Home Apple hírek Nagy bejelentésre készül az Apple, de nem egy termék lesz az

Nagy bejelentésre készül az Apple, de nem egy termék lesz az

Eredetileg egy hete készített volna interjút a CBS Tim Cookkal, az Apple vezérével, ám a Capitoliumnál történt események miatt végül ezt mostanra halasztották.

Interjút adott az amerikai CBS televízió CBS This Morning nevű reggeli műsorának Tim Cook, az Apple vezére. A beszélgetést amerikai idő szerint szerda reggel adja majd le a csatorna, ami Magyarországon egy kora délutáni időpontot jelent. Az interjúból egy rövid részletet már közölt a CBS, amiben Cook arról beszélt:

kulcsfontosságú, hogy az embereket felelősségre vonják azért, ami a múlt héten a Capitoliumnál történt.

Arra a kérdésre, hogy szerinte Donald Trumpot felelősségre kell-e vonni az események miatt, Tim Cook úgy reagált:

senki sem állhat a törvények felett, az Egyesült Államokban pedig lehetőség van arra, hogy mindenki elszámoltatható legyen.

[embedded content]

Gayle King, a CBS This Morning műsorvezetője a fenti interjúrészlet mellett annyit már elárult a beszélgetésről, hogy az Apple egy “nagy bejelentést fog tenni”, ami “nem egy új termék” lesz.

King megjegyezte: az interjút eredetileg a múlt hétre tervezték, ám a Captioliumnál történtek miatt végül elhalasztották azt. A 9to5Mac beszámolója szerint lehetséges, hogy az Apple az iOS 14-et érintő, régóta tervezett adatvédelmi változásokat jelenti majd be.

Arról már korábban beszélt az Apple, hogy valamikor 2021 elején bevezetik az App Tracking Transparency nevű funkciót, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az alkalmazásoknak engedélyt kell kérniük a felhasználóktól, hogy követhessék a tevékenységüket az interneten vagy más appokban. Ezt eredetileg 2020 szeptemberében akarták bevezetni, de végül eltolták ennek időpontját, hogy a fejlesztőknek legyen idejük felkészülni a változásra.

Az Apple több évtized után először vett részt újra a hétfőn kezdődött CES technológiai show-n. Az esemény kapcsán egy kerekasztal-beszélgetés egyik résztvevője volt a cég, ahol a többi nagyvállalat – köztük a Facebook – képviselőivel az adatvédelemről beszélgettek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Az Apple-től átigazoló Dobó Mátyás a Vodafone új vezérigazgató-helyettese

Március 31-én távozik a Vodafone Magyarországtól Király István, aki 2014 óta töltötte be a Vodafone Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezérigazgató-helyettesi pozícióját – közölte a...

Összeállt az Apple tajvani gyártója és Kína egyik legnagyobb autógyára

Közös vállalatot hoz létre a kínai Geely és a tajvani Foxconn. A két vállalat az együttműködés révén autóipari vállalatok számára készítene akár kész autókat, alkatrészeket...

Mennyivel kerül többe az Apple-nek az iPhone 12, mint az iPhone 11?

Több hasonló vizsgálatot követően a Counterpoint Research is górcső alá tette az iPhone 12 anyagköltségeit, és összehasonlította az iPhone 11 hasonló számaival. A...

Közel 30 milliárd forintnyi dollárt költ el az Apple, hogy egyenlőbb legyen a világ

Több olyan projekt indításáról is határozott az Apple, melyekkel a hátrányos megkülönböztetés ellen küzd majd az iPhone-gyártó. A rendőri intézkedés közben elhunyt George...

Recent Comments