szombat, július 20, 2024
Home Apple hírek Négyfajta, M2 chippel ellátott Macet dobhat piacra idén az Apple - Liner.hu

Négyfajta, M2 chippel ellátott Macet dobhat piacra idén az Apple – Liner.hu

Ha hihetünk a szivárogtatásoknak, akkor a cupertinói techóriás 2022-ben igencsak beerősíthet a belépőszintű ultrabookok és a csúcsteljesítményű asztali számítógépek terén.

Miután tavaly ősszel az Apple felfrissítette MacBook Pro termékcsaládját, és kiadta a 14 és 16 hüvelykes, M1 Pro és M1 Max lapkákkal felturbózott csúcskészülékeket, sokan arra számítottak, hogy a 13 colos, belépőszintű notebookok is áteshetnek még 2021 végéig a kötelező ráncfelvarráson, ám végül ez nem történt meg.

Azóta felröppentek a pletykák, amelyek arról szóltak, hogy a hamarosan bemutatásra kerülő, újgenerációs M2 chippel szerelhetik fel a legolcsóbb Pro laptopokat, amelyek a 2020-ban debütáló M1 lapkakészlettel ellátott hordozható számítógépeket válthatják.

A szóbeszédeket nemrégiben a Bloomberg szakújságírója, Mark Gurman is megerősítette, aki vasárnapi hírlevelében leírta, pontosan milyen specifikációkra számíthatunk a 13 hüvelykes MacBook Pro esetében.

Az Apple belépőszintű modellje minden bizonnyal követni fogja drágábbik testvéreit a sokat emlegetett Touch Bar elhagyásában, és bár rengetegen várták, hogy megkapja a 120 Hz-es adaptív képfrissítési frekvenciát támogató ProMotion technológiát, végül maradhatnak a hagyományos 60 Hz-es kijelzőnél.

A jelek szerint a mini-LED háttérvilágítás szintén lekerült a napirendről, mint ahogyan tárhely tekintetében sem számíthatunk jelentős újításra, így továbbra is 256 GB lehet a laptopok alapfelszereltsége.

Gurman szerint az Apple 2022-ben összesen négyfajta, M2 chippel működő Macet tervez piacra dobni, a 13 hüvelykes Macbook Prón kívül egy ugyanekkora képátlójú MacBook Air szintén érkezhet, valamint egy 24 hüvelykes iMac, illetve egy Mac Mini is megjelenhet, ám azt még nem tudni, hogy pontosan mikor kerülhet sor a bemutatójukra.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments