csütörtök, május 19, 2022
Home Iphone Melyik az erősebb telefon? A Galaxy S22 Ultra vagy az iPhone 13...

Melyik az erősebb telefon? A Galaxy S22 Ultra vagy az iPhone 13 Pro Max?

A valaha volt talán legerősebb androidos telefon a napokban bemutatott Galaxy S22 Ultra. De mi a helyzet, ha az Apple jelenlegi zászlóshajójával, az iPhone 13 Pro Maxszel hasonlítják össze?

Amikor megjelenik egy új csúcstelefon, azonnal hasonlítgatni kezdik a már meglévő modellekhez. Nincs ez másképp a nemrégiben bejelentett Galaxy S22 család tagjaival sem. Ugyan még nem kerültek kereskedelmi forgalomba, de ettől függetlenül már többen is próbálgathatják, tesztelhetik.

Például a PCMag is benchmarkteszteket végzett a Geekbench 5-tel, azt vizsgálva, hogyan viszonyulnak egymáshoz különböző csúcsmodellek. Így terítékre került (napjaink két egyértelmű csúcstelefonjaként) a Snapdragon 8 Gen1 lapkát tartalmazó Galaxy S22 Ultra és az Apple saját A15 Bionic chipjével dolgozó iPhone 13 Pro Max. (Európába egyébként nem Qualcomm-chipes, hanem Exynos-lapkás modellek kerülnek.)

Az azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy a Galaxy S22 Ultra felülmúlja az összes többi androidos telefont a teljesítmény-benchmarkok alapján, azonban a Snapdragon-lapka nem éri el az Apple-chip nyers feldolgozási teljesítményét. A Galaxy S22 Ultra 3433 pontot, az iPhone 13 Pro Max pedig 4647 pontot ért el a többmagos tesztben. Ennek alapján ez utóbbi telefon körülbelül 35 százalékkal gyorsabb, mint a Galaxy S22 Ultra a CPU teljesítményét tekintve. Az egymagos tesztben is jobban szerepelt az Apple-telefon: 1735 pont vs. 1232 pont.

A teszteket végző oldal szerint ez nem meglepetés. Ugyanezt az eredményt látták a Snapdragon 8 Gen1 referenciaeszközének decemberi tesztelésekor is. Miközben a Qualcomm vitathatatlanul halad előre, ezt szépen, folyamatosan teszi, az Apple esetében azonban ugrásszerű a változás – véli a PCMag.

Mindenesetre a tavalyi Snapdragon 888-hoz képest határozottan javult az újabb Qualcomm-lapka. Az egymagos pontszáma 13 százalékkal, a többmagos pedig 9 százalékkal nőtt. A GFXBench grafikus benchmarkon pedig, a körülményektől függően, 20 százalékos vagy még nagyobb javulást tapasztaltak.

A teljes képhez persze hozzátartozik, hogy a CPU- és GPU-teljesítmény-referenciaértékek csak egy kis részét képezik az okostelefon-élménynek, bár még mindig jelentős adatpontot jelentenek. Míg a Qualcomm és mások a lehető legtöbb feladatot a chipeken lévő rendszereik más részeire helyezik át, a nyers CPU és GPU teljesítménye befolyásolja a feladatokat a videószerkesztéstől a játék képkockasebességéig.

A PCMag a Geekbench ML-t is futtatta a gépi tanulási teljesítmény firtatása érdekében. Az iPhone 13 Pro Max 948 pontot ért el, ami több mint a duplája a Galaxy S22 Ultráénak (448 pont). Az Apple A15 chipje egy új, 16 magos Neural Engine-t tartalmaz, amely 15,8 billió művelet másodpercenként feldolgozására képes gépi tanulási feladatokhoz, például az eszközön lévő Siri-feldolgozáshoz.

Azért azt érdekes lesz látni, hogy mit hoz majd ezek után az idei iPhone 14 sorozat, amelbe még a mostaninál is erősebb A16-os chipek kerülnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments