csütörtök, május 19, 2022
Home Apple hírek Milliókat kaszált a fiatal az Apple-rendszer meghackeléséért

Milliókat kaszált a fiatal az Apple-rendszer meghackeléséért

Egy amerikai informatikushallgató, bizonyos Ryan Pickren a Georgiai Egyetemről már többedszer hackelte meg az Apple számítógépét, amiért viszont bőkezűen megjutalmazták – írja a HVG. A pénz valójában az Apple “vérdíja” volt saját hiányosságaira.

A rendszerluk felfedezésért 32 millió forintnyi dollár ütötte a markát.

A hallgató egy blogra töltötte fel a hackelés folyamatát, az iCloud Sharing (felhőszolgáltatás) és a Safari 15 böngészővel kapcsolatos problémák kihasználását. Bár a hiba helyzetfüggőnek tűnik, mindössze egy sebezhetőségre van szükség ahhoz, hogy egy hacker átvehesse az irányítást az eszköz felett. A hackelhetőség lényege, hogy egy felhőben tárolt fájl egy engedély megadása után már bármikor cserélhető, így egy egyszerű képet akár vírusfájlra is ki lehet cserélni. Pickren a fájltípusokat változtatta “csak” meg, és teljes hozzáférést kapott egy másik felhasználó Mac-jéhez.

“A hiba teljes hozzáférést biztosít a támadónak az áldozat által valaha meglátogatott összes webhelyhez.

Ez azt jelenti, hogy az összes webalapú fiók, többek között az iCloud-, a PayPal-, a Facebook- és a Gmail-fiók is feltörhető” – írja Pickren.

Pickren még júliusban jelentette a hibát, és az Apple javította is a tavaly október 25-én megjelent MacOS Monterey 12.0.1-ben.

A jutalom az eddigi legmagasabb, amit az Apple ilyen ügyben kifizetett.

Pickrennek 2019-ben az iPhone kameráját és mikrofonját sikerült feltörnie, az a felfedezés 24 millió forintnyi dollárt ért.

Nyitókép: Bloomberg/Getty Images

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments