vasárnap, február 5, 2023
Home Apple hírek Négyfajta, M2 chippel ellátott Macet dobhat piacra idén az Apple - Liner.hu

Négyfajta, M2 chippel ellátott Macet dobhat piacra idén az Apple – Liner.hu

Ha hihetünk a szivárogtatásoknak, akkor a cupertinói techóriás 2022-ben igencsak beerősíthet a belépőszintű ultrabookok és a csúcsteljesítményű asztali számítógépek terén.

Miután tavaly ősszel az Apple felfrissítette MacBook Pro termékcsaládját, és kiadta a 14 és 16 hüvelykes, M1 Pro és M1 Max lapkákkal felturbózott csúcskészülékeket, sokan arra számítottak, hogy a 13 colos, belépőszintű notebookok is áteshetnek még 2021 végéig a kötelező ráncfelvarráson, ám végül ez nem történt meg.

Azóta felröppentek a pletykák, amelyek arról szóltak, hogy a hamarosan bemutatásra kerülő, újgenerációs M2 chippel szerelhetik fel a legolcsóbb Pro laptopokat, amelyek a 2020-ban debütáló M1 lapkakészlettel ellátott hordozható számítógépeket válthatják.

A szóbeszédeket nemrégiben a Bloomberg szakújságírója, Mark Gurman is megerősítette, aki vasárnapi hírlevelében leírta, pontosan milyen specifikációkra számíthatunk a 13 hüvelykes MacBook Pro esetében.

Az Apple belépőszintű modellje minden bizonnyal követni fogja drágábbik testvéreit a sokat emlegetett Touch Bar elhagyásában, és bár rengetegen várták, hogy megkapja a 120 Hz-es adaptív képfrissítési frekvenciát támogató ProMotion technológiát, végül maradhatnak a hagyományos 60 Hz-es kijelzőnél.

A jelek szerint a mini-LED háttérvilágítás szintén lekerült a napirendről, mint ahogyan tárhely tekintetében sem számíthatunk jelentős újításra, így továbbra is 256 GB lehet a laptopok alapfelszereltsége.

Gurman szerint az Apple 2022-ben összesen négyfajta, M2 chippel működő Macet tervez piacra dobni, a 13 hüvelykes Macbook Prón kívül egy ugyanekkora képátlójú MacBook Air szintén érkezhet, valamint egy 24 hüvelykes iMac, illetve egy Mac Mini is megjelenhet, ám azt még nem tudni, hogy pontosan mikor kerülhet sor a bemutatójukra.

Most Popular

Kétségbeesetten keresi a gazdáját 150 milliárd dollár

A bulinak vége, a kijózanodás is megvolt, a másnaposságon is túl vagyunk. Na és most hogyan tovább? – ezzel a mérsékelten költői képpel festették...

Éhezik a HOLD!

Nem nagyon, de valamelyest. Óriási akciónk van ugyanis: ha most nyit nálunk Online Vagyonkezelés számlát, akkor az ön megtakarításának gyarapításán alig keresünk pénzt. A...

Még a zsebünkben is elfér?

Nem akar lemaradni az óriáscég. Az elmúlt évek során egyre több telefongyártó jelentkezett különleges kialakítású telefonokkal, tabletekkel. A Samsung a Galaxy Z Fold és...

Bivalyerős kamerával érkezik az új Samsung Galaxy S-sorozat

A Galaxy S23 Ultrában egy 200 megapixeles kamera van, ami akár 100x-os zoommal is értékelhető képeket készít, Európából nézve a legfontosabb változás mégsem ez:...

Recent Comments