hétfő, augusztus 2, 2021
Home Apple hírek Önvezető autón dolgozik az Apple? Tim Cook titokzatos nyilatkozatokat tett

Önvezető autón dolgozik az Apple? Tim Cook titokzatos nyilatkozatokat tett

Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

Nemrégiben felröppentek a pletykák, hogy saját önvezető autón dolgozik az Apple, és Tim Cook célozgatása is ráerősít arra egy nemrégiben készült interjúban, hogy valamire készül a vállalat ezen a területen – írja a CNBC. Ha hátralépünk egy lépést az autó mivoltától, akkor az sok szempontból robotnak tekinthető.

Az önvezető autó egy robot. És nagyon sok mindent lehet kezdeni ezzel, meglátjuk, hogy az Apple mit tud majd

– nyilatkozta Tim Cook egy podcastban.

“A cégen belül sokféle lehetőséget vizsgálunk, közülük sok soha nem fog napvilágot látni, de nem állítom, hogy nem lesz valami, ami mégis” – fogalmazott titokzatoskodva Tim Cook. Arra a kérdésre, hogy egy saját autón dolgozik-e az Apple, vagy az autóban használatos technológián, nem válaszolt Tim Cook. De hozzátette, hogy az Apple szereti integrálni a hardvert, a szoftvert és a szolgáltatásokat, mert „így születik a varázslat”.

Az Apple-től már régóta várják, hogy belép az autóiparba akár egy saját autóval, akár azzal, hogy technológiát fejleszt az autógyártóknak és a vállalat több lépése is utalt arra, hogy ebbe az irányba kacsingat. 2019-ben például felvásárolta a Drive.ai nevű önvezető startupot, valamit a Tesla számos dolgozóját elcsábította az elmúlt években, például Doug Fieldet és Michael Schwekutsch-t, akik egykor alelnöki pozíciókat töltöttek be az autógyártónál a mérnökök között.

Elon Musk tavaly azt nyilatkozta, hogy tárgyalásokat kezdeményezett az Apple-lel a cég eladásáról, de Tim Cook visszautasította a találkozót. “Soha nem beszéltem Elonnal, bár nagy csodálattal és tisztelettel vagyok a cég iránt, amit felépített. Hihetetlen munkát végzett a Tesla nem csak azzal, hogy azzal, hogy az élre tört, de azóta is megtartotta a vezető pozícióját az elektoros autógyártók között” – kommentálta a kérdést Tim Cook.

Nemrégiben röppentek fel a pletykák, hogy az Apple közel áll a megállapodáshoz a Hyundai-Kia gyártókkal, az autógyártó Apple márkanévvel ellátott önvezető elektromos autót gyárthat a Kia West Point városában lévő gyárában. Ezt később a Hyundai cáfolta.

A technológia szektorban mindenesetre van mozgolódás, a kínai mobilgyártó, a Xiaomi például a napokban jelentette be, hogy elektromos autók gyártásába fog kezdeni és dollármilliárdokat költhet rá a következő években. Az Apple-nél még sokat hoznak a konyhára az iPhone-ok és stabilan termeli a profitot a cég, de már mindenki nagyon várja, hogy mi lesz a cég következő nagy, innovatív dobása.

Címlapkép: Getty Images

Most Popular

Furcsa hiba: minden előjel nélkül törhet el az új MacBook Pro kijelzője

Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy az M1-es processzorral szerelt MacBook kijelzője minden különösebb erőbehatás nélkül, magától berepedt. Bármennyire is vigyáz valaki a...

Az Apple-vezér tényleg elküldte Elon Muskot a francba?

A Wall Street Journal újságírója, Tim Higgins által jegyzett Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century című könyv belső forrásokra...

Jó hír minden iPhone-osnak, aki szereti ránézéssel feloldani a telefonját

Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple visszahozná az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okra, a legújabb hírek inkább a Face ID, azaz az arcazonosítással...

Hiába méregdrága, kapkodnak utána: kiderült, melyik a magyarok kedvenc iPhone-ja – Pénzcentrum

Nincs már sok hátra az iPhone 12 Mininek itthon sem, hiszen az Apple június végén bejelentette, hogy leáll a gyártás, mivel a készülék nem...

Recent Comments