vasárnap, február 5, 2023
Home Iphone Nagyobb és jobban kiálló kameraszigettel érkezhet az iPhone 14 Pro-széria

Nagyobb és jobban kiálló kameraszigettel érkezhet az iPhone 14 Pro-széria

Cserébe viszont egy jó hír állhat a kellemetlen fejlemény mögött.

Miközben az Apple legújabb mobilja, a harmadik generációs iPhone SE már a boltokba is megérkezett, még hónapokra vagyunk az iPhone 14-sorozat várhatóan ősszel esedékes rajtjától, amit intenzív pletykálkodással igyekszik kitölteni az elemzők és szivárogtatók tábora.

Nemrég ismét befutott egy izgalmas értesülés az iPhone 14 Pro és Pro Max méreteiről, melynek kapcsán az idei csúcsmodellek kamerás képességei is szóba kerültek.

A közismert szivárogtató, Max Weinbach néhány napja osztott meg két vázlatot, amik állítólag az Apple érkező zászlóshajóit ábrázolják, részletesen leírva a mobilok méretét is. A számok alapján a készülékházak nagyjából ugyanakkorák maradnak, az iPhone 14 Pro és Pro Max kameraszigetei viszont kb. 5%-kal nagyobbak lesznek az elődmodelleken láthatónál. A kamerasziget ráadásul jobban ki is áll majd a hátlap síkjából: az iPhone 14 Prón már 4,17 mm magas lesz, míg az iPhone 13 Prón “csak” 3,6 mm volt.

Erre reagált a manapság már a Twitteren is aktív elemző, Ming-Chi Kuo, aki szerint a kamerasziget az új, 48 megapixeles szenzor miatt esik át a hízókúrán. Kuo úgy tudja, hogy az érzékelő átmérője (Compact Image Sensor – CIS) 25-35%-kal megnyúlik, a hozzá tartozó 7P lencserendszer pedig 5-10%-kal magasabb lesz.

Ez pedig több szempontból is érdekes. Egyrészt ha a 72,5%-os pontossággal “jósoló” elemző nem vitatja a nyilvánosságra került méreteket, akkor jó esély van rá, hogy valóban ekkorák lesznek az új iPhone Prók. Másrészt így most ismét megerősítést nyert a 48 megapixeles kameráról szóló pletyka, amit korábban nem csak Kuótól, de a tajvani TrendForce elemzőcégtől és a Haitong International Securities szakértőjétől, Jeff Putól is hallhattunk.

Magyarán egyre biztosabbnak tűnik, hogy az almás csúcsmobilok az idén valóban ejteni fogják az iPhone 6s óta használt 12 megapixeles formátumot. Más kérdés, hogy a gyakorlatban ez mekkora előrelépést jelent majd, hiszen a DXOMARK rangsorából kiindulva az iPhone 13 Pro és Pro Max még a 12 megapixeles kamerájukkal is a 4. és 5. helyen állnak a megapixel-parádét rendező androidos konkurensek dominálta mezőnyben.  

Kuo mindenesetre korábban arról írt, hogy az iPhone 14 Pro “új szintre” emeli majd a mobilos fotózást, ami ugyan kétségtelenül izgalmasan hangzik, de az őszi leleplezésig semmit sem szabad tényként kezelni.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Éhezik a HOLD!

Nem nagyon, de valamelyest. Óriási akciónk van ugyanis: ha most nyit nálunk Online Vagyonkezelés számlát, akkor az ön megtakarításának gyarapításán alig keresünk pénzt. A...

Még a zsebünkben is elfér?

Nem akar lemaradni az óriáscég. Az elmúlt évek során egyre több telefongyártó jelentkezett különleges kialakítású telefonokkal, tabletekkel. A Samsung a Galaxy Z Fold és...

Bivalyerős kamerával érkezik az új Samsung Galaxy S-sorozat

A Galaxy S23 Ultrában egy 200 megapixeles kamera van, ami akár 100x-os zoommal is értékelhető képeket készít, Európából nézve a legfontosabb változás mégsem ez:...

Mire jó egy okosotthon és hogyan alakítsuk ki a rendszert a lakásunkban?

Az okosotthon már közel sem az a futurisztikus koncepció, ami pár évtizede még csak a távoli jövő különlegességének ígérkezett, hanem bárki által elérhető, hétköznapi...

Recent Comments