szombat, május 25, 2024
Home Macbook Négy Mac-et várunk az Apple WWDC 2022-n (és egy Mac-et, amit nem...

Négy Mac-et várunk az Apple WWDC 2022-n (és egy Mac-et, amit nem várunk)

június 6. hétfő alma Megnézzük a közelgő változásait iOS és macOS operációs rendszerekkel, valamint más jelentős szoftveres bejelentésekkel. Az Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) egy fejlesztőközpontú esemény, ahol a cupertinói vállalat szívesen oszt meg részleteket az iPhone, iPad és Mac legújabb szoftverfrissítéseiről. Bár szoftverközpontú eseményről van szó, az Apple felhasználhatja a színpadot az új Macek bejelentésére a következő generációs M-sorozatú lapkakészlettel.

Mire számíthatnak idén a Mac-felhasználók és a nagy teljesítményű felhasználók? Nézzük meg, hogy az Apple mit ad ki a 2022-es WWDC-n a Mac-ek tekintetében.

A vadonatúj MacBook Air

A MacBook Air még mindig a legnépszerűbb Mac a piacon, és megvan az oka annak, hogy az emberek annyira szeretik ezt a számítógépet. A MacBook Air az egyik leggyorsabb laptop kategóriájában, de emellett könnyű, és ugyanannyiba kerül, mint a Windows laptopok. Ha hinni lehet a friss pletykáknak, az Air komoly frissítést kap, az új modellt pedig már a jövő héten bejelenthetik a WWDC-n.

A következő generációs MacBook Air várhatóan az újabb iMacekhez hasonló színekben fog megjelenni. Kialakítása vékony és könnyű marad, de a klasszikus kúpos élt az iPad Pro-hoz és az iPad Airhez hasonló lapos élű kialakítás váltja fel. Várhatóan fehér kereteket is kap a képernyő körül, 1080p HD webkamerát és átdolgozott portokat. Nem világos, hogy az Apple behelyezi-e a hamarosan megjelenő M2 chipet az Airbe. A megbízható elemző, Ming-Chi Kuo márciusi tweetje azonban azt jósolta, hogy a hamarosan megjelenő MacBook Air M1-es chipet tartalmaz, nem pedig M2-es processzort. Azt is hangsúlyozta, hogy a következő generációs MacBook Air gyártása csak a második vagy a harmadik negyedév végén kezdődik meg.

Az Express Premium legjobbjai

míg, Bloomberg Mark Gorman Úgy gondolják, hogy az új MacBook Air az M2 lapkakészlettel érkezik, mert ezek a laptopok már tesztelés alatt állnak, bár COVID-19 A kapcsolódó ellátási lánc megszakítások kissé bonyolulttá tették a dolgokat. Legutóbbi hírlevelében Gurman úgy véli, hogy ha bármelyik Mac megjelenik a WWDC-n, az valószínűleg a MacBook Air lesz, bár korábban kijelentették Csak 2022 szeptembere után jelenik meg.

Új Mac Pro Apple Siliconnal

A cég márciusi rendezvényén az Apple hardverfejlesztésért felelős vezető alelnöke, John Ternus megosztotta a színpadon az új Apple Silicon Mac Pro előzetesét. Nem sokat tudni a professzionális minőségű Mac Pro-ról, amely felváltja a 2019-es Mac Pro hardvert. Intel Corporation Belső chip és nagy teljesítményű Mac torony.

Az egyik lehetőség az, hogy a frissített Mac Pro ugyanazt az M1 Ultra chipet tartalmazza, mint a Mac Studioban. A Mac Pro kisebb házzal és alacsonyabb árcédulával rendelkezhet. Egy másik spekuláció az, hogy az Apple kiadja az M1 Ultra chip megnövelt változatát, és más néven és használati esettel forgalmazza.

A jelenlegi Mac Pro, amely továbbra is megvásárolható az Apple Store-ból, 5999 dollártól kezdődik, a csúcsmodellért pedig 50 000 dollárig terjed. Ne feledje, még 4999 dollárt kell kifizetnie egy 6 hüvelykes, 32 hüvelykes Pro Display XDR-hez.

Mac Mini M2-vel

Két évvel ezelőtt az Apple frissítette a Mac minit az M1 chippel, a MacBook Air mellett. Az Apple most bemutatta a frissített verzióját Mac mini Jövő héten a WWDC-n lesz, nagyon érdekes. A kiszivárogtatott jelentések és jelentések szerint a számítógép valószínűleg fényes “üvegszerű pixel” felülettel fog rendelkezni, hasonlóan az eredeti 2005-ös Mac minihez. Mark Gorman, a Bloomberg munkatársa már korábban beszélt arról, hogyan várja az Apple-től a Mac mini frissítését. két változat: az egyik M2 lapkakészlettel, a másik pedig M1 Pro lapkakészlettel.

Az új Mac Mini várhatóan négy Thunderbolt porttal, két USB-A porttal, HDMI-vel, Ethernettel és egy mágneses tápcsatlakozóval is rendelkezik majd. Bár az asztali számítógépek iránti érdeklődés lelassult, az Apple továbbra is árulja a Mac minit. Őszintén szólva logikus, hogy az Apple továbbra is támogatja a legolcsóbb Mac asztali számítógépeket.

MacBook Pro 13 hüvelykes

A legutóbbi frissítés 2020 végén, a 13 hüvelykes MacBook Pro különös helyet foglal el az Apple Mac-kínálatában. Az MacBook Pro 13 hüvelykes Nem olyan gyors, mint a 14 vagy 16 hüvelykes MacBook Pro, és nem is olyan megfizethető és könnyű, mint a belépő szintű MacBook Air. Akkor miért akarná az Apple megtartani a 13 hüvelykes MacBook Pro-t? Nos, a válasz kevésbé bonyolult, mint amilyennek látszik. Nem számít, mit mondanak az üzleti szakértők és a bennfentesek, a 13 hüvelykes MacBook Pro továbbra is vonzza a felhasználók azon szegmensét, akik nem akarnak magas árat fizetni egy 14 hüvelykes vagy 16 hüvelykes MacBook Pro-ért, de mégis szükségük van egy könnyű, súlyú professzionális laptop.

Lehet, hogy az Apple könnyebben piacra dobja az új 13 hüvelykes MacBook Airt azok számára, akik Touch Bar-ra és jobb akkumulátor-üzemidőre vágynak. Az új 13 hüvelykes MacBook Pro ugyanazt az M2 processzort kaphatja, mint a következő MacBook Air, valamint hasonló tárolási és memória lehetőségeket.

Nincs új 27″-es iMac

A 27 hüvelykes iMac, a profiknak szánt, minden az egyben asztali számítógépet a tervek szerint továbbfejlesztik. És bár Gurman egy nagyobb iMac Pro-ról beszélt, amelyen M1 Pro és M1 Max lapkakészletet is találhatunk a kártyákon, nem valószínű, hogy hamarosan megjelenik. Az M1 szilícium családdal az Apple végre racionalizálta Mac-kínálatát egy szilárd stratégiával. A Mac Studio közelmúltbeli bemutatása és a Mac Pro várható frissítése azt jelenti, hogy az Apple-nek a jövőben nem lesz szüksége speciális “pro” asztali számítógépekre, csak azért, hogy nagyobb teljesítményt mutasson be.

“Odaadó úttörő az utazásokban. Szabadúszó sörtudós. Szenvedélyes elemző. Kemény twitter-fanatikus.”

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments