kedd, október 4, 2022
Home Iphone Nagy siker az új iPhone, a világ legnagyobb mobilgyártója lett az Apple

Nagy siker az új iPhone, a világ legnagyobb mobilgyártója lett az Apple

Csökkentek a globális okostelefon-értékesítések 2020 negyedik negyedévében az előző év azonos időszakához képest, összesen 384,6 millió darab készüléket adtak el 2020 októbere és decembere között, ami 5,4 százalékos visszaesés az egy évvel ezelőttihez képest.

Az öt legnagyobb mobilgyártó közül a Samsung és a Huawei eladásai csökkentek. Az amerikai szankciókkal sújtott kínai mobilgyártó értékesítései több mint 40 százalékkal estek év/év alapon, a Samsungnál pedig közel 12 százalékos csökkenés volt az eladásokban. A számok alapján a Huawei vergődéséből a kínai versenytársak profitálnak, különösen a Xiaomi, amely közel 34 százalékkal tudta növelni értékesítéseit a negyedik negyedévben, de az Oppo is közel 13 százalékkal növelte eladásait.

Úgy tűnik, hogy az új, 5G-s iPhone 12-es széria népszerű volt a karácsonyi időszakban, az Apple ugyanis közel 15 százalékkal tudta növelni az eladásait és a negyedik negyedévben a világ legnagyobb mobilgyártója volt, közel 80 millió darabos értékesítéssel. Pedig a megszokottnál később, csak októberben dobta piacra az új telefonokat az Apple és nem is volt a negyedév elejétől elérhető még.

2016 óta nem fordult elő, hogy az Apple meg tudta volna szerezni az első helyet a globális mobilpiacon.

A teljes 2020-as évben 1 347,9 millió új okostelefon talált gazdára a világban (minden márkából), ami közel 13 százalékos visszaesés 2019-hez képest.

A Samsung eladásai csökkentek tavaly (csaknem 15 százalékkal), de még így is meg tudta őrizni vezető pozícióját a vállalat, 18,8 százalékos piaci részesedéssel a 2020-as értékesítésekből. Az Apple felért a második helyre az éves eladási volumennel, miután 3 százalékkal több készüléket adott el, mint egy évvel korábban és ezzel közel 15 százalékos piaci részesedést szerzett. A hanyatló Huawei még a harmadik legnagyobb gyártó volt 2020-ban, de drámaian zuhannak az eladásai, miközben a tavaly negyedik helyet megszerző Xiaomi tör előre.

A Gartner elemzői szerint a 2021-es évet az határozza majd meg, hogy az olcsóbb 5G-s telefonok érkezése és az innovációk fényében döntenek a fogyasztók a meglévő telefonjuk cseréjéről. Kínán kívül az 5G-s készülékek nagyobb választéka dobhatja meg az okostelefon-eladásokat 2021-ben.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments