockáztatják

A technológiai óriásvállalat, az Apple az amerikai törvényhozóknak írt levelében azt állítja, hogy a szenátusban tárgyalt két trösztellenes törvényjavaslat veszélyezteti az iPhone-felhasználók millióinak a...

Veszélybe kerültek az Apple-felhasználók – Napi.hu

 A 9to5Mac szerint a FingerprintJS nyilvánosságra hozott egy olyan sérülékenységet, amely lehetővé teszi a támadók számára, hogy megszerezzék a Safari 15-ben tárolt böngészőelőzményeket,...

Recent Comments