szerda, február 1, 2023
Home Iphone Most már bíróság állítja: nem megtévesztés, hogy vízálló az iPhone

Most már bíróság állítja: nem megtévesztés, hogy vízálló az iPhone

Elég sokszor fordult meg már bíróságokon az Apple, és az sem mondható ritkának, hogy ellene döntenek. A legutóbb viszont egy érdekes csoportos per esetén a bíró a cupertinóiak mellett tette le a voksát.

Bár úgy tűnhetett, jó eséllyel fordultak bírósághoz azok, akik az iPhone-ok hirdetett vízállóságát vonták kétségbe, a manhattani kerületi bíró elutasította az Apple ellen indított csoportos keresetüket. A felperesek azt állították, hogy megtévesztették az ügyfeleket azzal, hogy azt hirdették, az iPhone-ok vízállók, mindezt csak azért, hogy több pénzt kérhessenek értük. Szerintük azok az iPhone-hirdetések, amelyekben a telefon víznek van kitéve, és kibírja, „hamisak, félrevezetők”.

A bíró azonban nem értett ezzel egyet, és indoklásában elmondta, hogy a felperesek nem tudták bizonyítani, hogy iPhone-jaik megsérültek a „folyadékkal való érintkezés” következtében. Azt sem sikerült bizonyítaniuk, hogy a „hamis” marketing miatt vásárolták volna meg az iPhone-jukat. Ügyvédjük elmondta, hogy ügyfelei roppant csalódottak a döntés miatt, és még nem tudják, fellebbeznek-e – írja a Reuters.

© Screen Rant

Az Apple 2016-ban mutatta be első „vízálló” telefonját, az iPhone 7-et, és azóta minden modellt valamilyen folyadékvédelemre minősítenek. Az iPhone 7 és az újabb modellek fröccsenés-, víz- és porállók, de csak az iPhone 12-től él az IP86 besorolás. Ez utóbbi az Apple szerint azt jelenti, hogy – elvileg – az eszközök működőképesek maradnak, ha legfeljebb 30 percet töltenek hat méternél nem mélyebb vízben. Ezek azonban csak elméleti korlátok, és az Apple kifejezetten hangsúlyozza, hogy a felhasználók ne fürödjenek, ne ússzanak a telefonjukkal. Ráadásul még a fröccsenés-, por- és vízállóság sem állandó állapot, és a normál kopás következtében is csökkenhet a hatásuk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments