szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Néhány éven belül jobb minőségű kijelzőt kaphatnak egyes iPadek és MacBookok

Néhány éven belül jobb minőségű kijelzőt kaphatnak egyes iPadek és MacBookok

Több jel is arra utal, hogy az Apple bizonyos termékei hamarosan az iPhone-oknál már bevált kijelzőtechnológiára válthatnak.

Az Apple jelen pillanatban három kijelzőtípust használ a különböző eszközein: az iPhone-ok az elmúlt években váltottak LCD-ről a csúcsminőségű OLED-re, az iPadek többsége még mindig LCD-t használ, a legújabb Pro modellek egyes példányai kaptak csak mini-LED kijelzőt. Hasonló a helyzet a MacBookoknál is: a legtöbb még LCD-t használ, mini-LED paneleket a 2021-es MacBook Prók kaptak csak.

A Digitimes szerint a mini-LED kijelzők iránti kereslet növekedhet jövőre a műszerfalak és a járművek kijelzői piacán, ugyanakkor az Epistar, az Apple mini-LED-beszállítója azt állítja, a kereslet az ilyen panelek iránt csökken. Ez utalhat arra is, hogy az Apple a következő években OLED-paneleket szeretne használni az iPadeken és a MacBookokon.

MacBook Air 2022.

© Apple

A BGR megjegyezte: az elmúlt évek során egyre több pletyka volt annak kapcsán, hogy az Apple OLED-kijelzőkre válthat egyes iPad és MacBook modelleknél, ám ezek ütköztek ellentétes pletykákkal is. Az sem volt világos, hogy az Apple mi alapján döntené el, mely modellek tartanának ki a mini-LED mellett, és melyek kapnák meg az OLED-et.

A közelmúltban azonban szárnyra keltek olyan híresztelések, hogy a Samsung kiemelten kezeli az OLED-panelek fejlesztését – azokét, melyeket az Apple használhat a jövőbeni iPad Pro modelleken. Ez leghamarabb 2024-ben történhet meg, de ugyanebben az évben érkezhet egy OLED-kijelzős MacBook Air is, ami a cég belépőszintű laptopjának számít.

Pontos ütemterv és hivatalos bejelentés hiányában azonban még nem lehet biztosat mondani – a BGR szerint az Apple nem is fogja a közeljövőben megosztani ezeket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments