szerda, február 1, 2023
Home Iphone Nemcsak fizetni lehet majd az iPhone-okkal, hanem bankkártyát elfogadni is

Nemcsak fizetni lehet majd az iPhone-okkal, hanem bankkártyát elfogadni is

Komoly piaccá vált az okostelefonok POS-terminálként való használata – 100 százalékos piaci részesedést tudhat magáének az Android. Az Apple egy szoftveres lazítással indul el a pályán, így az iPhone-okkal is lehet majd kártyás fizetést fogadni.

Az Apple egy komoly munka végéhez közeledik, hogy élesítse egyik újabb fejlesztését, ami biztosítja, hogy az iPhone-ok a bankkártyás fizetéseknél megszokott POS-terminálként üzemeljenek – tudta meg a Reuters. Az újdonsággal elsősorban a kis- és mikrovállalkozások nyerhetnek nagyok, hiszen attól a ponttól kezdve külső hardver nélkül tudnak majd bankkártyás fizetési módot biztosítani a felmerült tranzakciókhoz. A lehetőséggel pénz is spórolható, hiszen úgy nem kell kibérelni a fizetéshez szükséges dedikált eszközt.

Az okostelefonokkal viszonylag régebb óta lehet már ügyféloldalról kártyás fizetést végezni, de kereskedői oldalról eddig csak androidos telefonokkal volt működtethető a dolog. Ennek oka, hogy az Apple limitálja az eszközeiben lévő NFC chip képességeit, az kizárólag az Apple Pay rendszerű fizetésre használható.

A módosításhoz elegendő egy szoftveres bővítés. Azt ugyanakkor még nem tudni, hogy a lehetőség mindenhol, vagy bizonyos régiókban lesz csak elérhető, emellett a funkció egyéb feltételei sem ismertek még.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments