Home Iphone Meglepetés érheti mostantól, ha új iPhone-t vesz: se töltő, se füles nem...

Meglepetés érheti mostantól, ha új iPhone-t vesz: se töltő, se füles nem lesz a dobozokban

Az Apple nemcsak a most bemutatott iPhone 12 családra terjesztette ki egyik fontos, környezetvédelmi okokra hivatkozva meghozott döntését, hanem a régebbi, de még forgalmazott mobilokra is.

Sem a konnektorba dugható töltőfej, sem hagyományos (madzagos) fülhallgató nem jár ezentúl a forgalomban lévő iPhone-okhoz. Az Apple az ökolábnyomuk csökkentésével magyarázza döntését.

A rendelkezés szorosan kapcsolódik a magyar idő szerint kedd este zajlott bemutatóhoz, ahol az iPhone 12-családé volt a főszerep. Már itt is elhangzott, hogy ezekhez a telefonokhoz nem csomagolnak adaptert és fülest, de a döntés valójában nemcsak ezekre a készülékre vonatkozik.

Hanem a már régebb óta kapható, de továbbra is forgalmazott iPhone XR-re, az új iPhone SE-re (a 2020-as kiadást értjük ez alatt), valamint a tavaly bejött 11-es széria modelljeire is.

A hálózati adapter eltűnésével a mobilok természetesen tölthetők maradnak, hiszen a dobozban továbbra is megtalálható az USB-C-s Lightning zsinór, ezek ezután is járnak a telefonokhoz.

Fontos megemlíteni, hogy a boltban lévő dobozokban még természetesen ott vannak az adapterek és az EarPods (nem összekeverendő a vezeték nélküli AirPodsszal), azokat viszont, amiket ezután szállítanak ki, már nem rendelkeznek ezekkel a kiegészítőkkel. Az Apple korábban kérdőívben is érdeklődött, mit szólnának egy ilyen lépéshez a felhasználók, a válasz pedig egyértelmű volt: a háztartások többségében mindig akad 1-2 felesleges adapter vagy fejhallgató.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments