vasárnap, április 11, 2021
Home Apple hírek Olcsóbb lehet az Apple AR-szemüvege a vártnál, és hamarabb is érkezhet

Olcsóbb lehet az Apple AR-szemüvege a vártnál, és hamarabb is érkezhet

Az Apple-elemzéseiről ismert Ming-Chi Kuo szerint nagyjából harmadannyiba kerülhet majd az Apple viselhető eszköze, mint amennyiről korábban hallani lehetett.

Évek óta tudni lehet arról, hogy az Apple egy virtuális- és kiterjesztett valóság megjelenítésére képes szemüvegen dolgozik – ami nem összekeverendő a szintén régóta emlegetett csodaszemüveggel. Az eszköz kapcsán viszonylag nagy a csend, az év elején viszont arról lehetett hallani, hogy 2023 környékén érkezhet majd meg.

Ehhez képest az Apple-elemző Ming-Chi Kuo egy ennek ellentmondó információval állt elő. A szakember szerint a készülék 2022 közepén debütálhat, és jóval olcsóbb lesz, mint amiről előzetesen hallani lehetett – írja a My Fix Guide.

© Antonio de Rosa

A jelenlegi prototípus nagyjából 2-300 grammot nyom, az Apple viszont ezt szeretné 100-200 grammra lenyomni. Ez igen komoly teljesítmény lenne, ugyanis a most piacon lévő egységek ennél sokkal nehezebbek: az Oculus Quest 2 például 503, a Vive Cosmos Elite pedig 650 grammot nyom.

A készülékben állítólag microOLED kijelző lesz, amelyek átlátszó és nem átlátszó üzemmódban is üzemelnének – attól függően, hogy a virtuális vagy a kiterjesztett valóság megjelenítésére van szükség.

© Antonio de Rosa

További érdekesség, hogy Kuo szerint 1000 dollár körül alakul majd a készülék ára, ami igen komoly változás ahhoz képest, hogy előzetesen még 3000 dollárról szóltak a hírek. Előbbi 309 ezer, utóbbi 927 ezer forintot jelentene egyébként. Persze az benne van a pakliban, hogy egy Pro modell is érkezik, aminek már borsosabb lehet az ára.

Az Apple csak ezután dobhatja majd piacra a korábban már koncepcióképen is látott csodaszemüvegét, 2030-ra pedig a kiterjeszetett valóság megjelenítésére szolgáló kontaktlencsét készíthetnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Egy 4 éves fiú halála miatt nyomozott a brazil rendőrség, feltörték a gyanúsítottak iPhone-jait

Az izraeli Cellebrite nevű cég átszámítva mintegy 4,8 millió forintért árulja azt az eszközét, amivel a rendvédelmi szervek feltörhetik a gyanúsított iPhone-ját. Az...

Kipróbálható a One UI az Apple készülékein

Hirdetés Valószínűleg a Samsung is értesült róla, hogy az Apple felmérése szerint a fiatalok töretlen lelkesedést mutatnak az Egyesült Államokban...

Recent Comments