Home Apple hírek Nem viccelt az Apple: tényleg brutálisan erős lett a MacBook Air az...

Nem viccelt az Apple: tényleg brutálisan erős lett a MacBook Air az M1 processzorral

A friss AnTuTu-teljesítményteszten több mint 1 millió pontot ért el az Apple új processzora. Ezzel az eredménnyel magabiztosan vezet a gyártó más chipjeivel szemben.

Amikor az Apple november elején bemutatta az Intel chipek leváltására hivatatott, saját tervezésű M1 processzorát, a cég szuperlatívuszokban beszélt a teljesítményéről: minden eddiginél nagyobb teljesítmény, minden eddiginél alacsonyabb fogyasztás mellett.

Az M1 processzorral szerelt MacBook Airen nemrég sikerült elvégezni az AnTuTu-tesztet, ami megmutatja, hogy milyen teljesítményt lehet kisajtolni belőle. A laptop a 8 GB RAM-mal és az 512 GB tárhellyel szerelt konfigurációja 1 119 243 pontot zsebelt be.

A SparrowsNews szerint a teszt során a legérdekesebb az volt, hogy amikor az iOS alkalmazásokat futtatták le a gépen – a macOS Big Sur operációs rendszer képes natívan futtatni az M1 processzorral szerelt gépeken az iOS-es alkalmazásokat –, akkor az AnTuTu úgy érzékelte, hogy egy iOS 14.2-t futtató iPad Próval van dolga.

Mindez azonban nem azt jelenti, hogy ettől gyengébben teljesített volna a MacBook Air. Sőt, az iPad Próba szerelt A12Z processzorhoz képest – ami szintén Apple-fejlesztés – a CPU 50 százalékkal, a GPU pedig 45 százalékkal teljesített jobban, és a memória is gyorsabbnak bizonyult az iPad Próénál.

© SparrowNews

Ez az eredmény azért is különösen izgalmas, mert bár az A12Z 7 nanométeres gyártási technológiával készül, az M1 megjelenéséig ez volt az Apple legjobb processzora – vagyis még az iPhone 12-be szerelt A14-es chipnél is erősebbnek bizonyult.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Az Apple-től átigazoló Dobó Mátyás a Vodafone új vezérigazgató-helyettese

Március 31-én távozik a Vodafone Magyarországtól Király István, aki 2014 óta töltötte be a Vodafone Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezérigazgató-helyettesi pozícióját – közölte a...

Összeállt az Apple tajvani gyártója és Kína egyik legnagyobb autógyára

Közös vállalatot hoz létre a kínai Geely és a tajvani Foxconn. A két vállalat az együttműködés révén autóipari vállalatok számára készítene akár kész autókat, alkatrészeket...

Mennyivel kerül többe az Apple-nek az iPhone 12, mint az iPhone 11?

Több hasonló vizsgálatot követően a Counterpoint Research is górcső alá tette az iPhone 12 anyagköltségeit, és összehasonlította az iPhone 11 hasonló számaival. A...

Közel 30 milliárd forintnyi dollárt költ el az Apple, hogy egyenlőbb legyen a világ

Több olyan projekt indításáról is határozott az Apple, melyekkel a hátrányos megkülönböztetés ellen küzd majd az iPhone-gyártó. A rendőri intézkedés közben elhunyt George...

Recent Comments