szerda, február 1, 2023
Home Iphone Most aztán tényleg nyomjon rá az iPhone-ján a frissítésre

Most aztán tényleg nyomjon rá az iPhone-ján a frissítésre

Már elérhető, az iOS 15.3, a legújabb alverzió, és ezúttal valóban fontos a gyors frissítés, legalábbis ha nagyon biztonságban szeretnénk böngészni a mobileszközünkről.

Nem gyakran fordul elő, hogy egy olyan komoly biztonsági probléma jelenjen meg egy operációs rendszer főverziójában, mint ami az iOS 15-öt érintette. A Safari böngésző súlyos hibája ugyanis kiszolgáltatottá tette az iPhone-, iPad- és Mac-felhasználók személyes adatait. Az említett gondot a Fingerprint JS biztonsági cég fedezte fel. Jelentésük szerint e hiba következtében bármely weboldal nyomon követhette a a flhasználó internetes tevékenységét, sőt még a személyazonosságát is felfedhette. Nem hangzik valami jól, ugye?

Szerencsére ezúttal az Apple hamar elismerte a hibát, és azonnal neki is fogott a javításnak. Az eredmény is megszületett: már letölthető az iOS 15.3 és az iPadOS 15.3. A frissítés a jelek szerint teljes egészében a biztonságra és a hibajavításokra fókuszál, szemben az iOS 15.2-vel, amely négány új funkciót és teljesítménynövekedést is hozott magával.

Az Apple egyébként a watchOS 8.4-et is kiadta okosóráinak tulajdonosai számára. Ez a frissítés a hibajavításokra és a teljesítménybeli fejlesztésekre összpontosít. Emellett megjelent a macOS Monterey 12.2 is, amely javítja a WebKit egy jól ismert hibáját, amely a kutatók szerint felfedheti a felhasználók legutóbbi böngészési előzményeit és a Safari 15-ből származó Google-fiókinformációkat, valamint a harmadik féltől származó webböngészőket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments