csütörtök, augusztus 5, 2021
Home Apple hírek Olcsóbb lehet az Apple AR-szemüvege a vártnál, és hamarabb is érkezhet

Olcsóbb lehet az Apple AR-szemüvege a vártnál, és hamarabb is érkezhet

Az Apple-elemzéseiről ismert Ming-Chi Kuo szerint nagyjából harmadannyiba kerülhet majd az Apple viselhető eszköze, mint amennyiről korábban hallani lehetett.

Évek óta tudni lehet arról, hogy az Apple egy virtuális- és kiterjesztett valóság megjelenítésére képes szemüvegen dolgozik – ami nem összekeverendő a szintén régóta emlegetett csodaszemüveggel. Az eszköz kapcsán viszonylag nagy a csend, az év elején viszont arról lehetett hallani, hogy 2023 környékén érkezhet majd meg.

Ehhez képest az Apple-elemző Ming-Chi Kuo egy ennek ellentmondó információval állt elő. A szakember szerint a készülék 2022 közepén debütálhat, és jóval olcsóbb lesz, mint amiről előzetesen hallani lehetett – írja a My Fix Guide.

© Antonio de Rosa

A jelenlegi prototípus nagyjából 2-300 grammot nyom, az Apple viszont ezt szeretné 100-200 grammra lenyomni. Ez igen komoly teljesítmény lenne, ugyanis a most piacon lévő egységek ennél sokkal nehezebbek: az Oculus Quest 2 például 503, a Vive Cosmos Elite pedig 650 grammot nyom.

A készülékben állítólag microOLED kijelző lesz, amelyek átlátszó és nem átlátszó üzemmódban is üzemelnének – attól függően, hogy a virtuális vagy a kiterjesztett valóság megjelenítésére van szükség.

© Antonio de Rosa

További érdekesség, hogy Kuo szerint 1000 dollár körül alakul majd a készülék ára, ami igen komoly változás ahhoz képest, hogy előzetesen még 3000 dollárról szóltak a hírek. Előbbi 309 ezer, utóbbi 927 ezer forintot jelentene egyébként. Persze az benne van a pakliban, hogy egy Pro modell is érkezik, aminek már borsosabb lehet az ára.

Az Apple csak ezután dobhatja majd piacra a korábban már koncepcióképen is látott csodaszemüvegét, 2030-ra pedig a kiterjeszetett valóság megjelenítésére szolgáló kontaktlencsét készíthetnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Minél hamarabb frissítse az iPhone-ját és az iPadjét! | 24.hu

Az Apple új frissítést tett elérhetővé iPhone és iPad eszközökre, és az iOS 14.7.1-et érdemes minél hamarabb telepíteni a kompatibilis eszközökre, ugyanis komoly biztonsági...

Az Apple verhetetlen, ha tabletekről van szó | 24.hu

A piacvezető Apple több táblagépet értékesített, mint a második és harmadik helyezett együttvéve. Az IDC piackutató cég közzétette legújabb, 2021. második negyedévéről szóló...

Egy év után kapta vissza a tulajdonosa a folyóba esett iPhone-ját

Egy skót folyó medrében bukkant egy búvár a piros színű iPhone-ra, ami egy éven át hevert ott. Az elmúlt években több történetet is...

Furcsa hiba: minden előjel nélkül törhet el az új MacBook Pro kijelzője

Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy az M1-es processzorral szerelt MacBook kijelzője minden különösebb erőbehatás nélkül, magától berepedt. Bármennyire is vigyáz valaki a...

Recent Comments