kedd, október 4, 2022
Home Apple hírek Olcsóbb lehet az Apple AR-szemüvege a vártnál, és hamarabb is érkezhet

Olcsóbb lehet az Apple AR-szemüvege a vártnál, és hamarabb is érkezhet

Az Apple-elemzéseiről ismert Ming-Chi Kuo szerint nagyjából harmadannyiba kerülhet majd az Apple viselhető eszköze, mint amennyiről korábban hallani lehetett.

Évek óta tudni lehet arról, hogy az Apple egy virtuális- és kiterjesztett valóság megjelenítésére képes szemüvegen dolgozik – ami nem összekeverendő a szintén régóta emlegetett csodaszemüveggel. Az eszköz kapcsán viszonylag nagy a csend, az év elején viszont arról lehetett hallani, hogy 2023 környékén érkezhet majd meg.

Ehhez képest az Apple-elemző Ming-Chi Kuo egy ennek ellentmondó információval állt elő. A szakember szerint a készülék 2022 közepén debütálhat, és jóval olcsóbb lesz, mint amiről előzetesen hallani lehetett – írja a My Fix Guide.

© Antonio de Rosa

A jelenlegi prototípus nagyjából 2-300 grammot nyom, az Apple viszont ezt szeretné 100-200 grammra lenyomni. Ez igen komoly teljesítmény lenne, ugyanis a most piacon lévő egységek ennél sokkal nehezebbek: az Oculus Quest 2 például 503, a Vive Cosmos Elite pedig 650 grammot nyom.

A készülékben állítólag microOLED kijelző lesz, amelyek átlátszó és nem átlátszó üzemmódban is üzemelnének – attól függően, hogy a virtuális vagy a kiterjesztett valóság megjelenítésére van szükség.

© Antonio de Rosa

További érdekesség, hogy Kuo szerint 1000 dollár körül alakul majd a készülék ára, ami igen komoly változás ahhoz képest, hogy előzetesen még 3000 dollárról szóltak a hírek. Előbbi 309 ezer, utóbbi 927 ezer forintot jelentene egyébként. Persze az benne van a pakliban, hogy egy Pro modell is érkezik, aminek már borsosabb lehet az ára.

Az Apple csak ezután dobhatja majd piacra a korábban már koncepcióképen is látott csodaszemüvegét, 2030-ra pedig a kiterjeszetett valóság megjelenítésére szolgáló kontaktlencsét készíthetnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments