Home Apple hírek Nagy bejelentésre készül az Apple, de nem egy termék lesz az

Nagy bejelentésre készül az Apple, de nem egy termék lesz az

Eredetileg egy hete készített volna interjút a CBS Tim Cookkal, az Apple vezérével, ám a Capitoliumnál történt események miatt végül ezt mostanra halasztották.

Interjút adott az amerikai CBS televízió CBS This Morning nevű reggeli műsorának Tim Cook, az Apple vezére. A beszélgetést amerikai idő szerint szerda reggel adja majd le a csatorna, ami Magyarországon egy kora délutáni időpontot jelent. Az interjúból egy rövid részletet már közölt a CBS, amiben Cook arról beszélt:

kulcsfontosságú, hogy az embereket felelősségre vonják azért, ami a múlt héten a Capitoliumnál történt.

Arra a kérdésre, hogy szerinte Donald Trumpot felelősségre kell-e vonni az események miatt, Tim Cook úgy reagált:

senki sem állhat a törvények felett, az Egyesült Államokban pedig lehetőség van arra, hogy mindenki elszámoltatható legyen.

[embedded content]

Gayle King, a CBS This Morning műsorvezetője a fenti interjúrészlet mellett annyit már elárult a beszélgetésről, hogy az Apple egy “nagy bejelentést fog tenni”, ami “nem egy új termék” lesz.

King megjegyezte: az interjút eredetileg a múlt hétre tervezték, ám a Captioliumnál történtek miatt végül elhalasztották azt. A 9to5Mac beszámolója szerint lehetséges, hogy az Apple az iOS 14-et érintő, régóta tervezett adatvédelmi változásokat jelenti majd be.

Arról már korábban beszélt az Apple, hogy valamikor 2021 elején bevezetik az App Tracking Transparency nevű funkciót, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az alkalmazásoknak engedélyt kell kérniük a felhasználóktól, hogy követhessék a tevékenységüket az interneten vagy más appokban. Ezt eredetileg 2020 szeptemberében akarták bevezetni, de végül eltolták ennek időpontját, hogy a fejlesztőknek legyen idejük felkészülni a változásra.

Az Apple több évtized után először vett részt újra a hétfőn kezdődött CES technológiai show-n. Az esemény kapcsán egy kerekasztal-beszélgetés egyik résztvevője volt a cég, ahol a többi nagyvállalat – köztük a Facebook – képviselőivel az adatvédelemről beszélgettek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Recent Comments