kedd, július 5, 2022
Home Apple hírek Nagy bejelentésre készül az Apple, de nem egy termék lesz az

Nagy bejelentésre készül az Apple, de nem egy termék lesz az

Eredetileg egy hete készített volna interjút a CBS Tim Cookkal, az Apple vezérével, ám a Capitoliumnál történt események miatt végül ezt mostanra halasztották.

Interjút adott az amerikai CBS televízió CBS This Morning nevű reggeli műsorának Tim Cook, az Apple vezére. A beszélgetést amerikai idő szerint szerda reggel adja majd le a csatorna, ami Magyarországon egy kora délutáni időpontot jelent. Az interjúból egy rövid részletet már közölt a CBS, amiben Cook arról beszélt:

kulcsfontosságú, hogy az embereket felelősségre vonják azért, ami a múlt héten a Capitoliumnál történt.

Arra a kérdésre, hogy szerinte Donald Trumpot felelősségre kell-e vonni az események miatt, Tim Cook úgy reagált:

senki sem állhat a törvények felett, az Egyesült Államokban pedig lehetőség van arra, hogy mindenki elszámoltatható legyen.

[embedded content]

Gayle King, a CBS This Morning műsorvezetője a fenti interjúrészlet mellett annyit már elárult a beszélgetésről, hogy az Apple egy “nagy bejelentést fog tenni”, ami “nem egy új termék” lesz.

King megjegyezte: az interjút eredetileg a múlt hétre tervezték, ám a Captioliumnál történtek miatt végül elhalasztották azt. A 9to5Mac beszámolója szerint lehetséges, hogy az Apple az iOS 14-et érintő, régóta tervezett adatvédelmi változásokat jelenti majd be.

Arról már korábban beszélt az Apple, hogy valamikor 2021 elején bevezetik az App Tracking Transparency nevű funkciót, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az alkalmazásoknak engedélyt kell kérniük a felhasználóktól, hogy követhessék a tevékenységüket az interneten vagy más appokban. Ezt eredetileg 2020 szeptemberében akarták bevezetni, de végül eltolták ennek időpontját, hogy a fejlesztőknek legyen idejük felkészülni a változásra.

Az Apple több évtized után először vett részt újra a hétfőn kezdődött CES technológiai show-n. Az esemény kapcsán egy kerekasztal-beszélgetés egyik résztvevője volt a cég, ahol a többi nagyvállalat – köztük a Facebook – képviselőivel az adatvédelemről beszélgettek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments