szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Mégis milyen új funkciók jönnek az iPhone 15-ösökbe? Az Apple azt akarja,...

Mégis milyen új funkciók jönnek az iPhone 15-ösökbe? Az Apple azt akarja, hogy ön drágább telefonokat akarjon

A jelenlegi, iPhone 14-eket érintő trendek alapján könnyen megjósolható az Apple gyártási és értékesítési stratégiája a jövő évi iPhone 15 modellekkel kapcsolatban. A cél, cseppet sem meglepően, az átlagár növelése.

Ross Youngot, a DSCC (Display Supply Chain Consultants) társalapítóját és vezérigazgatóját az ellátási láncok jó ismerőjének és megbízható Apple-szakértőnek tartják. Tőle származik az az információ, hogy decemberben várhatóan a nullához közelít az iPhone 14 Plus panelek szállítása, aminek a hátterében a modell iránti gyenge kereslet áll.

Mint ismert, az Apple idén is négy iPhone modellt mutatott be, viszont a tavalyi kevéssé sikeres iPhone minit egy iPhone Plus modellel váltotta ki, azonban ez sem hozta az elvárásokat, nem igazán érdekli a felhasználókat. Panaszra azért nem lehet oka az Apple-nek, ugyanis az iPhone 14 teljes kiszállítása még igy is meghaladja az iPhone 13-ét, ha az év hasonló időszakával vetjük össze. Éppen ezért az Apple 10 százalékkal több kijelzőt is vásárolt ebben az évben. Az eddigi adatok szerint az iPhone 14 Pro és Pro Max iránti kereslet továbbra is felülmúlja a tavalyi csúcsmodellekét (az iPhone 14 Pro/Pro Max részesedése 64 százalék, szemben az iPhone 13 Pro/Pro Max 51 százalékos részesedésével). A iPhone 14 Prók átlagára 10 százalékkal nőtt, és mindez abban az időszakban, amikor egyébként az okostelefonok piaca 9 százalékkal visszaesett – írja a 9to5Mac Ross jelentésére hivatkozva.

© László Ferenc

Mindebből az Apple számára is egyértelmű lehet a következtetés, jól mennek a drága modellek, és a nagyobb bevétel, azaz az iPhone Prók átlagos eladási árának növelése érdekében érdemes még több extra, felhasználó-vonzó funkciót tenni a drágább telefonokba.

A MacRumors össze is szedett öt olyan funkciót, amelyek – várhatóan – kizárólagosak lesznek majd az iPhone 15 Prókban.

Az iPhone 15 Pro modelleket a TSMC második generációs 3 nm-es eljárása alapján gyártott A17 Bionic chippel szerelik fel, amely javítja a teljesítményt és a hatékonyságot. Ming-Chi Kuo elemző szerint az iPhone 15 Pro modellek USB-C portot kapnak, amely legalább USB 3.2-t vagy Thunderbolt 3-at támogat, így nagyobb adatátviteli sebesség lenne az eredmény. Az iPhone 15 Pro modellek 8 GB RAM-mal gazdálkodhatnak, míg az alapmodellek maradnak a 6 GB-nál. A plusz RAM-mennyiség lehetővé teszi az olyan alkalmazások számára, mint a Safari, hogy több tartalmat tartsanak aktívan a háttérben. Ming-Chi Kuo szerint az iPhone 15 Pro modellek szilárdtest hangerő- és bekapcsológombot kapnának. Az eszközöket két további Taptic Engine-nel is felszerelnék, amelyek haptikus visszacsatolással szimulálnák a gombok megnyomásának érzését anélkül, hogy azok fizikailag elmozdulnának. Az iPhone 15 Pro Maxen periszkópos teleobjektív is lenne, így az eszköz legalább tízszeres optikai zoommal rendelkezhet, szemben az iPhone 14 Pro modellek háromszorosával.

Azt azért a MacRumors is megjegyzi, hogy mivel sok hónap van még hátra az iPhone 15-ök bemutatásáig, így valószínűleg további funkciók is megjelennek majd, azaz a mostani csupán egy pillanatkép arról, hogy mire is számíthatunk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Indul a SkyShowtime – mit nézhetsz az új streamingszolgáltatón?

A SkyShowtime február 14-től lesz elérhető Albániában, Csehországban, Észak-Macedóniában, Koszovóban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában. Az ígéretek szerint változatos, lenyűgöző szórakozási lehetőséget nyújt rendkívül...

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments