péntek, szeptember 30, 2022
Home Apple hírek Önvezető autón dolgozik az Apple? Tim Cook titokzatos nyilatkozatokat tett

Önvezető autón dolgozik az Apple? Tim Cook titokzatos nyilatkozatokat tett

Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

Nemrégiben felröppentek a pletykák, hogy saját önvezető autón dolgozik az Apple, és Tim Cook célozgatása is ráerősít arra egy nemrégiben készült interjúban, hogy valamire készül a vállalat ezen a területen – írja a CNBC. Ha hátralépünk egy lépést az autó mivoltától, akkor az sok szempontból robotnak tekinthető.

Az önvezető autó egy robot. És nagyon sok mindent lehet kezdeni ezzel, meglátjuk, hogy az Apple mit tud majd

– nyilatkozta Tim Cook egy podcastban.

“A cégen belül sokféle lehetőséget vizsgálunk, közülük sok soha nem fog napvilágot látni, de nem állítom, hogy nem lesz valami, ami mégis” – fogalmazott titokzatoskodva Tim Cook. Arra a kérdésre, hogy egy saját autón dolgozik-e az Apple, vagy az autóban használatos technológián, nem válaszolt Tim Cook. De hozzátette, hogy az Apple szereti integrálni a hardvert, a szoftvert és a szolgáltatásokat, mert „így születik a varázslat”.

Az Apple-től már régóta várják, hogy belép az autóiparba akár egy saját autóval, akár azzal, hogy technológiát fejleszt az autógyártóknak és a vállalat több lépése is utalt arra, hogy ebbe az irányba kacsingat. 2019-ben például felvásárolta a Drive.ai nevű önvezető startupot, valamit a Tesla számos dolgozóját elcsábította az elmúlt években, például Doug Fieldet és Michael Schwekutsch-t, akik egykor alelnöki pozíciókat töltöttek be az autógyártónál a mérnökök között.

Elon Musk tavaly azt nyilatkozta, hogy tárgyalásokat kezdeményezett az Apple-lel a cég eladásáról, de Tim Cook visszautasította a találkozót. “Soha nem beszéltem Elonnal, bár nagy csodálattal és tisztelettel vagyok a cég iránt, amit felépített. Hihetetlen munkát végzett a Tesla nem csak azzal, hogy azzal, hogy az élre tört, de azóta is megtartotta a vezető pozícióját az elektoros autógyártók között” – kommentálta a kérdést Tim Cook.

Nemrégiben röppentek fel a pletykák, hogy az Apple közel áll a megállapodáshoz a Hyundai-Kia gyártókkal, az autógyártó Apple márkanévvel ellátott önvezető elektromos autót gyárthat a Kia West Point városában lévő gyárában. Ezt később a Hyundai cáfolta.

A technológia szektorban mindenesetre van mozgolódás, a kínai mobilgyártó, a Xiaomi például a napokban jelentette be, hogy elektromos autók gyártásába fog kezdeni és dollármilliárdokat költhet rá a következő években. Az Apple-nél még sokat hoznak a konyhára az iPhone-ok és stabilan termeli a profitot a cég, de már mindenki nagyon várja, hogy mi lesz a cég következő nagy, innovatív dobása.

Címlapkép: Getty Images

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments