Home Iphone MKV videók lejátszása iPhone-on, konvertálás nélkül és ingyen - Techwok

MKV videók lejátszása iPhone-on, konvertálás nélkül és ingyen – Techwok

Az MKV formátum meglehetősen népszerű, ha videókról van szó. Számtalan előnye van, ám akadnak hátulütői is: például iPhone-on nem lehet őket lejátszani az alap videolejátszó funkciókkal, csak akkor, ha konvertáljuk MP4 formátumra. Persze videókat konvertálni manapság már nem nagy ügy, seregnyi ingyenes alkalmazás áll ehhez a rendelkezésünkre. Csak hát lássuk be, ez egy hosszabb film vagy családi videó esetében meglehetősen sokáig tartó procedúra. Mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha az MKV videók lejátszása iPhone-on konvertálás nélkül is megoldható lenne. Nos, természetesen megoldható, ráadásul teljesen ingyen.

MKV videók lejátszása iPhone-on, konvertálás nélkül és ingyen

Az MKV formátumú videók lejátszásához több eszköz is elérhető iOS-re, amelyek közül mi most három különösen jól sikerült darabra szeretnénk felhívni a figyelmet. Mindhárom ingyen áll a felhasználók rendelkezésére, egyszerűen le kell tölteni őket az App Store-ból, s máris használhatók.

Ráadásul az bennük a legjobb, hogy nagyon kényelmesen és egyszerűen tudjuk a segítségükkel a telefonra másolni az MKV fájlokat.

  • Readdle Documents: Ez iOS-re a kedvenc fájlkezelőnk, amely meglepően sokoldalú médialejátszás terén is. Így például zenelejátszóként és videolejátszóként is használhatjuk, s utóbbi esetben akár az MKV formátummal is megbirkózik. No, nem olyan sokoldalú lejátszó, mint a másik kettő, de cserébe egyetlen felületen érhetjük el az összes dokumentumot, mp3 dalt és videofájlt, amelyeket a telefonra másolunk. Ez utóbbi művelethez pedig még csak csatlakoztatnunk sem kell a készüléket a számítógéphez, merthogy a Documents képes közvetlenül wifin keresztül fogadni állományokat a gépről, illetve elérhetjük belőle szinte az összes népszerű felhő szolgáltatást, így online tárhelyünkről is megnyithatunk videókat. A programról itt írtunk részletes bemutatót.
  • VLC Media Player: A VLC Media Player a videolejátszó programok nagy öregje, de szerencsére hosszú évek óta töretlen lelkesedéssel fejlesztik, így elérhető iOS-re is. Lejátszási funkcióit tekintve kenterbe veri a Documents appot, ráadásul itt is van lehetőség wifin keresztüli, vagy külső szerverekről történő másolásra, vagyis pillanatok alatt a telefonra varázsolhatjuk az MKV fájlokat és máris indulhat a mozi. A VLC előnyeit itt foglaltuk össze korábban.
  • KMPlayer: A KMPlayer méltó ellenfele a VLC Media Playernek. Lejátszási lehetőségeit tekintve szinte teljesen ugyanazt nyújtják, így leginkább a felületük és a többi funkció alapján lehet eldönteni, kinek, melyik jön be jobban a kettő közül. Itt is van lehetőség külső szerverek elérésére, így akár azokról is átmásolhatjuk a videókat az iPhone-ra, hogy aztán kényelmesen mozizzunk útközben, az MKV formátumú anyagok konvertálása nélkül.

Nehéz lenne eldönteni, hogy a három megoldás közül melyik a legjobb, mert az egyszerű lejátszási funkciókon túl számtalan olyan szempont akad, amelyek alapján előnyben részesíthető egyik a másikkal szemben. Ám mivel mindhárom ingyenes, bárki letöltheti őket és eldöntheti saját tapasztalat alapján, hogy számára melyik a legszimpatikusabb.

Most Popular

Komoly fejlődés következik az Apple-nél, az M1 Pro és az M1 Max csak a kezdet volt

Még fényesebb a jövője az amúgy is tündöklő CPU-knak. Merész húzás volt az Apple-től, mikor 2020 novemberében bejelentették, szakítanak az Intellel és sok év...

27,5 millió forintért kelt el az USB-C-s iPhone X

Hirdetés 86 ezer dollárt, azaz nagyjából 27,5 millió forintot fizet ki valaki egy olyan 64 GB-os, fekete, használt Apple iPhone...

Az Apple azt tervezi, csak a szemüvegén keresztül lehetne látni az iPhone kijelzőjét

Az Apple egy újonnan felfedezett szabadalmi terve szerint a cég csodaszemüvege egy speciális biztonsági funkciót is kapna. Ha valaki nyilvános helyen használja az...

Egy lakás árát fizették ki az első USB-C-s iPhone-ért

Jövedelmezőnek bizonyult a barkácsolás. Gazdára talált a világ első USB-C-s iPhone-ja, amit nem a saját fejlesztésű Lightning-csatlakozóját erőltető Apple-nek, hanem egy svájci mesterszakos egyetemistának,...

Recent Comments