kedd, augusztus 3, 2021
Home Apple hírek Milliós árcédulát kaphat az Apple csodaszemüvege

Milliós árcédulát kaphat az Apple csodaszemüvege

Ha igaz, amiről újabban hallani, akkor két-három iPhone is kijöhet abból a pénzből, amennyiért a cég első VR-szemüvegét tervezi piacra dobni az Apple.

Újabb nem hivatalos információk szerint két 8K-s kijelző, és legalább egytucatnyi kamera lesz az Apple titokzatos VR-szemüvegében, amelyet már évek óta fejlesztenek a cégnél. A The Information szerint a vállalat 3000 dolláros árcédulában gondolkodik, ami puszta átváltással is 900 ezer forintos összeget jelent. A készüléket ennek alapján nem a hétköznapi az Apple-rajongóknak készítik, inkább az iparági elterjesztés lehet Tim Cookék célja – vélekedik az amerikai lap.

Az ár azért is lehet ilyen magas, mert a termék állítólag az úgynevezett kevert valósággal dolgozik. Ez praktikusan azt jelenti, hogy ötvözi a virtuálist és a kiterjesztett valóságot, de hogy ennek pontosan milyen gyakorlati haszna van, az nem ismert.

Az Apple állítólag minden követ megmozgat, hogy a szemüvege egy valóban fejlett eszköz legyen. Úgy tudni, ezért is kerülnek bele különféle szenzorok, amelyek követni tudják a felhasználó tekintetét. Ennek eredményeként a szemüveg csak azt a kijelzőrészt használja aktívan, amelyet a készülék használója néz. Erre azért van szükség, hogy az eszköz spórolni tudjon az energiával, és optimalizálni tudja a számítási kapacitást.

Korábban elterjedt hírek szerint az Apple naponta egy szemüveg eladásával számol boltonként, ami ugyan bármit jelenthet, de ez is továbberősíti a lehetséges árazásra vonatkozó pletykákat: ha tényleg ilyen költségek mellett lehet elvinni, úgy nem valószínű, hogy tömegek fognak sorban állni érte. Az Apple mindenesetre nagyon komolyan veszi a VR-témájú munkát: legutóbb olyanról is lehetett hallani, hogy a cég mintegy 1000 embert mozgósított a szemüveg körüli fejlesztéshez.

Az Apple Glassnak is nevezett headset valamikor jövőre jelenhet meg, de ez – a kiszivárgott elemekkel együtt – még változhat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Furcsa hiba: minden előjel nélkül törhet el az új MacBook Pro kijelzője

Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy az M1-es processzorral szerelt MacBook kijelzője minden különösebb erőbehatás nélkül, magától berepedt. Bármennyire is vigyáz valaki a...

Az Apple-vezér tényleg elküldte Elon Muskot a francba?

A Wall Street Journal újságírója, Tim Higgins által jegyzett Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century című könyv belső forrásokra...

Jó hír minden iPhone-osnak, aki szereti ránézéssel feloldani a telefonját

Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple visszahozná az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okra, a legújabb hírek inkább a Face ID, azaz az arcazonosítással...

Hiába méregdrága, kapkodnak utána: kiderült, melyik a magyarok kedvenc iPhone-ja – Pénzcentrum

Nincs már sok hátra az iPhone 12 Mininek itthon sem, hiszen az Apple június végén bejelentette, hogy leáll a gyártás, mivel a készülék nem...

Recent Comments