szerda, május 25, 2022
Home Apple hírek Nem csinálta meg az Apple? Vezeték nélküli töltőpadot jelentett be a Xiaomi

Nem csinálta meg az Apple? Vezeték nélküli töltőpadot jelentett be a Xiaomi

Bár az Apple technológiai problémák miatt végül nem bocsátotta piacra vezeték nélküli töltőpadját, a Xiaomi bátrabbnak tűnik: készített egy olyan eszközt, amelyről első ránézésre azt gondolnánk, az Apple-é is lehetne.

Még 2017-ben, az iPhone X bemutatásával egy időben jelentette be az Apple, hogy vezeték nélküli töltőpadot készít, amellyel egyszerre lehet tölteni egy iPhone-t, egy AirPods fülest és egy Apple okosórát.

Akkor még úgy volt, hogy ez a bizonyos AirPower 2018-ban érkezik, azonban akadtak vele technikai problémák. Például hogy az átfedésben lévő tekercsek miatt erősen melegedett a töltő, ami elsősorban az okosóránál okozhatott gondot. S mivel az Apple mindig is kényes volt arra, hogy eszközei megfeleljenek a prémium elvárásoknak, jegelte ezt a projektet, ami persze nem érintette az iPhone-ok vezeték nélküli töltőit.

Úgy tűnik, a Xiaominál nincsenek ilyen gondok, legalábbis erre utal, hogy bejelentettek egy töltőpadot, ami igencsak hasonlít az AirPowerre. Ez a töltő, amelyet egyébként 19 vezeték nélküli töltőtekerccsel láttak el, 20 W-os töltést kínál három eszköz számára – ezeket bárhova el lehet helyezni a töltőpadon. A készülék minden olyan eszközt képes tölteni, amely támogatja a Qi vezeték nélküli töltést, és kiszolgálja az újabb iPhone-okat és AirPodokat is.

© Twitter/The Tek Effect

A legszebb az egészben a töltőpad ára: a Xioami mindössze 90 dollárért adja (ez nagyjából 28 ezer forintnak felel meg). Bár azt nem tudni, hogy az Apple mennyiért adta volna az AirPowert, de nagy a valószínűsége, hogy ennél jóval drágábban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments