Home Iphone Nézze csak meg, milyen widgetek kerültek az iPhone-jára

Nézze csak meg, milyen widgetek kerültek az iPhone-jára

Az androidos világban megszokott widgetektől éveken át ódzkodott az Apple, de tavaly beadták a derekukat, és az iOS 14-ben ezek is helyet kaptak. Az eggyel újabb rendszerverzióban még több lesz.

Hat új widgettel bővíti a már elérhető kínálatot a szeptember 20-án megjelenő iOS 15-ben az Apple – írta meg a Lifehacker. A widgetek amolyan kiegészítő „ablakok”, amik hasznos információkat tudnak megjeleníteni a hozzájuk kapcsolódó alkalmazásból. Ilyen például a hőmérséklet.

Az Apple évekkel korábban még ódzkodott az Androidban hosszú ideje elérhető funkciótól, de a tavaly megjelent rendszerük, az iOS 14 ezt is megkapta. A hamarosan érkező iOS 15 pedig tovább bővíti a gyári widgetek számát.

Külön csempét kap például az Apple Find My nevű szolgáltatása, ami az elveszett holmik megtalálásában segít, de általa egy másik Apple-eszköz használója is felkutatható. Szintén egy új widget lesz a kontaktokhoz kötődő, amivel azokat tudjuk gyorsabban felcsörgetni, akikkel gyakrabban beszélünk.

Ezenkívül külön widgetet kap az Apple-ös Game Center nevű játékszolgáltatás, a gyári levelező, illetve az úgynevezett Today fül, ami az App Store aktualitásait igyekszik összefoglalni. Akik nyomon követik, hogy mennyi időt töltenek alvással, szintén örülhetnek: egy ilyen ablak is elérhető lesz az új iOS-ben.

Az iOS 15-öt – ahogy tehát fentebb írtuk – szeptember 20-ától tölthetik le a felhasználók. Ugyanezen napon jelenik meg a cég következő iPadOS, macOS, illetve watchOS rendszere is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Recent Comments