csütörtök, szeptember 29, 2022
Home Apple hírek Négyfajta, M2 chippel ellátott Macet dobhat piacra idén az Apple - Liner.hu

Négyfajta, M2 chippel ellátott Macet dobhat piacra idén az Apple – Liner.hu

Ha hihetünk a szivárogtatásoknak, akkor a cupertinói techóriás 2022-ben igencsak beerősíthet a belépőszintű ultrabookok és a csúcsteljesítményű asztali számítógépek terén.

Miután tavaly ősszel az Apple felfrissítette MacBook Pro termékcsaládját, és kiadta a 14 és 16 hüvelykes, M1 Pro és M1 Max lapkákkal felturbózott csúcskészülékeket, sokan arra számítottak, hogy a 13 colos, belépőszintű notebookok is áteshetnek még 2021 végéig a kötelező ráncfelvarráson, ám végül ez nem történt meg.

Azóta felröppentek a pletykák, amelyek arról szóltak, hogy a hamarosan bemutatásra kerülő, újgenerációs M2 chippel szerelhetik fel a legolcsóbb Pro laptopokat, amelyek a 2020-ban debütáló M1 lapkakészlettel ellátott hordozható számítógépeket válthatják.

A szóbeszédeket nemrégiben a Bloomberg szakújságírója, Mark Gurman is megerősítette, aki vasárnapi hírlevelében leírta, pontosan milyen specifikációkra számíthatunk a 13 hüvelykes MacBook Pro esetében.

Az Apple belépőszintű modellje minden bizonnyal követni fogja drágábbik testvéreit a sokat emlegetett Touch Bar elhagyásában, és bár rengetegen várták, hogy megkapja a 120 Hz-es adaptív képfrissítési frekvenciát támogató ProMotion technológiát, végül maradhatnak a hagyományos 60 Hz-es kijelzőnél.

A jelek szerint a mini-LED háttérvilágítás szintén lekerült a napirendről, mint ahogyan tárhely tekintetében sem számíthatunk jelentős újításra, így továbbra is 256 GB lehet a laptopok alapfelszereltsége.

Gurman szerint az Apple 2022-ben összesen négyfajta, M2 chippel működő Macet tervez piacra dobni, a 13 hüvelykes Macbook Prón kívül egy ugyanekkora képátlójú MacBook Air szintén érkezhet, valamint egy 24 hüvelykes iMac, illetve egy Mac Mini is megjelenhet, ám azt még nem tudni, hogy pontosan mikor kerülhet sor a bemutatójukra.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments