Home Macbook Megéri többet fizetni a 16 GB-os idei MacBook Próért? Videón a (kissé...

Megéri többet fizetni a 16 GB-os idei MacBook Próért? Videón a (kissé meglepő) eredmény

Megvizsgálták, tényleg megéri-e többet fizetni plusz 8 GB RAM-ért, mármint ami az Apple új lapkakészletével szerelt MacBook Prót illeti.

Úgy döntött az Apple, hogy függetleníti magát más chipgyártóktól, és házon belül készít lapkakészletet. Az Apple Silicon projekt első gyümölcse, az M1 chipkészlet sikeres is lett (legalábbis az első benchmarkok szerint), és egyből három új Mac-modell (egy 13”-os MacBook Air, egy ugyancsak 13”-os MacBook Pro és egy Mac mini) is bemutatkozott ezzel a lapkakészlettel.

Ezek a számítógépek nem tartoznak az olcsóbbak közé, és az áruk aszerint is változhat, hogy mennyi RAM-ot tartalmaznak. A Max Tech YouTube-csatorna tesztelői arra voltak kíváncsiak, megéri-e többet (plusz 200 dollárt) fizetni a több, 8 GB helyett 16 GB RAM-ért, ezúttal az M1 processzorral dolgozó MacBook Prók esetében, miután ebből a gépből is van két változat.

Valószínű, hogy sokan alapból állítanák, hogy a 16 GB RAM-mal szerelt gép a jobb/erősebb, azonban ez – jegyzi meg a SlashGear – egy leegyszerűsített nézet, és még a benchmark tesztek sem adnak teljes képet, illetve ezeket mindig összefüggésükben kell értékelni.

© YouTube/Max Tech

Hogy melyik idei MacBook Próra érdemes ezután áldozni? Összességében elmondható, hogy a vásárlóknak szem előtt kell tartaniuk, mire tervezik hosszú távon használni a gépüket, de abban biztosak lehetnek, hogy még a megfizethetőbb modellel sem tesznek rossz lóra. A már említett tesztekből kiderült, hogy a két modell közötti teljesítménykülönbség nem is olyan szembetűnő. Persze a több memóriát igénylő tevékenységeknél (például egy 8K R3D RAW 4K-ba történő exportálásánál) a 16 GB-os RAM-konfiguráció gyorsabb, viszont a CPU-intenzívebb feladatok elvégzésénél alig marad le a 8 GB-os RAM-mal felruházott modell.

A tesztek igazi vesztese, nem meglepő módon, az Intel. A viszonyítási alapok szerint ugyanis az Intel Core i9 MacBook Pro 32 GB RAM-mal és a 2020-es iMac 16 GB RAM-mal szinte ugyanúgy teljesít, mint a 16 GB RAM-mal rendelkező M1 MacBook Pro. Figyelembe véve, hogy az Intel-meghajtású Macek kétszer vagy háromszor annyiba kerülnek, az eredmény szinte kínos – az Intel számára.

[embedded content]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Megerősítették: ezek az iPhone-ok mehetnek a kukába, nincs több frissítés – Pénzcentrum

2021. szeptember 24. 16:49 Megérkezett a legújabb iPhone-frissítés, a felhasználók már hozzáférnek az iOS 15-höz. Kiderült többek között az is, hogy...

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Sokkolóan amatőr az Apple hibajavítása

Abszurd okból továbbra is támadható távolról a macOS. Kellemetlen biztonsági hibára derült nemrég fény az Apple számítógépes operációs rendszerében, támadók .inetloc kiterjesztésű állományok megnyittatásával kódfuttatást...

Recent Comments