vasárnap, április 11, 2021
Home Apple hírek Nem viccelt az Apple: tényleg brutálisan erős lett a MacBook Air az...

Nem viccelt az Apple: tényleg brutálisan erős lett a MacBook Air az M1 processzorral

A friss AnTuTu-teljesítményteszten több mint 1 millió pontot ért el az Apple új processzora. Ezzel az eredménnyel magabiztosan vezet a gyártó más chipjeivel szemben.

Amikor az Apple november elején bemutatta az Intel chipek leváltására hivatatott, saját tervezésű M1 processzorát, a cég szuperlatívuszokban beszélt a teljesítményéről: minden eddiginél nagyobb teljesítmény, minden eddiginél alacsonyabb fogyasztás mellett.

Az M1 processzorral szerelt MacBook Airen nemrég sikerült elvégezni az AnTuTu-tesztet, ami megmutatja, hogy milyen teljesítményt lehet kisajtolni belőle. A laptop a 8 GB RAM-mal és az 512 GB tárhellyel szerelt konfigurációja 1 119 243 pontot zsebelt be.

A SparrowsNews szerint a teszt során a legérdekesebb az volt, hogy amikor az iOS alkalmazásokat futtatták le a gépen – a macOS Big Sur operációs rendszer képes natívan futtatni az M1 processzorral szerelt gépeken az iOS-es alkalmazásokat –, akkor az AnTuTu úgy érzékelte, hogy egy iOS 14.2-t futtató iPad Próval van dolga.

Mindez azonban nem azt jelenti, hogy ettől gyengébben teljesített volna a MacBook Air. Sőt, az iPad Próba szerelt A12Z processzorhoz képest – ami szintén Apple-fejlesztés – a CPU 50 százalékkal, a GPU pedig 45 százalékkal teljesített jobban, és a memória is gyorsabbnak bizonyult az iPad Próénál.

© SparrowNews

Ez az eredmény azért is különösen izgalmas, mert bár az A12Z 7 nanométeres gyártási technológiával készül, az M1 megjelenéséig ez volt az Apple legjobb processzora – vagyis még az iPhone 12-be szerelt A14-es chipnél is erősebbnek bizonyult.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Egy 4 éves fiú halála miatt nyomozott a brazil rendőrség, feltörték a gyanúsítottak iPhone-jait

Az izraeli Cellebrite nevű cég átszámítva mintegy 4,8 millió forintért árulja azt az eszközét, amivel a rendvédelmi szervek feltörhetik a gyanúsított iPhone-ját. Az...

Kipróbálható a One UI az Apple készülékein

Hirdetés Valószínűleg a Samsung is értesült róla, hogy az Apple felmérése szerint a fiatalok töretlen lelkesedést mutatnak az Egyesült Államokban...

Recent Comments