Home Apple hírek Nem viccelt az Apple: tényleg brutálisan erős lett a MacBook Air az...

Nem viccelt az Apple: tényleg brutálisan erős lett a MacBook Air az M1 processzorral

A friss AnTuTu-teljesítményteszten több mint 1 millió pontot ért el az Apple új processzora. Ezzel az eredménnyel magabiztosan vezet a gyártó más chipjeivel szemben.

Amikor az Apple november elején bemutatta az Intel chipek leváltására hivatatott, saját tervezésű M1 processzorát, a cég szuperlatívuszokban beszélt a teljesítményéről: minden eddiginél nagyobb teljesítmény, minden eddiginél alacsonyabb fogyasztás mellett.

Az M1 processzorral szerelt MacBook Airen nemrég sikerült elvégezni az AnTuTu-tesztet, ami megmutatja, hogy milyen teljesítményt lehet kisajtolni belőle. A laptop a 8 GB RAM-mal és az 512 GB tárhellyel szerelt konfigurációja 1 119 243 pontot zsebelt be.

A SparrowsNews szerint a teszt során a legérdekesebb az volt, hogy amikor az iOS alkalmazásokat futtatták le a gépen – a macOS Big Sur operációs rendszer képes natívan futtatni az M1 processzorral szerelt gépeken az iOS-es alkalmazásokat –, akkor az AnTuTu úgy érzékelte, hogy egy iOS 14.2-t futtató iPad Próval van dolga.

Mindez azonban nem azt jelenti, hogy ettől gyengébben teljesített volna a MacBook Air. Sőt, az iPad Próba szerelt A12Z processzorhoz képest – ami szintén Apple-fejlesztés – a CPU 50 százalékkal, a GPU pedig 45 százalékkal teljesített jobban, és a memória is gyorsabbnak bizonyult az iPad Próénál.

© SparrowNews

Ez az eredmény azért is különösen izgalmas, mert bár az A12Z 7 nanométeres gyártási technológiával készül, az M1 megjelenéséig ez volt az Apple legjobb processzora – vagyis még az iPhone 12-be szerelt A14-es chipnél is erősebbnek bizonyult.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Megerősítették: ezek az iPhone-ok mehetnek a kukába, nincs több frissítés – Pénzcentrum

2021. szeptember 24. 16:49 Megérkezett a legújabb iPhone-frissítés, a felhasználók már hozzáférnek az iOS 15-höz. Kiderült többek között az is, hogy...

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Sokkolóan amatőr az Apple hibajavítása

Abszurd okból továbbra is támadható távolról a macOS. Kellemetlen biztonsági hibára derült nemrég fény az Apple számítógépes operációs rendszerében, támadók .inetloc kiterjesztésű állományok megnyittatásával kódfuttatást...

Recent Comments