csütörtök, május 19, 2022
Home Apple hírek Négyfajta, M2 chippel ellátott Macet dobhat piacra idén az Apple - Liner.hu

Négyfajta, M2 chippel ellátott Macet dobhat piacra idén az Apple – Liner.hu

Ha hihetünk a szivárogtatásoknak, akkor a cupertinói techóriás 2022-ben igencsak beerősíthet a belépőszintű ultrabookok és a csúcsteljesítményű asztali számítógépek terén.

Miután tavaly ősszel az Apple felfrissítette MacBook Pro termékcsaládját, és kiadta a 14 és 16 hüvelykes, M1 Pro és M1 Max lapkákkal felturbózott csúcskészülékeket, sokan arra számítottak, hogy a 13 colos, belépőszintű notebookok is áteshetnek még 2021 végéig a kötelező ráncfelvarráson, ám végül ez nem történt meg.

Azóta felröppentek a pletykák, amelyek arról szóltak, hogy a hamarosan bemutatásra kerülő, újgenerációs M2 chippel szerelhetik fel a legolcsóbb Pro laptopokat, amelyek a 2020-ban debütáló M1 lapkakészlettel ellátott hordozható számítógépeket válthatják.

A szóbeszédeket nemrégiben a Bloomberg szakújságírója, Mark Gurman is megerősítette, aki vasárnapi hírlevelében leírta, pontosan milyen specifikációkra számíthatunk a 13 hüvelykes MacBook Pro esetében.

Az Apple belépőszintű modellje minden bizonnyal követni fogja drágábbik testvéreit a sokat emlegetett Touch Bar elhagyásában, és bár rengetegen várták, hogy megkapja a 120 Hz-es adaptív képfrissítési frekvenciát támogató ProMotion technológiát, végül maradhatnak a hagyományos 60 Hz-es kijelzőnél.

A jelek szerint a mini-LED háttérvilágítás szintén lekerült a napirendről, mint ahogyan tárhely tekintetében sem számíthatunk jelentős újításra, így továbbra is 256 GB lehet a laptopok alapfelszereltsége.

Gurman szerint az Apple 2022-ben összesen négyfajta, M2 chippel működő Macet tervez piacra dobni, a 13 hüvelykes Macbook Prón kívül egy ugyanekkora képátlójú MacBook Air szintén érkezhet, valamint egy 24 hüvelykes iMac, illetve egy Mac Mini is megjelenhet, ám azt még nem tudni, hogy pontosan mikor kerülhet sor a bemutatójukra.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments