Home Apple hírek Olcsóbb lehet az Apple AR-szemüvege a vártnál, és hamarabb is érkezhet

Olcsóbb lehet az Apple AR-szemüvege a vártnál, és hamarabb is érkezhet

Az Apple-elemzéseiről ismert Ming-Chi Kuo szerint nagyjából harmadannyiba kerülhet majd az Apple viselhető eszköze, mint amennyiről korábban hallani lehetett.

Évek óta tudni lehet arról, hogy az Apple egy virtuális- és kiterjesztett valóság megjelenítésére képes szemüvegen dolgozik – ami nem összekeverendő a szintén régóta emlegetett csodaszemüveggel. Az eszköz kapcsán viszonylag nagy a csend, az év elején viszont arról lehetett hallani, hogy 2023 környékén érkezhet majd meg.

Ehhez képest az Apple-elemző Ming-Chi Kuo egy ennek ellentmondó információval állt elő. A szakember szerint a készülék 2022 közepén debütálhat, és jóval olcsóbb lesz, mint amiről előzetesen hallani lehetett – írja a My Fix Guide.

© Antonio de Rosa

A jelenlegi prototípus nagyjából 2-300 grammot nyom, az Apple viszont ezt szeretné 100-200 grammra lenyomni. Ez igen komoly teljesítmény lenne, ugyanis a most piacon lévő egységek ennél sokkal nehezebbek: az Oculus Quest 2 például 503, a Vive Cosmos Elite pedig 650 grammot nyom.

A készülékben állítólag microOLED kijelző lesz, amelyek átlátszó és nem átlátszó üzemmódban is üzemelnének – attól függően, hogy a virtuális vagy a kiterjesztett valóság megjelenítésére van szükség.

© Antonio de Rosa

További érdekesség, hogy Kuo szerint 1000 dollár körül alakul majd a készülék ára, ami igen komoly változás ahhoz képest, hogy előzetesen még 3000 dollárról szóltak a hírek. Előbbi 309 ezer, utóbbi 927 ezer forintot jelentene egyébként. Persze az benne van a pakliban, hogy egy Pro modell is érkezik, aminek már borsosabb lehet az ára.

Az Apple csak ezután dobhatja majd piacra a korábban már koncepcióképen is látott csodaszemüvegét, 2030-ra pedig a kiterjeszetett valóság megjelenítésére szolgáló kontaktlencsét készíthetnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

27,5 millió forintért kelt el a világ első USB-C iPhone-ja

2021.11.15. 05:38 Valaki nyolcvanhatezer-egy amerikai dollárt, magyar valutára átszámolva 27 millió 527...

Hajmeresztő összegért vették meg az egyedi iPhone-t | 24.hu

Több mint 86 ezer dolláros (kb. 27,5 millió forint) áron kelt el az eBayen egy egyedi, átalakított iPhone – írja a CNet. Ken Pillonel,...

Az Apple fizethet a megalázó bánásmód miatt – Napi.hu

Az Apple kiskereskedelmi dolgozói 2013-ban nyújtották be a csoportos keresetet a technológia óriás ellen mert a napi távozás előtt átvizsgálásnak kellett alávetniük magukat,...

Most épp 160 millióért kelt el egy Apple-1

A koafából készült borítása tette különlegessé az ősi számítógépet. Egy ideje meglehetősen csendesek voltak a gazdag és fanatikus Apple-gyűjtők, ám a napokban újabb eszement összegű...

Recent Comments