Home Apple hírek Milliós árcédulát kaphat az Apple csodaszemüvege

Milliós árcédulát kaphat az Apple csodaszemüvege

Ha igaz, amiről újabban hallani, akkor két-három iPhone is kijöhet abból a pénzből, amennyiért a cég első VR-szemüvegét tervezi piacra dobni az Apple.

Újabb nem hivatalos információk szerint két 8K-s kijelző, és legalább egytucatnyi kamera lesz az Apple titokzatos VR-szemüvegében, amelyet már évek óta fejlesztenek a cégnél. A The Information szerint a vállalat 3000 dolláros árcédulában gondolkodik, ami puszta átváltással is 900 ezer forintos összeget jelent. A készüléket ennek alapján nem a hétköznapi az Apple-rajongóknak készítik, inkább az iparági elterjesztés lehet Tim Cookék célja – vélekedik az amerikai lap.

Az ár azért is lehet ilyen magas, mert a termék állítólag az úgynevezett kevert valósággal dolgozik. Ez praktikusan azt jelenti, hogy ötvözi a virtuálist és a kiterjesztett valóságot, de hogy ennek pontosan milyen gyakorlati haszna van, az nem ismert.

Az Apple állítólag minden követ megmozgat, hogy a szemüvege egy valóban fejlett eszköz legyen. Úgy tudni, ezért is kerülnek bele különféle szenzorok, amelyek követni tudják a felhasználó tekintetét. Ennek eredményeként a szemüveg csak azt a kijelzőrészt használja aktívan, amelyet a készülék használója néz. Erre azért van szükség, hogy az eszköz spórolni tudjon az energiával, és optimalizálni tudja a számítási kapacitást.

Korábban elterjedt hírek szerint az Apple naponta egy szemüveg eladásával számol boltonként, ami ugyan bármit jelenthet, de ez is továbberősíti a lehetséges árazásra vonatkozó pletykákat: ha tényleg ilyen költségek mellett lehet elvinni, úgy nem valószínű, hogy tömegek fognak sorban állni érte. Az Apple mindenesetre nagyon komolyan veszi a VR-témájú munkát: legutóbb olyanról is lehetett hallani, hogy a cég mintegy 1000 embert mozgósított a szemüveg körüli fejlesztéshez.

Az Apple Glassnak is nevezett headset valamikor jövőre jelenhet meg, de ez – a kiszivárgott elemekkel együtt – még változhat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Recent Comments