Home Iphone Néhány iPhone 12 úgy merül, mint a nyeletlen balta

Néhány iPhone 12 úgy merül, mint a nyeletlen balta

Egyes iPhone 12 felhasználók túlzott akkumulátor merülést tapasztaltak készenléti állapotban.

Az iPhone 12 számos új funkcióval érkezett, ilyen például az 5G támogatás, amely csökkentheti az akkumulátor élettartamát. Azonban egyre több felhasználó tapasztalja, hogy az iPhone 12 telepe készenléti állapotában gyorsan lemerül, még akkor is, ha Wi-Fi-kapcsolaton vagy az 5G kikapcsolt állapotban van.

Új telefon beszerzésekor gyakran előfordulhat, hogy az ember úgy érzi, az akkumulátor gyorsabban lemerül. Ennek oka általában a korai megnövekedett használat, az új funkciók ellenőrzése, az adatok helyreállítása, az új alkalmazások ellenőrzése, a kamera használata stb.

Néhány iPhone 12 modell, különösen a Pro és a Mini esetében az akkumulátor kapacitásuk kisebb, mint az iPhone 11 családban volt. Érdekes módon a Master26A felhasználó az Apple Közösségi fórumain készenléti állapotban hozta fel az iPhone 12 Pro gyors merülését még akkor is. Körülbelül 4% (óránként) akkumulátorveszteséget írnak készenléti állapotban röviddel azután, hogy október végén megszerezték iPhone 12 Pro készüléküket.

Néhány iPhone 12 úgy merül, mint a nyeletlen balta

Azóta több mint 1000 ember állítja, hogy ugyanazt a problémát tapasztalja. Sokan az akkumulátor egyik napról a másikra 20 és 40% közötti veszteségét tapasztalják, ám hiánya próbálják az 5G kikapcsolását és az alkalmazás háttéraktivitásának kikapcsolását stb.

Az eredeti bejegyzés tömören:

„Azt veszem észre, hogy az iPhone 12 Pro üresjáratban, szinte minden háttéraktivitás nélkül lemerül, 4%-os sebességgel óránként, ami sokkal gyorsabb, mint az iPhone 11 Pro-nál. Az első a mobil adat letiltása volt, hogy lássam, ez egy 5G-s hiba-e, de valójában nem látok valódi különbséget (logikusan, hiszen amióta megvan a telefon, az idő 98%-ában Wi-Fi-n használom).

Nem számít, mit próbálok, úgy tűnik, furcsa módon gyorsan merül. Nem használhatatlan szinten, de azt hiszem, ez nem normális. Ellenőriztem az akkumulátor jelentést, nem mutat valódi tettest, csak gyors csökkenést, egyértelmű ok nélkül. Ha valaki meg tudja osztani a tétlen akkumulátorának screenshotját akár iPhone 12, akár iPhone 12 Pro-ból, nagyon megköszönöm.”

Amint az a felső képen és az alábbiakban is látható, egy mobil mérnök hozta fel azt a tényt, hogy az akkumulátorhasználati diagram nem csökkenhet ugyanúgy készenléti és aktív használat esetén. Nevezetesen az alábbi ábra azt mutatja, hogy az akkumulátor lemerülése ugyanolyan módon történik, még akkor is, ha az energiatakarékos mód be van kapcsolva.

Néhány iPhone 12 úgy merül, mint a nyeletlen balta

Felső kép: Az akkumulátor folyamatosan csökken, függetlenül attól, hogy használatban van-e vagy sem (alacsony fogyasztású üzemmódban is), alsó kép: jellemzőbb akkumulátor-használat

Az egyik hozzászóló elmondta, hogy az Apple Support lefuttatta a diagnosztikát és minden rendben talált, így a felhasználó úgy gondolja, hogy az iOS lehet a hibás. Sokan ugyanezt az iPhone 12 akkumulátor merülést tapasztalnak, ez olvasható a Reddit és más fórumok témáiban is. Az Apple Communities fórumain még „csak” 200 ember állítja, hogy tapasztalják a problémát.

A cikkhez kapcsolódó linkek:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Keresztbe tehet az Apple a Facebooknak – Mi lesz így a világ legnagyobb közösségi oldalával?

Közösséget építünk! Signature-előfizetőink számára egyedi online klubeseményt szervezünk, ahol profi befektetők mondják el, mi várható 2021-ben. További részletek ide kattintva. A Facebook...

Milliárdokra perelik Olaszországban az Apple-t a régi iPhone-ok miatt

Lassan már nehéz eldönteni, hogy termékeiről vagy az ellene indított perekről írnak-e többet az Apple esetében. Legutóbb egy olasz fogyasztóvédelmi ügynökség gondolta úgy,...

Elviszi a gyártás egy részét Kínából az Apple, Vietnámban és Indiában lesz az új gyártósor

Felpörgeti a gyártás átszervezését az Apple – állítják a cég ügyeit ismerő névtelen források. A cupertinói vállalat az iPhone-ok, az iPadek és a...

Állítólag elhagyja a Touch Bart az Apple az új MacBook Prónál, visszatér a MagSafe is

Az Apple egy jelentős MacBook Pro átalakítást tervez 2021 harmadik negyedévére, legalábbis a TF International Securities elemzője, Ming-chi Kuo írt kutatási...

Recent Comments