Home Iphone Melyik iPhone mennyire fogy?

Melyik iPhone mennyire fogy?

Valamit ezúttal elnéztek az Apple-nél, úgy tűnik, hogy a legkisebb aktuális iPhone messze nem hozza az elvárt adatokat. Egy újabb kutatás is negatív eredményt mutat.

A tavaly ősszel bemutatott iPhone 12 családba először került be egy kisebb, 5,4”-es készülék. Az iPhone 12 minit azoknak szánta az Apple, akik inkább egy kisebb telefont szeretnének, viszont ragaszkodnak a csúcskategóriás specifikációkhoz. Úgy tűnik, ez a kettő így nem működik együtt, és folyamatosan érkeznek a hírek az iPhone 12 mini elutasítottságáról.

Legutóbb a CIRP osztott meg adatokat a legkisebb tavalyi iPhone-ról, amiből az derül ki, hogy az iPhone 12 minit sikerül a leglassabban értékesíteni, még az iPhone XR-t és az iPhone SE-t is jobban veszik. „Az elérhetőség első teljes negyedévében azt látjuk, hogy a fogyasztók a teljes méretű iPhone 12 és 12 Pro modelleket, valamint a régi iPhone 11-et részesítik előnyben, viszont elkerülik az iPhone 12 minit és az SE-t” – magyarázza Josh Lowitz, a CIRP társalapítója.

Véleménye szerint az iPhone 12-es modellek, beleértve az alap iPhne 12-t, a Prót és a Pro Maxet is, mind tisztességes részesedést szereztek, viszonylag egyenlő arányban választják a felhasználók ezeket a modelleket. Még a legdrágább iPhone 12 Pro Maxet is, ezé a modellé az értékesítés 20 százaléka, a tavalyelőtti legdrágább családtag, iPhone 11 Pro Max az eladásoknak csak a 13 százalékát adta.

iPhone – amerikai eladások

© CIRP

Egyetlen modellt tekintve viszont még mindig az iPhone 11-nek a legnagyobb a részesedése, ami arra utal, hogy a felhasználóknak tetszik az alakja és az ára. Az iPhone 12 mini és az SE rendelkezik a legkisebb részesedéssel az összes modell közül.

Bár logikusnak tűnne, ha az Apple lemondana ezek után az iPhone mini erőltetéséről, úgy tűnik, hogy tesz még egy próbát. A jelenlegi értesülések a következő iPhone-sorozatot szeptemberben mutatja be, újra négy modellel, amelyek mind a jelenlegi modellek frissítései.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Melyik iPhone mennyire fogy?

Valamit ezúttal elnéztek az Apple-nél, úgy tűnik, hogy a legkisebb aktuális iPhone messze nem hozza az elvárt adatokat. Egy újabb kutatás is negatív...

Csupa jó hírek az Apple-től: veszik az iPhone-okat, az iPadeket és a Macintoshokat az emberek, mint a cukrot

A bevételek Még egy Apple-méretű behemót is tud nagyot nőni – bizonyította be a vállalat a tegnap este közzétett első negyedéves gyorsjelentésében. Az Apple...

Bedurrantak az Apple rakétái, úgy tűnik, mindenki iPhone-t akar

Egy év alatt 54 százalékkal nőtt az Apple bevétele – derül ki a szerda este közzétett pénzügyi jelentésből. Ez különösen annál a cégnél...

3,6 milliárd forintnyi bírságot kapott az Apple az App Store miatt Oroszországban

A Kaspersky Lab még 2019-ben panaszolta be az Apple-t az orosz versenyhivatalnál, a szervezet most hozta meg az ügyben a döntését. 12 millió...

Recent Comments