szerda, május 25, 2022
Home Apple hírek Nem gond, ha androidos, ön is használhatja az Apple AirTag eszközét

Nem gond, ha androidos, ön is használhatja az Apple AirTag eszközét

Bár az Apple elsősorban saját ökoszisztémáján belülre tervezte az elveszett dolgok megkeresésében segítő kis eszközt, kiderült, hogy az AirTag azért ki tud lépni az Apple-világból.

Az április 20-i Spring Loaded rendezvényen a nagyobb hardverek mellett egy kisebb, de annál régebben várt kütyüt is bemutatott az Apple. Az AirTag egy kis nyomkövető kulcstartó méretű címke, amit ráaggathatunk féltett dolgainkra. Ha ezután nyoma veszne ez utóbbiaknak, akkor a Find My szolgáltatással egyszerűen rálelhetünk: egyrészt vizuális segítséget kapunk iPhone-unk kijelzőjén, másrészt az ultraszélessávú technológiát használó AirTag is rezegni kezd, sőt hangot is ad.

Mivel az AirTag mélyen integrálódott az Apple ökoszisztémájába, a működtetéséhez elvileg iOS-eszközre van szükség. Mind a telepítési folyamat, mind a nyomon követés a Find My alkalmazáson keresztül történik, ami miatt a tartozék nem mondható ideálisnak azok számára, akik androidos telefont használnak.

Ennek ellenére – hívja fel a figyelmet a 9to5Mac – az Apple egy támogatói oldalon erősíti meg, hogy valójában minden NFC érzékelővel rendelkező eszköz (tehát androidos is) megtekintheti a kapcsolódó Lost Mode üzenetet.

Ugyancsak itt írja le az Apple, mi a teendő, ha valaki talál egy AirTaget vagy az tárgyat, amelyen ismeretlen AirTag van. Akkor az AirTag fehér oldala felé kell tartani az iPhone vagy NFC-képes okostelefon tetejét. Rá kell koppintani a megjelenő értesítésre. Ekkor megnyílik egy weboldal, ami információkat nyújt az AirTagről, beleértve annak sorozatszámát is. Ha a tulajdonos elveszettként jelölte meg, akkor megjelenhet egy üzenet, ami tájékoztatást ad arról, hogyan lehet kapcsolatba lépni a tulajdonossal.

Ugyanakkor az Apple azt is tisztázza, hogy az AirTaget a magánélet maximális szem előtt tartásával tervezték, ezért nem lehet az emberek nyomon követésére használni, azok tudta nélkül. A Find My szolgáltatás értesítést küld a felhasználónak, ha egy ismeretlen AirTag eszköz hosszabb ideig együtt mozog vele. Ugyanakkor az az AirTag, amelyik nincs hosszabb ideig egy regisztrált személynél, hangot ad, amikor valahova felerősítik,

Az AirTagek április végén kerülnek forgalomba az Egyesült Államokban, 29 dolláros áron (ami nagyjából 9000 forintnak felel meg).

Ugyanakkor az Apple azt is tisztázza, hogy az AirTaget a magánélet maximális szem előtt tartásával tervezték, ezért nem lehet az emberek nyomon követésére használni, azok tudta nélkül. A Find My szolgáltatás értesítést küld a felhasználónak, ha egy ismeretlen AirTag eszköz hosszabb ideig együtt mozog vele. Ugyanakkor az az AirTag, amelyik nincs hosszabb ideig egy regisztrált személynél, hangot ad, amikor valahova felerősítik,Az AirTagek április végén kerülnek forgalomba az Egyesült Államokban, 29 dolláros áron (ami nagyjából 9000 forintnak felel meg).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments