Home Iphone Nagy siker az új iPhone, a világ legnagyobb mobilgyártója lett az Apple

Nagy siker az új iPhone, a világ legnagyobb mobilgyártója lett az Apple

Csökkentek a globális okostelefon-értékesítések 2020 negyedik negyedévében az előző év azonos időszakához képest, összesen 384,6 millió darab készüléket adtak el 2020 októbere és decembere között, ami 5,4 százalékos visszaesés az egy évvel ezelőttihez képest.

Az öt legnagyobb mobilgyártó közül a Samsung és a Huawei eladásai csökkentek. Az amerikai szankciókkal sújtott kínai mobilgyártó értékesítései több mint 40 százalékkal estek év/év alapon, a Samsungnál pedig közel 12 százalékos csökkenés volt az eladásokban. A számok alapján a Huawei vergődéséből a kínai versenytársak profitálnak, különösen a Xiaomi, amely közel 34 százalékkal tudta növelni értékesítéseit a negyedik negyedévben, de az Oppo is közel 13 százalékkal növelte eladásait.

1

Úgy tűnik, hogy az új, 5G-s iPhone 12-es széria népszerű volt a karácsonyi időszakban, az Apple ugyanis közel 15 százalékkal tudta növelni az eladásait és a negyedik negyedévben a világ legnagyobb mobilgyártója volt, közel 80 millió darabos értékesítéssel. Pedig a megszokottnál később, csak októberben dobta piacra az új telefonokat az Apple és nem is volt a negyedév elejétől elérhető még.

2016 óta nem fordult elő, hogy az Apple meg tudta volna szerezni az első helyet a globális mobilpiacon.

1

A teljes 2020-as évben 1 347,9 millió új okostelefon talált gazdára a világban (minden márkából), ami közel 13 százalékos visszaesés 2019-hez képest.

A Samsung eladásai csökkentek tavaly (csaknem 15 százalékkal), de még így is meg tudta őrizni vezető pozícióját a vállalat, 18,8 százalékos piaci részesedéssel a 2020-as értékesítésekből. Az Apple felért a második helyre az éves eladási volumennel, miután 3 százalékkal több készüléket adott el, mint egy évvel korábban és ezzel közel 15 százalékos piaci részesedést szerzett. A hanyatló Huawei még a harmadik legnagyobb gyártó volt 2020-ban, de drámaian zuhannak az eladásai, miközben a tavaly negyedik helyet megszerző Xiaomi tör előre.

1

A Gartner elemzői szerint a 2021-es évet az határozza majd meg, hogy az olcsóbb 5G-s telefonok érkezése és az innovációk fényében döntenek a fogyasztók a meglévő telefonjuk cseréjéről. Kínán kívül az 5G-s készülékek nagyobb választéka dobhatja meg az okostelefon-eladásokat 2021-ben.

1

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Ettől félt az Apple: az EU-ban kötelező lesz az USB-C a mobilokon | 24

Az Európai Bizottság sajtóközleményben jelentette be, hogy előterjesztik azt az új jogszabályt, ami megszabná a telefongyártók számára, hogy egységesen USB-C töltőporttal lássák el az...

Recent Comments