hétfő, augusztus 2, 2021
Home Iphone Nem igazán érdekli az iPhone-osokat az összehajtható telefon

Nem igazán érdekli az iPhone-osokat az összehajtható telefon

A tavalyi, mondhatni óvatos bemutatkozás után az idei év slágertermékei lehetnek az összehajtható telefonok. Egyre több gyártó rukkol ki ilyen eszközzel, és hamarosan az Apple is közöttük lehet. Pedig az iPhone-osokat – egyelőre – nem hozza túlságosan lázba ez a készüléktípus.

A szakértők véleménye szerint jövőre vagy legkésőbb 2023-ban az Apple is kirukkolhat összehajtható telefonnal – mint eddig már több esetben, most is türelmesen kivár, és a pálya széléről figyeli az eszközök esetleges gyengeségeit, hogy a saját készüléke elkerülhesse ezeket. Miután neki csak „egy” iPhone-ja van, nem kockázhat, egy esetleg sikertelen telefonnal. Más a helyzet a Samsungnál, aki kezdetektől fogva ott van az összehajtható eszközök fejlesztésénél, és jelen pillanatban abszolút uralkodónak tekinthető ebben a szegmensben.

Azt hihetnénk ezek után, hogy iPhone-osok már nagyon várják a hajtható Apple telefont, azonban a felmérések mást mutatnak. Az amerikai YouGov közvélemény-kutató ügynökség felmérése szerint a jelenlegi iPhone-osokat nem feltétlenül érdekli az összehajtható kialakítás, elégedettek a mostani formatényezővel.

De nézzük mindezt a számok nyelvén. Az amerikai felhasználók körülbelül fele választana ilyesfajta telefont következő eszközként, 16 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy nagyon érdekli a dolog, míg 34 százalékot „valamennyire érdekel”. Jelenleg az LG és Samsung okostelefonokat használó fogyasztók nagyobb érdeklődést mutatnak a hajlítható telefonok iránt, mint az iPhone-osok: az LG-sek 59 százaléka érdeklődik az újdonság iránt, a Samsung-felhasználók 52 százaléka, azonban az iPhone-osoknál csak 47 százalék ez az arány.

© DroidAfrica

Mi több, 26 százalékukat egyáltalán nem érdeklik az összehajtható telefonok, 22 százalékot pedig nem nagyon érdekel. Mindössze 13 százalék nyilatkozott úgy, hogy komolyan izgatott az újdonság miatt. A Samsung e szektorbeli vezető szerepe ellenére, a samsungosok 22 százalékát, azaz közel negyedét egyáltalán nem érdeklik az összehajtható eszközök és csak a 15 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy nagyon szeretne ilyet. Míg a Samsung-tulajdonosoknál egyfajta magyarázat lehet a hajlítható eszközök egyelőre még igen magas ára, az iPhone-osoknál ez az érv kevésbé állja meg a helyét, miután az Apple eszközeiért amúgy is mélyen kell a pénztárcába nyúlni. Sokat változhat viszont a helyzet, miután a Samsung olcsóbb összehajtható modelleket is piacra küldene ebben az évben.

Azt, hogy miért nem érdeklik az összehajtható telefonok, a válaszadók fele azzal indokolta, hogy aggódik a készülék megsérülése miatt, 43 százalékuk szerint csak divathóbortról van szó, és 37 százalék a magas árat nehezményezte. 15 százalék hivatkozott arra, hogy kedvenc márkájának még nincs összehajtható telefonja, itt bizony az iPhone-osok lehettek többségben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Jó hír minden iPhone-osnak, aki szereti ránézéssel feloldani a telefonját

Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple visszahozná az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okra, a legújabb hírek inkább a Face ID, azaz az arcazonosítással...

Hiába méregdrága, kapkodnak utána: kiderült, melyik a magyarok kedvenc iPhone-ja – Pénzcentrum

Nincs már sok hátra az iPhone 12 Mininek itthon sem, hiszen az Apple június végén bejelentette, hogy leáll a gyártás, mivel a készülék nem...

Kamu, hogy a Tesla-vezér Elon Musk lehetett volna az Apple vezérigazgatója

Érdekes történet látott napvilágot, ugyanis a jövő hónapban jelenik meg a The Wall Street Journal újságírójának egy új könyve, mely a Power Play: Tesla, Elon...

Nem jó az Apple AirTagbe a rosszízű gombelem

Vagy legalábbis a gyártó nem vállal garanciát a megfelelő működésére. Elemeket nyelni potenciálisan életveszélyes móka, a probléma megtörténte esetén a szerencsétlenül jártakat haladéktalanul a sürgősségi...

Recent Comments