szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Nekiment az Apple-nek Mark Zuckerberg, szerinte az App Store „nem jó hely”

Nekiment az Apple-nek Mark Zuckerberg, szerinte az App Store „nem jó hely”

Elon Musk után Mark Zuckerberg is kritizálta az Apple-t, azzal viszont nem fenyegetőzött, hogy törli a Facebookot a cég alkalmazásboltjából.

Néhány napja Elon Musk beszólt az Apple-nek a cég alkalmazásboltjának szabályzata miatt. Az App Store-ba felkerülő appokon belüli tranzakciókból 30 százalékos részesedést kér a vállalat, amit Elon Musk csak burkolt adóként aposztrofált.

Nem kellett sokat várni, és az Apple-t Mark Zuckerberg is megtalálta. A BGR beszámolója szerint a héten egy rendezvényen úgy nyilatkozott a cupertinói vállalat által alkalmazott szabályról, hogy az „nem fenntartható” a cég számára, az App Store-ról pedig azt gondolja, hogy „nem egy jó hely”. Elon Musk korábban azzal fenyegetett, hogy törli a Twittert az App Store-ból.

A két cég között nem ez az első csörte: 2020 végén, amikor az Apple szigorú adatvédelmi szabályzatot fogadott el, és előírta, hogy az alkalmazásoknak meg kell mondaniuk, milyen adatokat gyűjtenek a felhasználókról, a Facebook nekiment a cégnek. Zuckerberg azzal érvelt akkor, hogy ez megöli a versenyt és főként a piac kicsi szereplőinek fog ártani, de nyilvánvaló módon a Facebook érdekeit próbálta ezzel védeni.

Egész oldalas hirdetésben ment neki a Facebook az Apple-nek

Az Apple a napokban tette kötelezővé, hogy az App Store-ban megjelenő alkalmazások fejlesztői tüntessék fel, milyen adatokat gyűjtenek a felhasználókról. A Facebook szerint ezzel nehéz helyzetbe hozzák a kisebb fejlesztő cégeket.

Az Apple-lel ellentétben a Google-ről elismerően szólt Zuckerberg, annak ellenére, hogy a cég hasonló adatvédelmi és üzletpolitikát folytat a Play áruházban.

Musk egyébként néhány órával később tárgyalt Tim Cookkal, és azt mondta, egyelőre nem törli a Twittert az App Store-ból.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Indul a SkyShowtime – mit nézhetsz az új streamingszolgáltatón?

A SkyShowtime február 14-től lesz elérhető Albániában, Csehországban, Észak-Macedóniában, Koszovóban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában. Az ígéretek szerint változatos, lenyűgöző szórakozási lehetőséget nyújt rendkívül...

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments