Home Iphone Nagy siker az új iPhone, a világ legnagyobb mobilgyártója lett az Apple

Nagy siker az új iPhone, a világ legnagyobb mobilgyártója lett az Apple

Csökkentek a globális okostelefon-értékesítések 2020 negyedik negyedévében az előző év azonos időszakához képest, összesen 384,6 millió darab készüléket adtak el 2020 októbere és decembere között, ami 5,4 százalékos visszaesés az egy évvel ezelőttihez képest.

Az öt legnagyobb mobilgyártó közül a Samsung és a Huawei eladásai csökkentek. Az amerikai szankciókkal sújtott kínai mobilgyártó értékesítései több mint 40 százalékkal estek év/év alapon, a Samsungnál pedig közel 12 százalékos csökkenés volt az eladásokban. A számok alapján a Huawei vergődéséből a kínai versenytársak profitálnak, különösen a Xiaomi, amely közel 34 százalékkal tudta növelni értékesítéseit a negyedik negyedévben, de az Oppo is közel 13 százalékkal növelte eladásait.

1

Úgy tűnik, hogy az új, 5G-s iPhone 12-es széria népszerű volt a karácsonyi időszakban, az Apple ugyanis közel 15 százalékkal tudta növelni az eladásait és a negyedik negyedévben a világ legnagyobb mobilgyártója volt, közel 80 millió darabos értékesítéssel. Pedig a megszokottnál később, csak októberben dobta piacra az új telefonokat az Apple és nem is volt a negyedév elejétől elérhető még.

2016 óta nem fordult elő, hogy az Apple meg tudta volna szerezni az első helyet a globális mobilpiacon.

1

A teljes 2020-as évben 1 347,9 millió új okostelefon talált gazdára a világban (minden márkából), ami közel 13 százalékos visszaesés 2019-hez képest.

A Samsung eladásai csökkentek tavaly (csaknem 15 százalékkal), de még így is meg tudta őrizni vezető pozícióját a vállalat, 18,8 százalékos piaci részesedéssel a 2020-as értékesítésekből. Az Apple felért a második helyre az éves eladási volumennel, miután 3 százalékkal több készüléket adott el, mint egy évvel korábban és ezzel közel 15 százalékos piaci részesedést szerzett. A hanyatló Huawei még a harmadik legnagyobb gyártó volt 2020-ban, de drámaian zuhannak az eladásai, miközben a tavaly negyedik helyet megszerző Xiaomi tör előre.

1

A Gartner elemzői szerint a 2021-es évet az határozza majd meg, hogy az olcsóbb 5G-s telefonok érkezése és az innovációk fényében döntenek a fogyasztók a meglévő telefonjuk cseréjéről. Kínán kívül az 5G-s készülékek nagyobb választéka dobhatja meg az okostelefon-eladásokat 2021-ben.

1

Most Popular

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Recent Comments