Home Apple hírek Milliós árcédulát kaphat az Apple csodaszemüvege

Milliós árcédulát kaphat az Apple csodaszemüvege

Ha igaz, amiről újabban hallani, akkor két-három iPhone is kijöhet abból a pénzből, amennyiért a cég első VR-szemüvegét tervezi piacra dobni az Apple.

Újabb nem hivatalos információk szerint két 8K-s kijelző, és legalább egytucatnyi kamera lesz az Apple titokzatos VR-szemüvegében, amelyet már évek óta fejlesztenek a cégnél. A The Information szerint a vállalat 3000 dolláros árcédulában gondolkodik, ami puszta átváltással is 900 ezer forintos összeget jelent. A készüléket ennek alapján nem a hétköznapi az Apple-rajongóknak készítik, inkább az iparági elterjesztés lehet Tim Cookék célja – vélekedik az amerikai lap.

Az ár azért is lehet ilyen magas, mert a termék állítólag az úgynevezett kevert valósággal dolgozik. Ez praktikusan azt jelenti, hogy ötvözi a virtuálist és a kiterjesztett valóságot, de hogy ennek pontosan milyen gyakorlati haszna van, az nem ismert.

Az Apple állítólag minden követ megmozgat, hogy a szemüvege egy valóban fejlett eszköz legyen. Úgy tudni, ezért is kerülnek bele különféle szenzorok, amelyek követni tudják a felhasználó tekintetét. Ennek eredményeként a szemüveg csak azt a kijelzőrészt használja aktívan, amelyet a készülék használója néz. Erre azért van szükség, hogy az eszköz spórolni tudjon az energiával, és optimalizálni tudja a számítási kapacitást.

Korábban elterjedt hírek szerint az Apple naponta egy szemüveg eladásával számol boltonként, ami ugyan bármit jelenthet, de ez is továbberősíti a lehetséges árazásra vonatkozó pletykákat: ha tényleg ilyen költségek mellett lehet elvinni, úgy nem valószínű, hogy tömegek fognak sorban állni érte. Az Apple mindenesetre nagyon komolyan veszi a VR-témájú munkát: legutóbb olyanról is lehetett hallani, hogy a cég mintegy 1000 embert mozgósított a szemüveg körüli fejlesztéshez.

Az Apple Glassnak is nevezett headset valamikor jövőre jelenhet meg, de ez – a kiszivárgott elemekkel együtt – még változhat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Recent Comments