péntek, szeptember 30, 2022
Home Iphone Mit kaphat a pénzéért, aki az új, olcsóbb iPhone-t veszi meg?

Mit kaphat a pénzéért, aki az új, olcsóbb iPhone-t veszi meg?

Hamarosan bemutatkozik a frissített iPhone SE, sőt még egy új iPad Air, és akár egy új Mac is érkezhet. Mit várhatunk az olcsóbb iPhone-széria legújabb tagjától?

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy március elején végre megismerhetjük az immár 5G képességgel felruházott „jóárasított” iPhone-t, az iPhone SE 3-at, azaz az iPhone SE 2022-es változatát. Ahogy arról már beszámoltunk, a Bloomberg témában igen jártas munkatársa, Mark Gurman szerint március 8-án lehet esedékes az Apple tavaszi eseménye.

A világjárvány miatt virtuálisan tartandó eseményen, amelyik az első jelentős bemutató az új MacBook Pro októberi debütálása óta, bemutatják a már említett iPhone SE 3-at, egy frissített iPad Air 5-öt, és esetleg még egy új Macet is bejelenthetnek, bár itt nem világos, hogy egy M1 Pro/Max Mac minire vagy a nagyon várt iMac Próra gondolnak. A legújabb jelentések szerint viszont az új iMac Pro csak nyáron érkezik. A Bloomberg arra azért külön felhívja a figyelmet, hogy a márciusi esemény dátuma „a gyártási késések vagy más tényezők miatt” változhat.

© Tom’s Guide

Március 8. mindenesetre keddre esik, ami egybecseng azzal, amikor az Apple általában szereti megtartani a rendezvényeit tartani. Ha valóban így lesz, akkor várhatóan egy héttel korábban küldik szét a meghívókat, annak megfelelően, ahogy az Apple korábban is kezelte a virtuális eseményeket.

iPhone SE 5G

Az új iPhone SE várhatóan először kap majd A15 chipet, valamint 5G csatlakozási lehetőséget. A dizájnja azonban várhatóan hasonló lesz a jelenlegi verzióhoz, amely 2020 áprilisában mutatkozott be. 4,7 hüvelykes kijelzőt kapna, továbbfejlesztett érzékelős, 12 megapixeles hátoldali kamerát és 4 GB RAM-ot.

A képernyőméretből már sejthető, hogy megmarad a Home gombos elrendezés, ami azt is jelenti, hogy az új iPhone SE-n is elérhető lesz a Touch ID ujjlenyomatos azonosítás – szólnak a nem hivatalos hírek. Az újabb iPhone-okon csak arcalapú biometrikus azonosítás érhető el, ugyanakkor szólnak már arról is pletykák, hogy az Apple – más gyártókhoz hasonlóan – a képernyőbe szerelt modullal hozza vissza az ujjlenyomat-felismerést.

A jelenleg ismert iparági pletykák szerint a készülék hátlapján üveg lesz, és támogatja majd a vezeték nélküli töltést, viszont nem az újabb iPhone-modelleknél bevezetett (mágneses) MagSafe technológiával. Ha így lesz, akkor nyilvánvalóan MagSafe-kiegészítőkkel sem lesz kompatibilis a készülék.

Az új iPad Air is A15 Bionic chipet kaphat, és 5G-támogatást. 12 megapixeles ultraszéles látószögű előlapi kamerával érkezhet.

Szóba jöhet még az iOS 15.4 bemutatása, ezt ugyanis „március első felében” tervezte az Apple. Az iOS 15.4 jelenleg fejlesztői és nyilvános bétatesztelés alatt áll. Sok új funkciót kap majd, például a maszkban, Face ID segítségével történő zárolás-feloldást, új hangulatjeleket, illetve az univerzális vezérlést, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen billentyűzetet és trackpadet használjanak több iPaden és Macen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments