Home Iphone Mennyire erős az iPhone 13 Pro? Itt vannak a részletes adatok

Mennyire erős az iPhone 13 Pro? Itt vannak a részletes adatok

Újabb, az eddiginél részletesebb teszeterdmény került elő, ami megmutatja, mennyivel több izmot pakoltak az iPhone 13 Próra az elődjéhez képest.

Bár az Apple elárult néhány fontos paramétert arról, milyenre sikerült a kedden bemutatott új iPhone, a teljesítménnyel kapcsolatban nem sok mindent tudhattunk meg a cupertinói cégtől. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szeptember 24-i piacra kerülésig nem is tudunk meg semmi újat.

Nemrég már megjelent egy benchmark-teszt eredménye, amely megmutatta, a grafikus teljesítmény terén mire képes az iPhone 13 Pro az elődjéhez képest, most pedig egy AnTuTu-teszt eredménye került napvilágra, szintén erről a mobilról. Ebből már az is kiolvasható, miként duruzsol az A15 Bionic processzor, valamint a RAM.

A GSMArena összefoglalója szerint az iPhone 14,2 kódnéven futó telefon minden bizonnyal az iPhone 13 Prót takarja, méghozzá azt a verziót, amelyben az 1 TB tárhely mellett 6 GB RAM található. Ez az egység majdnem 840 ezer pontot ért el az összesített teszten, ami sokkal jobb, mint az iPhone 12 Pro 705 ezer pontja.

Ennél még érdekesebb, ha megnézzük a két telefon részletes összehasonlítását. Az AnTuTu szerint az iPhone 13 Pro GPU-jának teljesítménye 19 százalékkal jobb, mint az iPhone 12 Próé, ami jóval alacsonyabb eltérés a Geekbench által mért +55 százalékhoz képest.

Az A15 Bionic chip teljesítménye hasonló mértékben, 17 százalékkal lett jobb, mint amire az iPhone 12 Pro képes.

Ami már sokkal nagyobb javulást hozott, az a memória gyorsasága. Az új készülékben 44 százalékkal jobb a RAM teljesítménye az iPhone 12 Próhoz képest. Hogy ez minek köszönhető, egyelőre nem tudni: az majd az első szétszerelésnél derül ki, hogy LPDDR4 vagy LPDDR5 került-e bele. Az iPhone 12 Próban az előbbi fajtájú RAM található.

Hogy valójában miként szerepel az iPhone 13 Pro, azt leghamarabb az első teszteknél tudhatjuk meg. Erre egy kicsit még várni kell, addig viszont érdemes átböngészni, mennyi pénzt is kér az Apple a készülékekért.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Recent Comments