szombat, május 28, 2022
Home Apple hírek Nem túl elegánsan trollkodta meg a Microsoft az Apple-t

Nem túl elegánsan trollkodta meg a Microsoft az Apple-t

Amióta techvilág a techvilág, a nagy cégek szívesen gúnyolják konkurenseiket. A Microsoft újabb trollkodása, amelynek célkeresztjébe az Apple, illetve a MacBook került, nem sikerült túl elegánsra.

Megszokhattuk már, hogy a nagy cégek szívesen mutatnak rá vetélytársaik vélt vagy valós gyengeségére. Igazi adok-kapokról van szó, hol az egyik, hol a másik vállalat válik érintetté, és a jól kieszelt csipkelődés akár elismerést is kelthet.

Úgy tűnik, mostanában az Apple került terítékre. Először az Intel támadta a windowsos PC-k előnyeit ecsetelve, pont azt a fiatalembert bevetve kampányába, aki korábban a Mac arca volt, legutóbb pedig a Microsoft jelentetett meg egy hirdetést, a Surface Prót fényezve. Korábban többször is (kissé gúnyosan) szóvá tették Redmondban, hogy az iPad Prót szívesen emlegeti számítógépként az Apple, sőt volt, hogy a MacBookot drága tréfaként aposztrofálták, különösen a Surface-szel összevetve. A tények alól azonban a Microsoft sem vonhatta ki magát: igen népszerű gépek a MacBookok.

A legutóbbi, a MacBookot támadó, 30 másodperces Surface Pro 7 hirdetés viszont kissé felemásra sikerült. A reklám a Microsoft indiai Twitter-fiókjába került fel (egy idő óta viszont már nem elérhető), és nem MacBookról beszél, hanem egy BackBook nevű, egyébként a MacBook Próra hajazó gépről. A Microsoft megjegyzi, hogy a „BackBookhoz” képest a Surface Pro sokoldalú formát, érintőképernyős bevitelt és „chiptől a felhőig tartó biztonságot kínál a Windows 10 Pro segítségével”. A reklám azt is sugallja, hogy a „BackBook hiányos”, például amiatt, hogy nincs levehető kijelzője. Ez utóbbi ténnyel tényleg nem lehet vitatkozni, más kérdés, hogy erre valószínűleg nincs is szüksége a felhasználónak, mondjuk mert van egy iPadje.

© Phone Arena

Azonban – mutat rá a ZDNet cikkírója – jóval problémásabb ennél az a név, amelyet a Microsoft gúnyosan a MacBooknak adott: BackBook (a back szó jelentése magyarul: vissza). Szerinte a vissza szócska olyan képzeteket kelthet, hogy egy ilyen géppel visszamegyünk a múltba, egy ilyen gép birtoklása visszafele mutató, esetleg arra utal, hogy egy MacBookkal sokkal nehezebb biztonsági másolatot (backup) készíteni. Mindez annak fényében válik kissé gyenge próbálkozássá, hogy a PC-piac tavaly indult újra növekedésnek, azonban az Apple MacBookjai jelentik az igazi hajtóerőt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments