hétfő, december 5, 2022
Home Apple hírek Milliós bónuszokat ad a dolgozóinak az Apple, csak ne menjenek át a...

Milliós bónuszokat ad a dolgozóinak az Apple, csak ne menjenek át a Facebookhoz

A Facebook már az Apple 100 mérnökét csábította át magához annak érdekében, hogy megépülhessen a metaverzum. A cuertinói cég most gátat szabna az agyelszívásnak.

Komoly harcot vív egymással a mérnökökért az Apple és a Meta. A Bloomberg információi szerint a cupertinói vállalat a hardverekkel, valamint a szoftverekkel foglalkozó részlegek legjobb szakembereinek soron kívüli bónuszt fizetett csak azért, hogy ne hagyják el a céget, és ne menjenek át a Facebookból lett Metához.

A bónuszok nagysága 50 ezer és 180 ezer dollár között mozog – ez nagyjából 16,3 – 58,7 millió forint –, és részvények formájában kapják meg a munkavállalók. A cég ezzel kíván rálicitálni a konkurencia ajánlatára.

A dolog hátterében az áll, hogy a Meta még 2021 októberében jelentette be, hogy mintegy 10 ezer mérnököt akar felvenni csak Európában, hogy velük építse meg a metaverzumot. A Bloomberg úgy tudja, azóta mintegy 100 szakembert csábított át magához az Apple-től a vállalat, a folyamatnak pedig érthető módon szeretne gátat szabni a cupertinói cég.

A vállalat a részvényeket persze nem ingyen osztogatja: a munkavállalók ezért cserébe éveken át nem hagyhatják el a céget. A bónuszt állítólag a mérnökök 20 százaléka kapta meg.

Persze a rivalizálásnak nemcsak az az oka, hogy szakembereket tudjon toborozni a Meta. A cég a jövőben több téren is az Apple konkurenciájává válhat, kezdve a kiterjesztettvalóság-szemüvegektől az okosórákon át egészen az otthoni okoseszközökig. Az Apple fölénye több téren is nagy, így a Facebooknak a legjobb emberekre van szüksége ahhoz, hogy ebből a hátrányból faragni tudjon. Azzal pedig, hogy épp az Apple-től szív el embereket, két legyet is üthet egycsapásra.

A Bloomberg szerint az Apple dolgozói nemcsak azért dönthettek úgy, hogy kilépnek a cégtől, mert alacsony volt a fizetésük – valószínűleg az sem segített a dolgon, hogy a vállalat heti négy-öt nap irodában végzendő munkát írt elő, szemben a Meta home office-t támogató hozzáállásával.

Az Apple nemrég egyébként úgy döntött, hogy a dolgozóknak – egyelőre – nem kötelező az irodában dolgozniuk. A cég most 1000 dollárt (kb. 326 ezer forint) kínál a munkavállalóknak, hogy beszerezzék az otthoni munkavégzéshez szükséges felszereléseket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

A Google szerint az 1990-es években ragadt az Apple üzenetküldője

Nem ez az első alkalom, hogy a Google felszólalt az Android felhasználókat kirekesztő iMessage ellen, és most egy újabb alkalmat találtak erre, mégpedig az...

Mégsem realityOS lesz az Apple kiterjesztett valóság rendszerének neve

Az Apple kiterjesztett valóság rendszerének mégsem realityOS lesz a neve, a pletykák szerint xrOS lehet az új rendszer elnevezése.A Bloomberg szerint az Apple kiterjesztett...

Az iOS 16.2-nek ki kell javítania az iPhone 14 Pro mindig bekapcsolt kijelzőjének hibáját

Az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max Van néhány feltűnő szoftvermódosítás, pl Dinamikus sziget Rendszerriasztások és nagyon várt figyelmeztetések megjelenítése állandó kijelző....

Így mentett életet az iPhone 14: megfagyhatott volna az alaszkai autós

Nagyon durva az Apple új fejlesztése, amivel onnan is lehet segítséget hívni, ahol se térerő, se WiFi, se mobilnet. De vajon hogy csinálták?...

Recent Comments